Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεπαρκές το σχέδιο διάσωσης και σκέφτονται για δεύτερο...

  • "Μικρές τράπεζες σε Ελλάδα και Ισπανία ίσως χρειαστούν βοήθεια", λέει ο Χ. Αλμούνια αναζοπυρώνοντας τις ανησυχίες των ελλήνων
«Είναι πιθανό ορισμένες τράπεζες της Ισπανίας και της Ελλάδας να ζητήσουν κρατική βοήθεια», δηλώνει ο επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια, δημιουργώντας νέες σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση των δύο χωρών.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Χ. Αλμούνια αναφέρει ότι το αυξημένο κόστος δανεισμού μεταξύ των τραπεζών θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία σχεδίων διάσωσης από τις κυβερνήσεις για ορισμένες τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν μέχρι στιγμής ζητήσει κρατική ενίσχυση.
Αναφερόμενος στη χώρα μας, ο Αλμούνια εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να παρουσιάσει ένα νέο πακέτο αποταμιεύσεων για τις τράπεζές της, δεδομένου ότι το μνημόνιό της με την ευρωζώνη είχε εν μέρει αυτή την πρόθεση. «Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα. Υποψιάζομαι όμως ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης», ανέφερε ο Αλμούνια.
Σημειώνεται ότι η Ισπανία προσπαθεί να αναδιαθρώσει τον τραπεζικό της κλάδο, στοχεύοντας στην ενίσχυση περισσότερων μικρών τραπεζικών ιδρυμάτων. Επιπλέον, ο Αλμούνια υπογραμμίζει πως η Ισπανία δε θα χρειαστεί να ζητήσει ένα πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη, καθώς πιστεύει ότι τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα είναι αρκετά ώστε να βοηθήσουν τα μικρά τραπεζικά ιδρύματα.
Από τότε που επιδεινώθηκε η κρίση, τον Σεπτέμβριο του 2008, η Κομισιόν έχει εγκρίνει τουλάχιστον 4,13 τρισ. ευρώ σε προγράμματα επανακεφαλαιοποίησης και σε άλλα μέτρα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τη στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων. «Είναι πιθανόν να χρειαστεί λίγη επιπλέον δουλειά», υπογράμμισε ο Αλμούνια.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]