Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολοταχώς προς το ταμείο του ΔΝΤ - Εκτοξεύονται στις 420 μονάδες τα spreads

  • Η πορεία των spreads φέρνει τον μηχανισμό στήριξης πιό κοντά
  • Όλι Ρεν: Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας
Στο μηχανισμό βοηθείας "σπρώχνει" η αγορά την Ελλάδα καθώς εντείνεται η πτώση των τιμών των ομολόγων και το spread έχει αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα απ' την ανακοίνωση βοήθειας ύψους 45 δισ ευρώ.
Η διαφορά απόδοσης των 10ετών ελληνικών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 420 μονάδες βάσης στην ΗΔΑΤ από 392 μονάδες βάσης χθες.
O τζίρος στην ΗΔΑΤ είναι πάντως αναιμικός.
Τα spreads "σπρώχνουν" προς τον "μηχανισμό στήριξης"
Ολοένα και πιο κοντά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης των 45 δισ. ευρώ φέρνουν την Ελλάδα οι εξελίξεις στην αγορά ομολόγων.
Με το spread του 10ετούς ομολόγου να κυμαίνεται κοντά στις 400 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από την ανακοίνωση των όρων του πακέτου βοήθειας της Ελλάδας, καθίσταται σαφές ότι η χώρα δυσκολεύεται να πείσει τις αγορές για τη φερεγγυότητά της και να επιτύχει την αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού.
Βέβαια, πρόσφορο έδαφος σε όσους επεδίωκαν να στήσουν ένα νέο «παιχνίδι» στην αγορά των ομολόγων δίνουν τα σενάρια περί εμπλοκής στο μηχανισμό στήριξης. Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, Γερμανία, Γαλλία και Ιρλανδία θα πρέπει να εξασφαλίσουν την έγκριση των κοινοβουλίων τους προκειμένου να δώσουν δάνεια στην Ελλάδα, ενώ το θέμα τίθεται προς συζήτηση στην Ολλανδία σήμερα.
«Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ότι τα χρήματα δεν θα είναι διαθέσιμα», εξήγησε στο Bloomberg ο Toby Nangle, της Baring Investment Services. «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν χρήματα στην προσδοκία ότι αυτό το πράγμα δεν θα προχωρήσει».
Δεν αμφισβητείται η γερμανική στήριξη προς την Ελλάδα
Δεν υπάρχει πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, όπως δεν υπάρχει και κανένας λόγος να αμφισβητείται η δέσμευση της Γερμανίας ότι θα βοηθήσει τη χώρα, ξεκαθάρισε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Olli Rehn.
«Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία», τόνισε ο Rehn μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες.
«Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη γερμανική δέσμευση, στην περίπτωση που χρειαστεί και στην περίπτωση που η βοήθεια ζητηθεί», είπε.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]