Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Σκληρά μέτρα για να μη γίνουμε Ελλάδα”!

  • Τι εννοεί ο βρετανός υπουργός Οικονομικών όταν δηλώνει "για να μην έχουμε την ίδια μοίρα με την Ελλάδα;"
  • Τι είναι αυτό το φοβερό, που μας κρύβει επιμελέστατα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο τρομάζει ακόμη και υπουργούς ξένων κυβερνήσεων;
  • Μήπως θα πρέπει να μηνύσει ο γραφικός εισαγγελέας τον βρετανό υπουργό Οικονομικών ή πρέπει επιτέλους να μηνύσουμε εμείς τον μικρόνοο εισαγγελέα και την παρεούλα που υποτίθεται πως κυβερνάει τη χώρα;
Ως τη μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία χαρακτήρισε το δημοσιονομικό έλλειμμα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, σε μια πρώτη προσπάθεια... κατευνασμού των σχεδόν βέβαιων αντιδράσεων που θα προκαλέσει ο έκτακτος προϋπολογισμός που θα παρουσιάσει ο ίδιος μέσα στις επόμενες ώρες.
Και για να δώσει στους συμπατριώτες του ένα παράδειγμα, ένα μέγεθος σύγκρισης των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η Βρετανία – και κατ΄επέκταση και οι πολίτες της – εάν δεν ληφθούν άμεσα πλην επώδυνα μέτρα, ο Βρετανός υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά πως «μόνον τα προβλεπόμενα στο νέο προϋπολογισμό μέτρα θα αποτρέψουν τη χώρα από το να έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα» ..!
Ο κύριος Όσμπορν πάντως φαίνεται να γνωρίζει από τώρα το εύρος των αντιδράσεων που θα προκαλέσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, αφού μεταξύ άλλων προβλέπεται πάγωμα των μισθών για τους δημόσιους υπαλλήλους, μείωση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, πρόβλεψη απολύσεων ή έστω μη αναπλήρωσης θέσεων στο Δημόσιο, επί τα χείρω – για τους ασφαλισμένους – «μεταρρύθμιση» του συστήματος πρόνοιας (περικοπές κοινωνικών επιδομάτων) και επιβολή νέων φόρων ακόμα και στις τράπεζες.
Ο Βρετανός υπουργός δεν κρύβει πως θα καταθέσει τον σκληρότερο προϋπολογισμό των τελευταίων 30 ετών, τονίζει όμως πως παρά την κοινωνική δυσαρέσκεια, αυτή είναι η μόνη λύση για να μην γίνει... Ελλάδα η Βρετανία...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]