Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: Δεν προβλέπεται μείωση του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα

  • Τα επιτόκια θα συνεχίσουν να παραμένουν ψηλά, για όσο διάστημα η Ελλάδα δεν θα χρησιμοποιεί τον "μηχανισμό στήριξης"
Η πορεία των ελληνικών ομολόγων, αποδεικνύει πως η χώρα ίσως χρειαστεί να καταφύγει στη διεθνή διάσωση των 45 δισ. ευρώ προκειμένου να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, τα κοινοβούλια των Γερμανίας, Γαλλίας και Ιρλανδίας, θα πρέπει να ψηφίσουν για το εάν θα συνεισφέρουν στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.
"Υπάρχουν ανησυχίες ότι τα κεφάλαια δεν θα είναι διαθέσιμα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να τοποθετήσουν τα δικά τους χρήματα σε ρίσκο, προκειμένου αυτό το πράγμα να μην προχωρήσει, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Toby Nangle της Baring Investment Services, η οποία διαχειρίζεται 46 δισ. ευρώ.
Δραματικά «βλέπει» τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας το διεθνές πρακτορείο Reuters με βάση ένα μοντέλο που έχουν δημιουργήσει οι αναλυτές του για να εξηγήσουν τα διάφορα σενάρια ανάπτυξης, του κόστους δανεισμού και των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας.
Με βάση αυτό το μοντέλο, η Ελλάδα θα πρέπει να προστρέξει στον μηχανισμό στήριξης το ταχύτερο δυνατόν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το κόστος δανεισμού δεν θα μειωθεί και κατ’ επέκταση δεν θα διευκολύνει την χώρα στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων.
Από την πλευρά της η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου παγκοσμίως, τόνισε ότι οι δωρήτριες χώρες θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να αντέξουν μια κατακραυγή από τους πολίτες τους.
Ακόμη, ο Christopher Pryce της Fitch Ratings, δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείεται η Ελλάδα να καταφύγει σε ενεργοποίηση του μηχανισμού στις επόμενες δύο εβδομάδες, "αν και οι ίδιοι θα προτιμούσαν να καταφύγουν στην ΕΕ".
Ο David Schnautz, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank, σχολίασε χαρακτηριστικά πως εάν το κοινοβούλιο μιας χώρας δεν "περάσει" την πρόταση για βοήθεια προς την Ελλάδα, "τότε θα αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για δοκιμές και λάθη".
Ο Luca Jellinek, αναλυτής στην ΑΝΖ Banking Group, δήλωσε ότι "εάν ήμουν η ελληνική κυβέρνηση, θα κάλυπτα τις ανάγκες μου των επομένων μηνών, με το μηχανισμό στήριξης. Αυτό θα βοηθούσε στη συμπίεση των spreads και θα μπορούσαν στην συνέχεια να δανειστούν πιο φθηνά στις αγορές. Γιατί να δανείζεσαι με 7% όταν μπορείς να δανειστείς με 5%;".



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]