Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κοραντής "καρφώνει" Παπανδρέου και Διαμαντοπούλου...

  • Παραδίδονται οι μουσουλμάνοι της Θράκης στις ορέξεις της Άγκυρας;
  • Ερωτηματολόγιο του CΝΝ για την "Μακεδονία" και οι μηδενικές αντιδράσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ
Με ερωτήσεις που κατέθεσε στην Βουλή στις 18 τρέχοντος μηνός (Μαΐου 2010) και οι οποίες απευθύνονται προσωπικά στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ, κύριος Ιωάννης Κοραντής, καταδεικνύει την ανικανότητα της εξωτερικής πολιτικής στο θέμα των Σκοπίων αλλά και την επικινδυνότητα διαχείρισης εσωτερικών ζητημάτων που άπτονται της προσωπικής πολιτικής διαχείρισης του κυρίου Παπανδρέου και του υφυπουργού εξωτερικών κυρίου Δρούτσα, αλλά και της υπουργού Παιδείας κυρίας Διαμαντοπούλου η οποία παραδίδει τους νέους μουσουλμάνους της Θράκης στην Άγκυρα.
Κατάπτυστο ερωτηματολόγιο του CNN για την « Μακεδονία»
Στην επίσημη ιστοσελίδα του, το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN προβάλλει ένα θέμα με τίτλο « πόσα γνωρίζετε για τη « Μακεδονία;»» και διατυπώνει το εξής καταπληκτικό ερώτημα: « ποια γειτονική χώρα εποφθαλμιά το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας, επειδή μία περιοχή της αποκαλείται επίσης Μακεδονία;», δίνοντας ως … επιλογές τις Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Επειδή, πέραν του γνωστού και τετριμμένου επιχειρήματος περί ανεξαρτησίας των ΜΜΕ παραμένει το γεγονός, ότι ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών φιλοξενείται τακτικά δίνοντας συνεντεύξεις στο ανωτέρω δίκτυο, με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιδράσει στην νέα επαίσχυντη, προκλητική και επικίνδυνη ενέργεια του CVV;
Σε δεύτερο ερώτημα, απευθυνόμενο προς την κυρία Διαμαντοπούλου, ο κύριος Κοραντής καταθέτει την αγωνία του για την "διαχείριση" της εκπαίδευσης των ελλήνων μουσουλμανοπαίδων και την "παράδοσή" τους σε μέσα και εκπαιδευτικές μεθόδους της Τουρκίαςμ κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη τουρκοποίηση ελλήνων πολιτών, οι οποίοι περιθωριοποιούνται και παραδίδονται στις φροντίδες της τουρκικής εκπαίδευσης, στο όνομα των καλών σχέσεων γειτονίας με την Τουρκία!!!
Τουρκοποίηση της εκπαίδευσης στη Θράκη και υποβιβασμός της ελληνικής σε δεύτερη γλώσσα
Είναι πραγματικά συγκλονιστική η επιστολή του κ. Γεωργίου Παύλου, Αναπληρωτή Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, με την οποία σας καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου του οποίου προΐστασθε, που εισάγουν καινά δαιμόνια και υποδηλώνουν την πρόθεσή σας, να προωθήσετε, με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων την τουρκοποίηση όλων των μουσουλμάνων της Θράκης.
Η ανωτέρω καταγγελία προκύπτει ανάγλυφα από την πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας της 23/3/2010 προς τα ΑΕΙ της χώρας για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Πράξης « Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη», για τα έτη 2010 – 2013. Πιο συγκεκριμένα, στις Ενότητες της εν λόγω πρόσκλησης, γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για «… Μελέτη με αντικείμενο την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα Δημόσια σχολεία της Θράκης…, Υλοποίηση του μέτρου εισαγωγής της διδασκαλίας της τουρκικής στα Δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης..., Επεξεργασία αναλυτικού προγράμματος για την τουρκική γλώσσα…». Το τραγικότερο όμως όλων είναι το ακόλουθο απόσπασμα : «…το περιεχόμενο της επιμόρφωσης θα είναι νέες παιδαγωγικές μέθοδοι, διαφοροποιημένη παιδαγωγική…, διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας», (για όλα τα ανωτέρω βλ. αναλυτικά σελ. 6, 7, 8 και 9 της πρόσκλησης).
Συνεπώς το Υπουργείο Παιδείας αντί να προάγει, όπως οφείλει, την δημόσια ελληνική εκπαίδευση στη Θράκη, δίνοντας την δυνατότητα και σε όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να μορφώνονται ισότιμα, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες χριστιανοί, μεθοδεύει συστηματικά την τουρκοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Θράκης. Οι ενέργειες του Υπουργείου αποτελούν νέα παραχώρηση στον τουρκικό επεκτατισμό, ωθούν τους μουσουλμάνους της μειονότητας στην αγκαλιά της Άγκυρας και δυναμιτίζουν την πολιτική της Πολιτείας για ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων.
Ερωτάται η κα Υπουργός:
1. Προτίθεσθε να ακυρώσετε άμεσα την εν λόγω πρόσκληση;
2. Σε κάθε περίπτωση προτίθεσθε να την περιορίσετε σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και λοιπής εκπαιδευτικής στήριξης, προνοώντας για την ευρύτερη δυνατή παροχή της δημόσιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το Σύνταγμα;
Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις του ο κύριος Κοραντής ευελπιστεί να λάβει απαντήσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα αιτιολογούνται επαρκώς και με την πρέπουσα επιστημοσύνη αλλά και τον πατριωτισμό (λόγω της εθνικής φύσης τους) που τόσο μεγαλοπρεπώς διαφήμισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χθεσινή συνεδρίαση στην Βουλή ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατέδειξε ποιο κόμμα κάνει επερωτήσεις για τα εθνικά μας θέματα. Εδώ είναι τα πλήρη πρακτικά της υπ’ αριθμ. 34/27/19.4.2010 επίκαιρης επερώτησης των Βουλευτών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική εξωτερική πολιτική.

