Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα αγωνίας: Παλεύω να φύγω από τα ναρκωτικά…

  • «…οράματα και όνειρα δικαιούμαστε όλοι μας να έχουμε. Και αν εγώ από λάθος επιλογή τα άφησα στην άκρη, είμαι εδώ για να τα ξαναβρώ…»
Ένα συγκλονιστικό μήνυμα έφτασε σήμερα, νωρίς το πρωί στο «γραμματοκιβώτιο» του ιστολογίου. Ένα μήνυμα αγωνίας, μία φωνή ικεσίας, από μία νέα κοπέλα, που βρίσκεται στον κόσμο των ναρκωτικών και παλεύει να βγει έξω από αυτόν.
Το κείμενο-μήνυμα
Καλησπέρα - καλημέρα και από εμένα. Αφήνω ένα σχόλιο, μια κατάθεση ψυχής, με αφορμή τον τίτλο "Xωρίς Oράματα". Πιο πολύ αφήνω αυτό το σχόλιο όχι για να το διαβάσει κάποιος, αλλά για να βγει από μέσα μου.
Σίγουρα είμαι εκτός θέματος, σίγουρα θα κάνω ορθογραφικά και η σύνταξη του λόγου δεν θα είναι άρτια. Να με συγχωρείται.
Είμαι 21χρονών. Είμαι χρήστρια εδώ κι ένα χρόνο. Δεν ξέρω πως ακούγεται στους περισσότερους από εσάς. Σε άλλους η λέξη χρήστης σημαίνει κλέφτης, σε άλλους άρρωστος, σε άλλους αλήτης, σε άλλους πιόνι σε ένα παιχνίδι που άλλοι έβαλαν τους κανόνες.
Ίσως να μην κοιμάμαι στο δρόμο, ίσως να μην με καταλαβαίνει κανείς στο δρόμο. Ίσως να μην κλέβω, ίσως να δουλεύω κανονικά όπως οι περισσότεροι από εσάς. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι κατρακυλώ. Το ότι οδηγώ σε αντίθετη κατεύθυνση από εσάς…
Το μόνο που θέλω να σας πω, σε όσους από εσάς είστε γονείς, είναι να μην αφήσετε τα παιδία σας ποτέ από την προσοχή σας, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τους δικούς μου γονείς οι οποίοι με πρόσεχαν και εκείνοι, αλλά δίχως να ξέρουν πολλά πράγματα, κάποια στιγμή τους ξέφυγα.
Μην ντραπείτε να ψάξετε την τσάντα του παιδιού σας, όσο χρονών και αν είναι. Αν έχετε έστω και μια υποψία, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε που θα πάει. Να γνωρίζετε τους φίλους του. Μια αλλαγή στην συμπεριφορά του ίσως σημαίνει ότι άλλαξε δρόμο, και βρίσκεται πλέον σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή (κλισέ πλέον αλλά αληθεύει).
Έχω 2 μέρες που παλεύω με θεούς και δαίμονες. Ίσως κάποιοι έχετε για μένα μια εικόνα ενός άστεγου περιφερόμενου ατόμου, ίσως ζητιάνου. Είμαι ένας άνθρωπος όπως όλοι, γιατί ο χρόνος χρήσης ήταν τόσος όσο να μην κάνει εξωτερικά αναγνωρίσιμο κάτι.
Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά ξέρω ότι προσπαθώ και θα κάνω τα πάντα. Το ορκίζομαι στη μαμά μου και στην μικρή μου αδερφή. Δεν ρίχνω φταίξιμο σε κανέναν από τους 2 μου γονείς, σε κανέναν αστυνομικό και ας αφήνουν ελεύθερους όλους αυτούς ενώ ξέρουν και ας είναι συνένοχοι, σε κανέναν έμπορο και ας μοιράζουν θάνατο σε παιδιά αντί για καραμέλες, σε κανένα κράτος που δηλώνει μονίμως απών…
Ρίχνω το φταίξιμο σε μένα, που επέτρεψα σε όλους αυτούς να με κάνουν πιόνι τους.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι οράματα και όνειρα δικαιούμαστε όλοι μας να έχουμε. Και αν εγώ από λάθος επιλογή τα άφησα στην άκρη, είμαι εδώ για να τα ξαναβρώ.
Ευχαριστώ για το χώρο που μου διαθέσατε.
Μ.Β.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Γλυκό μου παιδί, μην απολογείσαι δεν φταις για κάτι περισσότερο από όλους μας. Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση σου. Σέβομαι τον αγώνα σου και σου εύχομαι καλή δύναμη. Η δύναμη βρίσκεται μέσα σου, στην καρδιά και το μυαλό σου. Σίγουρα θα βρεις συμμάχους στον αγώνα σου την οικογένειά σου. Κανένας δε σε αγαπάει πιο πολύ από αυτούς. Καλή δύναμη, η καρδιά και η σκέψη μου θα είναι κοντά σου.
    Μια μαμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ.

    ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΛΥΠΗΣΗ.

    ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΜΕΡΕΣ.

    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΣΙΑ ΡΟΥΤΙΝΑ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.

    ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟ ή ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.

    ΔΙΕΚΟΨΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ (ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ) ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΑΤΟΜΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.(ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΑ ΟΧΙ ΕΥΣΙΓΚΙΝΗΤΑ ΑΤΟΜΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ "ΣΚΛΗΡΑ"). ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΛΥΠΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ, ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ. ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΤΕ ΤΡΩΓΕ ΓΛΥΚΑ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ (ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ) ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙ.

    ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΙΣΧΥΡΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ.( ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕΣ). ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ π.χ ΗΡΩΙΝΗ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΗΠΙΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ depon, ponstan, lonarid ΚΑΝΟΥΝ.

    ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ 10 ΜΕΡΕΣ. ΤΩΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΙΝ Π.Χ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΓΛΥΚΑ.

    ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, (ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ) ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΡΗΣΤΗΣ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΒΡΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΟΧΙ ΤΑ ΚΩΛΟΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

    ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 20 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΕΣ ΣΟΥ. ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΕΝΝΙΕΤΑΙ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ".

    ΒΡΕΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ "ΖΕΙΣ" ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΝΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ(ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ), ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ. ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΡΑΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]