Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση Παπανδρέου: Συνεπέστατη στην... ασυνέπεια!

  • Αν διεκδικεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ αυτή η κυβέρνηση είναι τούτο και μόνο: ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει πει τόσα πολλά ψέματα όσο ποτέ καμιά άλλη κυβέρνηση στον κόσμο
Έτσι, από το «Λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στο «Δεν υπάρχει μία», από τις εγγυήσεις για τα εργατικά δικαιώματα στην αναθεώρηση των πάντων και τελικά στην ωμή προκλητική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν πια για τίποτα!
Βέβαια για τον ψύχραιμο αναλυτή αυτό ήταν αναμενόμενο. Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ υπήρξε συνεπές μόνο στην… ασυνέπειά του και στον καιροσκοπισμό!
Έτσι, από το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» περάσαμε στην πλήρη ευθυγράμμιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, από το «Βυθίσατε το ΧΟΡΑ» στο «ξηλώστε τη σημαία – αναφέρομαι στα Ίμια» και από το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» στο η Ελλάδα ανήκει στους αλλοδαπούς, στους παγκόσμιους τραπεζίτες, σε οποιονδήποτε εγείρει αξιώσεις έναντι της, όχι όμως στους Έλληνες!
Το σενάριο πάντως στήθηκε πολύ ωραίο: η επάνοδος του σοσιαλισμού, η αναπτέρωση των ελπίδων, η ανακάλυψη της ζοφερής πραγματικότητας (για την οποία ευθύνονται, όπως πάντα, οι άλλοι), οι αγωνιώδεις προσπάθειες του «ήρωα» πρωθυπουργού για τη σωτηρία της χώρας, η άνευ όρων παράδοσή της στους τραπεζοσωτήρες.
Κατόπιν ανέλαβαν οι εργολάβοι της ενημέρωσης να το γυρίσουν σε τηλεταινία, την οποία παρακολουθούμε κάθε βράδυ 8 με 9 να παίζεται σε όλα τα κανάλια, ώστε τελικά να συναινέσουμε στο βιασμό της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Η συνέχεια του σεναρίου είναι ακόμη πιο εφιαλτική: αν τα μέτρα περάσουν με την συναίνεση της κοινωνίας – πράγμα απίθανο μετά τα τελευταία γεγονότα, τότε καλώς. Αν όχι, τότε θα επιδιωχθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα ήταν η τελευταία κίνηση στη σκακιέρα.
Ο Γ. Παπανδρέου θα θελήσει να πετύχει δύο πράγματα: πρώτον, να θέσει όλους προ των ευθυνών τους και, δεύτερον, να επιχειρήσει ηρωική έξοδο ελαχιστοποιώντας τις απώλειες για τον ίδιο και το κόμμα του, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται δευτερεύοντα ή παράπλευρα οφέλη.
Αιτωλός


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]