Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου ολοκληρώνει το έργο της ντροπής, μετά τα Ίμια και την Μαδρίτη

  • Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου: Η κυβέρνηση της εθνικής ντροπής με σήμα κατατεθέν τις εθνικές υποχωρήσεις!!!
  • Πόσα είναι αυτά που δεν ανακοινώθηκαν και τα οποία μπορεί να τα μάθουμε μετά από πολλά χρόνια;
Χρόνια τώρα η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίχθηκε στην «πανάκεια Ερντογάν». Στην υποκειμενική δηλαδή εκτίμηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας μπορούσε να την οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε και θα λυνόντουσαν αυτομάτως και όλα τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πόσο λανθασμένη είναι αυτή η πολιτική επιβεβαιώνεται και από την επίσκεψη Ερντογάν.
Τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία πέταξαν και χθες παράνομα πάνω από το Αγαθονήσι, προσγείωσαν ανώμαλα στην πραγματικότητα και την επιχείρηση «φιλίας και γοητείας» του Ερντογάν και την απαράδεκτη κυβερνητική προπαγάνδα των εγχώριων γκαιμπελίσκων περί των προθέσεων των Τούρκων.
Ο Ερντογάν παρέμεινε αμετακίνητος στις πάγιες και διαχρονικές θέσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Κύπρο. Σιγά μην υποχωρούσε απέναντι σε μια ασθμαίνουσα κυβέρνηση αντιμέτωπη με μια μεγάλη εσωτερική κρίση.
Αντιθέτως η κυβέρνηση Παπανδρέου, με όσα είπαν και δήλωσαν ο πρόεδρός της και ο αντιπρόεδρός της έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους και έστειλαν το μήνυμα στους ξένους προστάτες τους, ότι δηλαδή επιθυμούν διακαώς να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική που άρχισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με στυλοβάτη της τον Γιώργο Παπανδρέου) στην Μαδρίτη και τα Ίμια.
Ο όρος «εδαφική λεπτομέρεια», ή «γεωγραφική ιδιομορφία» που χρησιμοποίησε ο Θ. Πάγκαλος συνιστά 100% υιοθέτηση των τουρκικών ισχυρισμών που υποστηρίζουν ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν δήθεν συνέχεια της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας μια ιδιαιτερότητα δηλαδή της Φύσης!!!
Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρωταγωνιστή των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με την Συμφωνία της Μαδρίτης στην η οποία αναγνωρίζει για πρώτη φορά ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ο κ. Πάγκαλος, δηλαδή, αναγνωρίζει ευθέως εδαφικές διαφορές με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν από τρίτους!!!
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε πάτημα στους στρατηγούς της Τουρκίας που τόσα χρόνια ισχυρίζονται ψευδώς ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία. Ο Γιώργος Παπανδρέου, θλιβερός όπως πάντα, δικαιολόγησε την τουρκική επιθετικότητα !!!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου επέτρεψε στον Ερντογάν να κάνει και υποδείξεις στα άλλα κόμματα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στην κυβέρνηση του φίλου του του Γιώργου.
Φυσικά για να μην μένει καμιά αμφιβολία προς ποίους απευθύνονται όλα αυτά και με τις υποδείξεις ποίων γίνονται ο κ. Παπανδρέου φρόντισε να ομιλεί σε άπταιστα αμερικανικά (σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα στις συναντήσεις του), αν και σημειολογικά και μόνο στη συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του θα έπρεπε να μιλάει ελληνικά και μόνο ελληνικά, για ευνόητους λόγους (που προφανώς για τον ίδιο δεν ισχύουν...)


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]