    Ειδικά για το θέμα των Κρητών Ιεραρχών που έθιξε ο κ. Κοραντής ("Ασφαλώς νομίζω ότι συγκρατούμε την ιδέα του, ότι θα μπορούσε να δοθεί η τουρκική υπηκοότητα σε ιεράρχες που θα τη ζητούσαν και που θα ήθελαν να ενταχθούν στο κλίμα του Πατριαρχείου. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απάντηση του Νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως, εάν και πότε θα δώσει την ιθαγένεια σε όσους τη ζητήσουν"), θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι, δυστυχώς, οι Ιεράρχες της Κρήτης δέχτηκαν την πρόταση Έρτνογαν και πήραν την τουρκική υπηκοότητα, ώστε να έχουν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα και για τον Οικ. Θρόνο. Βέβαίως, όλα έγιναν εν κρυπτώ και παραβύστω, ουδείς ενημερώθη στην Κρήτη και ουδείς ερωτήθη αν συμφωνεί να έχει Τούρκους Ιεράρχες.
    Ποιος απ' αυτούς τώρα θα μπορεί να μιλήσει για Γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων και να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη τους; Ποιος θα μπορεί να μιλήσει για "Κατεχόμενα" στην Κύπρο και για ξεριζωμό του ελληνισμού από την πόλη, Ίμβρο και Τένεδο; Αν το κάνει, όχι μόνο Πατριάρχης δεν θα γίνει, αλλά και πιθανότατα θα χάσει την τουρκική υπηκοότητα, η οποία θα του είναι άχρηστη πια ούτως ει άλλως.

    Προς ενημέρωσή σας για το σοβαρότατο αυτό θέμα, σας παραπέμπω στα εξής τρία δημοσιεύματα:

    Δέχθηκαν οι Kρήτες Ιεράρχες την «προσφορά» του Ερντογάν

    Τούρκοι πολίτες οι Ιεράρχες!

    Ο εκτουρκισμός των Ελλήνων Ιεραρχών - “Ευεργέτημα" κατά τον κ. Βαρθολομαίο ή επικοινωνιακό τερτίπι του κ. Ερντογάν; [Παρακαλώ διορθώστε την επικεφαλίδα, όπως την γράφω εγώ και στην τελευταία παράγραφο πρέπει να διαβάσετε "Νομίζουν" και όχι "Νομίζω"].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]