Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασφαλιστικό εξετελέσθη...

  • Η Ελλάδα μετατρέπεται σε εργοδοτικό παράδεισο
  • Τα ασφαλιστικά δικαιώματα στην πυρά, δια χειρός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του ΔΝΤ
Ο κύβος ερρίφθη για την πλήρη κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εκατομμυρίων εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, μετά τη χθεσινή οριστική συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους της «τρόικας» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να νομοθετηθούν χωρίς καμία παρέκκλιση τα όσα περιλαμβάνονται στο περίφημο Μνημόνιο.
Η αποκρυπτογράφηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με την «τρόικα» αποκαλύπτει ότι ερήμην του ελληνικού λαού η… σοσιαλιστική κυβέρνηση αποδέχθηκε την πλήρη ανατροπή του οικονομικού προγραμματισμού εκατομμυρίων νοικοκυριών, κυρίως όμως την κατάργηση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν από τους Έλληνες πολίτες μετά από σκληρούς αγώνες δεκαετιών.
Αποδέχθηκε την απότομη μείωση των συντάξεων και την απότομη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους, οι οποίοι κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα από το 2011 και μετά.
Με τον τρόπο αυτό κατάφερε τελικά, μεταξύ πολλών άλλων, να εκπληρώσει και τις επιθυμίες μεγάλων πολυεθνικών οικονομικών συμφερόντων που, χρησιμοποιώντας εδώ και δεκαετίες τις προσβάσεις τους μέσα στους διεθνείς οργανισμούς, πίεζαν για τη νομοθέτηση επαχθέστατων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό της χώρας μας προκειμένου οι νυν εργαζόμενοι να στραφούν αναγκαστικά σε προγράμματα ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για να εξασφαλίσουν τα ποσά συντάξεων που θα τους αφαιρέσουν οι επαχθείς αυτές ρυθμίσεις.
Τα συμφέροντα αυτά είναι προφανώς τα ίδια με αυτά που κερδοσκόπησαν κατά της χώρας μας στην αγορά ομολόγων, προκειμένου να την αναγκάσουν να φθάσει στο χείλος του γκρεμού και να δεχθεί την υιοθέτηση των μέτρων αυτών χωρίς καμία διαπραγμάτευση.
Και βεβαίως η… σοσιαλιστική κυβέρνηση έπαιξε πρόθυμα το παιχνίδι τους!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μπανανία τύπου Λατινικής Αμερικής, τώρα που τους δίωξανε από κει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]