Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τράπεζες υπάρχουν επειδή τους δανείζουν τα κράτη, δηλαδή οι πολίτες

  • Τα δανεικά, όμως, είναι "δανεικά και αγύριστα", αφού οι πτωχευμένοι τραπεζίτες αποφάσισαν να εκβιάσουν τα κράτη απευθυνόμενοι σε ανίκανους πολιτικούς
Το όλο ζήτημα "ξεπήδησε" με τα stress tests, από τα οποία οι τράπεζες διασώθηκαν αφού δεν δήλωσαν τα χρέη τους προς τα κράτη... «Μιλώντας στο «Βήμα» τραπεζικές πηγές, δεν είναι τυχαίο ότι οι οργανωτές των stress tests δεν ασχολήθηκαν (σε καμία χώρα) με τη… «λεπτομέρεια» των κρατικών κεφαλαιακών ενισχύσεων. Αν το έκαναν, θα έπρεπε να αποφασίσουν είτε ότι αρκετές τράπεζες χρωστούν στα κράτη το μεγαλύτερο ποσοστό της κεφαλαιακής βάσης τους (και άρα είναι πρακτικώς χρεοκοπημένες) είτε ότι είναι ήδη κρατικοποιημένες! Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση των κρατικών κεφαλαιακών ενισχύσεων έχει δημιουργήσει «γκρίζες ζώνες» που, αν δεν διευθετηθούν, τότε τα σενάρια αναδιάρθρωσης ίσως είναι δύσκολο να προχωρήσουν αφού οι ιδιώτες επενδυτές ενδεχομένως είναι αρκετά επιφυλακτικοί….»
Aυτή είναι και η ουσία που όλοι "ξεχνάνε" να μας πούνε!
Με λεφτά που κλέβουν από την κοινωνία κάνουν μπίζνες οι τραπεζίτες.
Αν υπήρχε στοιχειωδης δικαιοσύνη, θα είχε γίνει κατάσχεση των κρατικοδίαιτων «ιδιωτικών» τραπεζων με συνοπτικές διαδικασίες και σύλληψη των υπευθύνων τους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Αντ αυτού βλέπουμε συνεχώς επαναλαμβόμενες εκκλησεις μη και πάθουν οι τράπεζες κάτι και στάξει η ουρά του γαϊδάρου!
Ασυλία, ατιμωρησία και πλήρης ασυδοσία!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εγω θα προτεινα, εμεις οι ανθρωποι να αποφευγουμε τα και καλα πολυπλοκα οικονομικα των ολιγαρχων και να μπαινουμε κατευθειαν στο ψητο.

    Δεν μας ενδιαφερουν η κεφαλαιακη καλυψη αποθεματικων μεσοπροθεσμων δανειων ουτε οι μακροπροθεσμες επιτοκιακες υποχρεωσεις των χαραμοφαηδων με τ'ακριβα κουστουμια.
    Αυτα ειναι σαν το μελανι που πεταει το καλαμαρι οταν το πλησιαζει ο εχθρος.

    Εμεις θελουμε το δικαιωμα να εκδιδουμε το δικο μας χρημα. Οχι αλλα δανεικα απο τους τοκογλυφους.

    Αν υποθεσουμε οτι εδω που ειμαστε τωρα, δεν υπαρχει καθολου χρημα, οπως εχουν τα πραγματα σημερα η μονη "νομιμη" πηγη ειναι οι κεντρικες τραπεζες οι οποιες ειναι ιδιωτικες, και οι οποιες εχουν απο πολλα χρονια εξαγορασει πολιτικα κοματα, ΜΜΕ, πολεμικες βιομηχανιες, φαρμακοβιομηχανιες, χημικα, μεταφορικα, τηλεπικοινωνιακα μεσα κινητα και σταθερα, κτλ. κτλ. καταλαβαινετε τι εννοω?

    Παμε λοιπον σαν κρατος και δανειζομαστε λεφτα που οι κυριοι αυτοι τα περνανε απλως στο κομπιουτερ. Δεν μας στελνουνε χρυσαφι με φορτηγα, το "χρημα" ειναι απλες ψηφιακες εγγραφες, (αντε και λιγα μετρητα) δημιουργημενες εκ του μηδενος.

    Αυτοι λοιπον μας δανειζουν ενα Α ποσο κι'εμεις πρεπει να τους επιστρεψουμε Α + τοκο, αλλα τον τοκο δεν μας τον δινουν, αρα για να ξεπληρωσουμε πρεπει να ξαναδανειστουμε, με αποτελεσμα αργα η γρηγορα, και πιο ειδικα οταν οι "δημιουργοι χρηματος" κρινουν πως εχουμε κατι που θα ηθελαν να προσθεσουν στη συλλογη τους, να σταματουν τον δανεισμο.
    Αποτελεσμα? Διακανονισμος. Τους δινουμε οτι θελουνε αλλιως φορτωνουνε τους γειτονες με οτι χρεαζονται για να μας πολεμησουν.

    Αν υπαρχει ενδιαφερον μπορω να συνεχισω και να σας δωσω πηγες για διαβασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και υπάρχει ενδιαφέρον, κύριε Αντωνίου. Αν θέλετε, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας και σε μορφή e-mail για να δημοσιευθεί ολόκληρο, προκειμένου να διαβαστεί από πολλούς και όχι μόνο από τους αναγνώτες της συγκεκριμένης ανάρτησης.
    Μπορείτε να στείλετε το e-mail στο kostasxan@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]