Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασπίδα στον Γιώργο φτιάχνουν οι παπανδρεϊκοί φοβούμενοι την... "επόμενη ημέρα"

  • Οι «Χμερ» επιτίθενται σε όσους πάνε να σηκώσουν κεφάλι
  • Φοβούνται την ημέρα της κρίσης, με το πολιτικό σκηνικό να είναι ρευστό
«Πρωθυπουργός μόνος ψάχνει…» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος που ταιριάζει αυτήν την ώρα στον Παπανδρέου, καθώς όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των επιλογών του και για να μην κινδυνεύσει πολιτικά αν βρεθεί προ του δυσάρεστου ενδεχόμενου να του ζητηθούν και νέα μέτρα από τους Ευρωπαίους (που είναι και το πιθανότερο), οι δικοί του άνθρωποι, υπουργοί, στελέχη σε όλες τις κομματικές βαθμίδες, βουλευτές, είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας γύρω του.
Και το επιχειρούν από τώρα επειδή πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός είναι ανεκτίμητο κεφάλαιο για τους ίδιους και για τη χώρα.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη ομιλία του στους υπουργούς αναφέρθηκε έμμεσα σ' αυτήν την πιθανότητα της επώδυνης για τους πολίτες λύσης και των συνεπειών της και ζήτησε από τα στελέχη του να ενεργοποιηθούν ώστε να υποστηριχθούν οι πολιτικές επιλογές του Μαξίμου: «Χρειάζεται», είπε, «η ενδυνάμωση του Κινήματός μας, ώστε να συνδέει, να ενημερώνει, να πολλαπλασιάζει. Πρέπει να γίνει ένας χώρος, ένας δίαυλος ενημέρωσης, πληροφόρησης, αλλά και διαβούλευσης, να αισθανθεί ότι έχει ρόλο, ότι είναι και το βασικό μας πολιτικό στήριγμα αυτήν την εποχή».
Στο κόμμα έχουν επιλεγεί στελέχη που θέλουν να παίξουν αυτόν τον ρόλο του φύλακα του Παπανδρέου και κινητοποιούνται ώστε να απομονώσουν πιθανές αντιδράσεις από άλλα στελέχη που δεν υιοθετούν τις επιλογές της κυβέρνησης, επιχειρώντας να τους καταστήσουν γραφικούς και εν τέλει να τους βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Φάνηκε άλλωστε η πρόθεση αυτή στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου όπου η διαδικασία είχε σκοπίμως εκφυλιστεί πριν ακόμη αρχίσει, για να μη δοθεί βαρύτητα στα λεγόμενα όσων αντιδρούν στα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης τα οποία θεωρούν... ξένα προς την ιδεολογία και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Η πρωτοβουλία μερικών να ασχοληθούν με τον ρόλο του φύλακα-άγγελου του Παπανδρέου δεν είναι τυχαία. Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και άρα άγνωστο το μέλλον. Αν η κυβέρνηση αποτύχει και τα μέτρα που έχει λάβει αποδειχθούν μη αποδοτικά και συνεχίσουν οι αγορές να κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας, τότε όλα είναι πιθανά για το εγχείρημα της αλλαγής του κράτους, του περιορισμού του ελλείμματος, της τιθάσευσης των οικονομικών δεικτών, της αντιμετώπισης της φτώχειας και της προσπάθειας για ανάπτυξη. Και θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για να προλάβουν τα χειρότερα. Ήδη στο ΙΣΤΑΜΕ τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν ανήκουν στον στενό πυρήνα του Παπανδρέου και αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε ο αδερφός τού πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου, το δε ίδρυμα θα λειτουργεί υποστηρικτικά στην κυβέρνηση.
Δεν είναι το μόνο. Και στο κράτος έχουν τοποθετηθεί στελέχη που ανήκουν στον περίγυρο του πρωθυπουργού, αλλά και σε επίπεδο βουλευτών φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί μερικοί για να διασφαλίσουν τη... μακροβιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και η επιτροπή που συστάθηκε για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών στις εκλογές του Νοεμβρίου έχει φανερά τη σφραγίδα του Παπανδρέου. Τουλάχιστον δύο στελέχη που μετέχουν σ' αυτήν, ο Θανάσης Τσούρας και η Ρεγγίνα Βάρτζελη, ανήκουν στον πολύ στενό πυρήνα των στελεχών του πρωθυπουργού.
Σε επίπεδο υπουργών, παρόμοιο ρόλο έχουν οι Χάρης Παμπούκης, Δημήτρης Δρούτσας, Παύλος Γερουλάνος, Τίνα Μπιρμπίλη, Πάνος Μπεγλίτης, ενώ υπάρχει και μια άλλη ομάδα υπουργών και υφυπουργών περιφερειακά που στηρίζουν αναφανδόν το εγχείρημα του πρωθυπουργού. Μαζί μ' αυτούς βρίσκονται και μερικά στελέχη που έχουν τη σφραγίδα του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζουν σήμερα τον πρωθυπουργό δίχως καμία κριτική, πιστεύοντας προσωπικά στον ίδιον, ενώ άλλοι διατηρούν εκτός της πολιτικής και οικογενειακή σχέση μαζί του, όπως ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών. Σε επίπεδο υφυπουργών ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι «Χμερ» παπανδρεϊκός και ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος είναι το αυτί και το μάτι του Παπανδρέου στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας. Όλοι αυτοί μαζί συνθέτουν έναν μηχανισμό υποστήριξης του πρωθυπουργού και δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα ώστε ο Παπανδρέου να παραμείνει στο απυρόβλητο όταν η κυβέρνηση κινδυνεύσει, χρεώνοντας φυσικά την αποτυχία στους... άλλους!
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]