Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εν θερμώ πορεία Παπανδρέου προς τον λαό

Ωδή στη μίζα
Βαρέθηκα μωρέ παιδιά να ακούω πια για μίζες,
αισθάνομαι σαν το μωρό που παίζει με τις πρίζες.
Ήμουνα νιος και γέρασα και αλλαγή καμία,
ψηφίζω κόμμα και αρχηγό, και παίζω εικοσιμία.
Μας έκλεψαν, μας τσάκισαν, μας έκλεισαν το σπίτι,

η μίζα έλκει υπουργούς σαν να`χανε μαγνήτη.
Τέλος πάντων θα περάσει, μέσα μου μονολογώ
μα όταν βλέπω τις ειδήσεις, ξαφνικά παραμιλώ.
Τέτοια χώρα, τόσος πλούτος, τόσα κάλλη, τέτοια γη,
τη ρήμαξαν, την τσάκισαν… λαμόγια υπουργοί.
Κι όμως κάποτε θα έρθει της Ελλάδας η στιγμή,
θα ξυπνήσει ο λαός της και θα δείξει μια πυγμή.
Και οι κλέφτες με τους ψεύτες θα το νιώσουνε καλά,
και θα πέσουν στο καλάθι με τα υπόλοιπα σκ@τά.
Μέχρι νάρθει εκείνη η ώρα, τα κεφάλια μας ψηλά,
μη μας πάρουνε χαμπάρι και μας δέσουν για καλά.
Τέλος πάντων, τέτοιες ώρες τόσα λόγια είναι πολλά,
ας ελπίσουμε του χρόνου, να τα βρούνε τα λεφτά.
Αυτά είχα φίλοι να σας πω και πείτε του Μαντέλη,
πως τρίφτηκε στη γκλίτσα τους, κι ο κώλος του τα θέλει…

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά από σειρά συσκέψεων με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξε στην απόφαση να ξεκινήσει εξορμήσεις σε...όσα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα του επιτρέψει το προγράμματα του, εξόρμηση που θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Στόχος αυτών των επισκέψεων είναι να έρθει κοντά στον πολίτη, να βρεθεί κοντά στην κοινωνία, έτσι ώστε να συνομιλήσει μαζί της και να επιχειρήσει να την πείσει για την αναγκαιότητα των μέτρων.
Ειδικότερα η οικονομική κρίση και κυρίως οι κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης απασχολούν έντονα τον πρωθυπουργό, ωστόσο την ίδια στιγμή εμφανίζεται αποφασισμένος να βρίσκεται πλέον κοντά στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε την αρχή στις 23 Απριλίου όταν επικεφαλής υπουργικού κλιμακίου επισκέφτηκε το Καστελόριζο -απ’ όπου ανακοίνωσε την προσφυγή στον μηχανισμό- και τη Ρόδο και συνεχίστηκε χθες που βρέθηκε στην Κομοτηνή.
Στις επισκέψεις αυτές ο πρωθυπουργός, ο οποίος πάντα θα πλαισιώνεται από αρμόδιους υπουργούς, είχε -και θα έχει- σειρά επαφών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και με απλούς πολίτες.
Με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να καταδείξει στην τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα σε όλη την Ελλάδα, ότι ανεξάρτητα των οικονομικών προβλημάτων, η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στον πολίτη και στα καθημερινά του προβλήματα.
«Η περίοδος που μοναδική μου ενασχόληση, γιατί έτσι έπρεπε, ήταν η οικονομία, τελείωσε. Τώρα πρέπει να βρεθούμε κοντά στην κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τα προβλήματά της» είπε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός σε στενό του συνεργάτη και έτσι αποφασίστηκε, πλέον, να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουλίου.
Σύμφωνα με τους επί χάρτου σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, προβλέπεται σειρά επισκέψεων στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, αλλά και σε μικρότερες, στις οποίες ο πρωθυπουργός δεν θα πηγαίνει μόνο σε κλειστές συνεδριάσεις φορέων, αλλά θα κατέβει στην κοινωνία και θα συνομιλεί με τους πολίτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το πόσο φρόνιμο είναι σε μια περίοδο όπου οι «τεκτονικές πλάκες» της κοινωνίας κινούνται επικίνδυνα να εκτεθεί στην κοινωνία, με τον κίνδυνο να αποδοκιμαστεί. Ο πρωθυπουργός όμως ήταν ξεκάθαρος: «Αντλώ δύναμη από την κοινωνία και δεν θα κάνω πίσω τώρα.
Γνωρίζω ότι η κοινωνία αντιδρά, ωστόσο εμείς οι πολιτικοί και δη ο πρωθυπουργός πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες όχι μόνο στις ευχάριστες, αλλά και -κυρίως- στις δύσκολες στιγμές» απάντησε ο κ. Παπανδρέου, βάζοντας τέλος στους οποίους προβληματισμούς των συνεργατών του.
Η απόφαση του πρωθυπουργού για τις περιοδείες στη χώρα δεν θα του επιτρέψουν να ταξιδέψει στο εξωτερικό παρά ελάχιστα, αν και στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου υπήρχε σειρά επαφών.
Τα ταξίδια που θα πραγματοποιήσει είναι αυτά στη Νέα Υόρκη και τη Σανγκάη. Στην αμερικανική μεγαλούπολη θα παραστεί στη συνεδρίαση του G-20 για να παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ στην κινεζική πόλη θα βρεθεί για να υποστηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να έρθουν επενδύσεις από την Απω Ανατολή.
Τα χόρτα είναι ξερά. Μένει ένας απρόσεκτος περαστικός να πετάξει το τσιγάρο του και θα κορώσει το σύμπαν. Δεν υπάρχει μπλογκ ή άλλη δημόσια συζήτηση που ο κόσμος να μην εκφράζει την οργή του. Διότι του στείλαν πολύ αλμυρό λογαριασμό τη φορά αυτή.
Αν η αντίδραση δεν γίνει συντεταγμένα, από κάποιο κόμμα, θα κινδυνεύσουμε να την δούμε να εκφράζεται με όποιον τρόπο βρει πρόσφορο την ώρα της έκρηξης.
Μπορεί να είναι κάποιος ή κάποιοι τυχοδιώκτες που θα ηγηθούν. Μπορεί να γίνει χωρίς επικεφαλής. Αλλά αν το κοπάδι αφηνιάσει, θα τσαλαπατήσει το σύμπαν.

Όταν τα βράδια κάθομαι και βλέπω χαζοκούτι,
με κάνουν και αισθάνομαι πως παίζουμε μπαρμπούτι.
Είναι πολλά τα χρήματα και πέφτουν σαν χαλάζι,
κι εγώ όταν τα σκέφτομαι με πιάνει το μαράζι.
Πολιτικοί και κήνσορες, και φάτσες τιποτένιες,
μας φέρονται σαν πόρνες τους, μας έχουν και χεσμένες.
Μα πως στα αλήθεια να το πω, και πώς να το εκφράσω,
πως θα `θελα ειλικρινά δυο τρείς να τους επιάσω.
Να τους τσακίσω με ραβδιά, κλωτσιές και με σφαλιάρες,
να σταματήσουν πια για τα καλά τις άναρθρες παπάρες.
Αυτά`ναι που ονειρεύομαι μπροστά στο τελεβίζιον,
και παίρνω το τηλεκοντρόλ και πιάνω Γιουροβίζιον…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]