Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μονή Γρηγορίου καταγγέλει τους "γραμμωτούς πολίτες"

  • Ο νέος φορολογικός νόμος και ο γραμμωτός κωδικός φορολογουμένου
Η Ιερά Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους συνέταξε ένα πρώτο κείμενο αντιδράσεως για τον καινούργιο αντίχριστο κωδικό φορολογουμένου. Το παραθέτουμε:
"Ο νέος φορολογικός νόμος, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών για δημόσια διαβούλευση, προτείνει τρόπους ηλεκτρονικής υποβολής αποδείξεων από επιχειρήσεις καί πολίτες, προκειμένου νά αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.
Γιά την υλοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων προτείνονται "πέντε παράλληλες και συντονισμένες δράσεις".
Η δεύτερη από αυτές αφορά την "δυνατότητα συσχέτισης της συναλλαγής με τον ΑΦΜ του πελάτη""γιά "λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας της συναλλαγής", δηλαδή για να πραγματοποιείται η ηλεκτρονική υποβολή μιας αποδείξεως από ταμειακή μηχανή χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσει πρός τρίτους.
Προτείνεται γι αυτό "η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού πελάτη... Ο κωδικός αυτός αριθμός θά μπορεί να τυπωθεί σε μορφή γραμμωτού κωδικού και να πλαστικοποιείται από τον πελάτη...Η κωδικοποίηση θα ακολουθεί τό πρότυπο ΕΑΝ-13... Προαιρετικά οι ταμειακές μηχανές θα μπορούν να δεχθούν τόν κωδικό του φορολογουμένου και μεσω πληκτρολόγησής του".
Η ρύθμιση αυτή του νομοσχεδίου, που προβλέπει την εισαγωγή "μοναδικού κωδικού πελάτη" μέ κωδικοποίηση ΕΑΝ- 13, προσβάλλει ευαίσθητα θρησκευτικά δεδομένα των ελλήνων πολιτών, διότι η κωδικοποίηση αυτή περιλαμβάνει τους τρείς χαρακτήρες (start-stop patterns) 6-6-6, που παραπέμπουν στον δυσώνυμο αριθμό της Αποκαλύψεως. Οι σαρωτές (scanners) των καταστημάτων έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν όλους τους τύπους γραμμωτών κωδικών, επομένως δεν ήταν αναγκαία η χρήση του συγκεκριμένου προτύπου ΕΑΝ-13.
Εάν η πρόταση του νομοσχεδίου έγινε χωρίς πρόθεση να προσβληθεί η θρησκευτική συνείδηση των Ορθοδόξων Ελλήνων, είναι απλή και απόλυτα απαραίτητη η αντικατάσταση του προτύπου ΕΑΝ-13 με ένα άλλο πρότυπο που δεν περιέχει τους επίμαχους χαρακτήρες 6-6-6.
Η τυχόν επιμονή στη χρήση του ΕΑΝ-13 θα προσβάλει θρησκευτικές ευαισθησίες και θα πυροδοτήσει δικαιολογημένες αντιδράσεις, επειδή η Ελληνική Πολιτεία έχει πολλές φορές υποσχεθεί ότι δεν θα συμπεριλάβει σύμβολα και αριθμούς που προκαλούν τη θρησκευτική πίστι των πολιτών. Άλλωστε στην παρούσα δεινή περίσταση, που διέρχεται ο Ελληνικός λαός, είναι περιττός ένας επιπλέον διχασμός μεταξύ των πολιτών, και μάλιστα με ευθύνη των υπηρεσιών του Υπουργείου".
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
20 Μαΐου 2010

Αυτή η αντίδραση πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Ας δώσουμε, έστω για λίγο, μια δεύτερη θέση στις οικονομικές μας δυσκολίες που προκύπτουν διαρκώς από την υποδούλωσή μας στα σκοτεινά κέντρα και ας επικεντρωθούμε στον αγώνα μας για την εν Χριστώ ελευθερία μας.
Η "Κάρτα του Πολίτη" που ετοιμάζεται είναι και αυτή μια μεθόδευση για την ένταξή μας στο παγκόσμιο αντίχριστο σύστημα. Γι αυτήν θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα. Οι «πιστοί» που πάνε στα μοναστήρια συστηματικά παραπληροφορούν τους μοναχούς σχετικά με τις κάρτες τύπου ΑΜΚΑ, Φορολογική, Barcode.

    Τα προβλήματα των «πιστών» είναι:
    1. Θέλουν να είναι ορθόδοξοι χριστιανοί αλλά να μην χάσουν καμία άνεση του κόσμου. Δικαιολογίες: εντάξει εγώ αλλά τα παιδιά; Αν δεν σε γιατρέψει ο θεός, τι θα κάνεις;
    2. Μισούν τις κάρτες ελέγχου. Έχουν πολλά χρήματα τα οποία δεν είναι «καθαρά» και δεν θέλουν να το ανακαλύψουν οι άλλοι. Οι διαμαρτυρίες για το barcode ξεκινάνε από απατεώνες προτεστάντες χριστέμπορες(θεωρίες συνωμοσίας-αγόρασε το βιβλίο να μάθεις) των ΗΠΑ και αντιγράφονται από τους έλληνες «πιστούς».

    Οι «πιστοί» δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις κάρτες που δίνουν λεφτά όπως οι ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ. Αν τους έδιναν 2-3.000 ευρώ με κάθε φορολογική κάρτα, το ΑΜΚΑ κτλ δεν θα μιλούσαν καθόλου.

    Αν τα μοναστήρια γνώριζαν όλη την κατάσταση με τις κάρτες θα έβγαζαν ανακοινώσεις κάθε μέρα, οι οποίες θα έλεγαν μακριά οι χριστιανοί από πιστωτικές-δάνεια-καταθέσεις. Η μόνη αποδεκτή κατάθεση είναι στους φτωχούς δίπλα σου.

    Αν τολμάς κάνε δημοσκόπηση σχετικά με την "Κάρτα του Πολίτη". Πόσοι θα την έπαιρναν δωρεάν, πόσοι καθόλου και πόσοι με 10.000 ευρώ δώρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και με 1000 ευρω θα ετρεχαν να την παραλαβουν.
    Η υποκρισια σε ολο τησ το μεγαλειο.
    Γιατι η εκλησια δεν κανει μια τραπεζα να δανιζει χρηματα στους φτωχους με χαμηλο επιτοκιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]