Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν οι φάρσες τελειώνουν έρχεται το ΔΝΤ

  • Ζούμε τραγελαφικές ιστορικές ώρες. Τις συνέπειες θα τις καταλάβουμε δυστυχώς πολύ αργότερα. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα είναι πια η ίδια
Δυστυχώς οι Έλληνες είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια άθλια προπαγάνδα, όπου η κυβέρνηση παρουσιάζεται ως άγγελος και όλοι οι άλλοι ως κακοί. Ακόμα και ο ελληνικός λαός παρουσιάζεται ως κακός. Ζούμε μια αθλιότητα. Με τα μέτρα δεν απέχουμε από τις Σοβιετίες του παρελθόντος. Οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά να κάνουμε την ανατροπή αυτής της αθλιότητας και να ξεφορτωθούμε τα σαράκια που βάλθηκαν να μας φάνε ζωντανούς, με την βοήθεια του ΔΝΤ.
Στα μέσα την εβδομάδας έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού θα πράσχουν «τεχνική βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του προϋπολογισμού. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι επί τάπητος θα τεθούν και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Εξάλλου, στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εν όψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου.
Σχετικά με τα σενάρια χρεοκοπίας που κυκλοφορούν τελευταία, προσωπικά νομίζω (και ελπίζω να έχω δίκιο) άλλο ένα εκφοβιστικό “εργαλείο” εναντίον μας… Αυτοί που μας φτιάξανε το 1821 και μας βάλανε και στην ΕΟΚ τότε, δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν το “οικόπεδο” σε αλλονών χέρια… Εξάλλου ο Ρώσος δήλωσε την “συμπάθειά” του για την Ελλάδα, υπογράψαμε και για τον αγωγό (αν δεν κάνω λάθος) και ξεχάσαμε τους καλοκαιρινούς λεονταρισμούς για επαναδιαπραγμάτευση… Και ο Ρώσος είναι ένας αντίπαλος σεβαστός για την διεκδίκηση του οικοπέδου… Και ο αμερικάνος… αλλά και ο κινέζος…
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η σημασία της οικονομίας μας με την “τεράστια” σημασία της εντός ευρωζώνης κατέχει το αμύθητο 1,5% του ΑΕΠ της Ε.Ε… Όταν τα λεφτά για τις αγροτικές επιδοτήσεις (φερ’ ειπείν) όλης της Ε.Ε. ανέρχονται στο “μικρούτσικο” μόλις 2,5%… οπότε καταλαβαίνετε… Συμβολικά είναι τα λόγια και ο “ποιητής θέλει να μας βάλει στην “θέση” μας πριν μας “σώσει”… Θέλει δηλαδή τον έλεγχο του “ξεχειλωμένου” δημόσιου τομέα… τον περιορισμό των Δ.Υ.…, τις περικοπές “δικαιωμάτων”… κτλ ώστε να γίνει μιά εξομοίωση των συνθηκών εργασίας με τους υπόλοιπους και να μπούμε ΜΕΤΑ όλοι στο ίδιο σακί….
Εξάλλου σε τέτοιες περιόδους “αναταραχής” καποιοι “λύκοι” ΚΑΙ χαίρονται, αλλά ΚΑΙ βγάζουν τρελά λεφτά. Και δεν είναι κατ’ ανάγκην “κακοί”, απλώς βρίσκουν και παίζουν…
Κάποιοι ίσως και να πούνε πως ζούμε μέσα σε μία μεγάλη "φάρσα". Φυσικά οι φάρσες κάποτε τελειώνουν, για να ξεκινήσουν οι επόμενες. Και όσοι γεννηθήκαμε φαρσέρ γράψαμε στην σημαία μας: “όποιος γελάει τελευταίος, γελάει καλύτερα”.
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]