Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ φοβάται την πτώχευση της Ελλάδας και μας απειλεί με τους... φόβους του


O νέος χαρακτήρας των διεθνών οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη με την ισχυρή παρουσία σε ρόλο χωροφύλακα του ΔΝΤ δημιουργεί νέα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα.
Σε αυτό το υπό διαμόρφωση τοπίο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων θα έχει η δυνατότητα και οι αντοχές των κρατών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ.
Η διαδικασία μετάβασης δεν θέλει σε καμιά περίπτωση την πτώχευση κάποιου κράτους διότι έτσι θα τεθεί υπο αμφισβήτηση η δυνατότητα του παράγοντα δντ να αντιμετωπίσει τα πράγματα.
Όταν σε κρατάνε σε μια κατάσταση που δεν είναι μακριά από την πτώχευση μεταθέτουν το πρόβλημα στο κράτος- πρόβλημα. όπως όμως και να έχει, έχεις χάσει την πολιτική σου ανεξαρτησία, δλδη έρχεσαι σε μια κατάσταση μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Όσο όμως θα περνάει ο καιρός οι πολιτικές θα εκπληρώνουν τα συμφέροντα των οικονομικά εύρωστων επιχειρήσεων ή άλλο, (περιφερειών για παράδειγμα) της ΕΕ και όχι όλων των κρατών που υπάρχουν σε αυτό που σήμερα λέγεται ευρωζώνη.
Παλιά είχαμε τα panzer, τα stukas, τα mustang και τα sherman. Καθαρές δουλειές δηλαδή ήξερες τι αντιμετώπιζες. Τώρα άλλαξε ο εχθρός, έρχεται με τα κοστούμια του και τα δανεικά του.
Αφού σε συνηθήσει στο εύκολο χρήμα, τις κούρσες, τα gadgets, τις κοπελίτσες ελευθέρων ηθών και τα ταξίδια (ότι πενιχρό δηλαδη προσέφερε ο δυτικός πολιτισμός στην ανθρωπότητα, που ονομάζεται "εκπόρνευση λαών") κάποια στιγμή σου λέει "στοπ". Πάρε τώρα κι άλλα δανεικά να με ξεχρεώσεις και υποθήκευσε τη χώρα σου. Άλλος τρόπος κατάκτησης δηλαδή κι αυτός, οικονομικά συμφερότερος για τους βάρβαρους κατακτητές.
Η λύση μία. Συσπείρωση όλων των κρατών που χρωστάνε στο ΔΝΤ και δημιουργία ελεύθερης οικονομικής ζώνης μεταξύ τους. Μετά το ΔΝΤ μπορεί να πάρει τα δανεικά του να τα βάλει στον πισινό του και να ξεχάσει και αυτά που χρωστάμε στους πελάτες του.
Αναγνώστης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]