Ισραήλ και ΗΠΑ λένε όχι στη Συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών
- Τρία Ισραηλινά υποβρύχια, που μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο...
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο και στέλνει παράξενα μηνύματα
Την έντονη αντίδραση του Ισραήλ αλλά και της Ουάσιγκτον προκάλεσε το κείμενο που υπέγραψαν 189 χώρες αναφορικά με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των πυρηνικών (Non-proliferation Treaty).Μετά από εργασίες ενός και πλέον μήνα οι 189 χώρες κατέληξαν σε ένα κείμενο με το οποίο ζητούν από το Ισραήλ να αποδεχθεί τη Συνθήκη και να επιτρέψει στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας να επιβλέψει τις εγκαταστάσεις του και το πυρηνικό του οπλοστάσιο.
Καλούν επίσης το Γ.Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να θέσει υπό την αιγίδα του Οργανισμού και να προωθήσει την ιδέα ενός συνεδρίου το 2012. Στόχος αυτού θα είναι η αποπυρηνικοποίηση της Μέσης Ανατολής και η καταστροφή όλων των χημικών και βιολογικών όπλων που βρίσκονται σήμερα στα οπλοστάσια συγκεκριμένων χωρών.
Ωστόσο το ψήφισμα ετέθη ήδη υπό αμφισβήτηση. Το Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα το γραφείο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγόρησαν για μονομερή προσέγγιση, εμπάθεια και υποκρισία τους 189 υπογράφοντες αφού σε αυτό δεν γίνεται καμμία αναφορά σε άλλες χώρες που κατέχουν πυρηνικά - όπως το Πακιστάν, η Ινδία και η Νότια Κορέα.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι "το Ισραήλ δε δεσμέυεται από το κείμενο" ενώ στενοί συνεργάτες του κ. Νετανιάχου διέρρεαν ότι στη συνάντηση των επόμενων ημερών με το Μπαράκ Ομπάμα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνδρομή του αμερικανού προέδρου ώστε να μη δοθεί συνέχεια σε αυτό.
Ήδη ο σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Στρατηγός James Jones τόνισε ότι:
Η Ουάσιγκτον δεν θα διακινδυνεύσει την ασφάλεια του Ισραήλ, μέσα από αμφισβητούμενες ενέργειες ή διασκέψεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του αμερικανού προέδρου ο οποίος δια της γραμματέως της κρατικής επιτροπής για τον έλεγχο των όπλων Ellen Tausher τόνισε πως:
οι Η.Π.Α. εκφράζουν τη λύπη τους που το κείμενο απαιτεί μονομερώς από το Ισραήλ, να αποδεχθεί τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των πυρηνικών.
Υπό αυτές τις συνθήκες θα ήταν μάλλον υπερβολικό να περιμένει κανείς οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη αναφορικά με μια πιθανή διάσκεψη υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. το 2012.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Ισραήλ ακολουθεί διφορούμενη τακτική απέναντι στην κατοχή πυρηνικών από την πλευρά του. Δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για να ενημερώσει σχετικά με τον αριθμό και τον τύπο των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτει. Δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την ύπαρξη πυρηνικού οπλοστασίου.
Ισραηλινά Υποβρύχια με Πυρηνικές κεφαλές στον Περσικό Κόλπο
Σήμερα η Sunday Times δημοσίευσε ότι το Ισραήλ στέλνει στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Τα τρία υποβρύχια ,Dolphin, Tekuma, και Leviathan, είναι γερμανικής κατασκεύης. Ανήκουν στην κατηγορία Dolphin και ένα εξ αυτών έχει επιχειρήσει στην περιοχή και στο παρελθόν.
Η παρουσία τους αυτή τη φορά θα έχει ένα πιο μόνιμο χαρακτήρα και σχετίζεται με το γεγονός ότι το Ιράν έχει αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τους οποίους το Ισραήλ δεν θα ήθελε να φτάσουν μέσω κάποιου φορτίου στη Συρία ή το Λίβανο.
Επίσης, μια ακόμα αποστολή των υποβρυχίων φέρεται να είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στην περιοχή πρακτόρων της Μοσάντ.
Σημειώνεται τέλος ότι, τα υποβρύχια αναφέρεται πως είναι εφοδιασμένα με πυρηνικές κεφαλές τύπου (cruise missiles) Κρούζ.
Το είδαμε εδώ
Πηγή
"Το Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα το γραφείο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγόρησαν για μονομερή προσέγγιση, εμπάθεια και υποκρισία τους 189 υπογράφοντες αφού σε αυτό δεν γίνεται καμμία αναφορά σε άλλες χώρες που κατέχουν πυρηνικά - όπως το Πακιστάν, η Ινδία και η Νότια Κορέα."
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Ισραηλινοι δεν εχουν κανενα ιστορικο δικαιωμα να ομιλουν περι "υποκρισιας"!!
Διοτι δεν αναφερονται στην επιρροη του εβραϊκου λομπυ στους Αμερικανους πολιτικους,στα πανεπιστημιακα ιδρυματα και στα αμερικανικα ΜΜΕ,την οποια δεν την εχουν οι αλλες χωρες!Και να μην ξεχνουν τα διαχρονικα τους εγκληματα κατα των Παλαιστινιων!!
ΓΜ