Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άνγκελα στη χώρα των θαυμάτων

  • Ο φόβος του πολιτικού κόστους και η δογματική θεώρηση ορισμένων καταστάσεων δεν είναι ελληνικές αποκλειστικότητες
“Οι κάτοικοι των ελληνικών πόλεων αυτή τη στιγμή αποτελούνται από μεταπράτες, μαυραγορίτες, κλεπταποδόχους, κλέφτες και κοπανατζήδες(...). Να δούμε ως πότε θα συνεχίσουμε να τρέφουμε(...) έναν πληθυσμό εκατομμυρίων αργόσχολων!”
Tα παραπάνω άκρως υποτιμητικά σχόλια δεν προέρχονται από κάποιον σημερινό Γερμανό πολίτη, τo Focus, τη Βild ή το Stern.
Είναι κάποιες σκέψεις των... παππούδων των σημερινών Γερμανών κατά τη διάρκεια της κατοχής όπως καταγράφονται στο βιβλίο του Mark Mazower “Η Αυτοκρατορία του Χίτλερ”.
Τα βαθιά ριζωμένα, για τους νότιους Ευρωπαίους..γενικότερα (και όχι μόνο), επιδερμικά στερεότυπα μεγάλου μέρους των Γερμανών και οι επικίνδυνες για κάθε δημοκρατικό πολίτευμα γενικεύσεις έχουν βαθιές ρίζες, βαθύτερες από το Γ' Ράιχ παραπέμποντας στον Φαλμεράγιερ.
Για να είμαστε ειλικρινείς η πραγματίστρια ανατολικογερμανίδα Άνγκελα ελάχιστα έχει επηρεαστεί από τα στερεότυπα αυτά όταν με ύφος συνταξιούχου δασκάλας “μαλώνει” τους “άτακτους” Έλληνες και με κάθε τρόπο μπλοκάρει κάθε χειρονομία κοινοτικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.
Ωστόσο, ενδεχόμενη βοήθεια στους “κουτοπόνηρους, διεφθαρμένους και τεμπέληδες Νότιους” μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις κρίσιμες εκλογές της 9ης Μαΐου στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία...
Πέραν του πολιτικού κόστους όμως, στην εξίσωση της Μέρκελ πρέπει να προσθέσετε μεταβλητές όπως τη δογματική προσήλωση στην τήρηση του Μάαστριχτ και του Συμφώνου Σταθερότητας, καθώς και τη στρεβλή αντίληψη του τι συνιστά ευρωπαϊκό συμφέρον, για να έχετε τη συνταγή της καταστροφής τoυ οράματος μιας πραγματικά ενωμένης και αλληλέγγυας Ευρώπης.
Όμως η Άνγκελα επιμένει να βρίσκεται στη χώρα των θαυμάτων, στη χώρα “που όλα πηγαίνουν ρολόι” που τα ελλείμματα, τα χρέη και οι αριθμοί ευημερούν. Μα τέτοια χώρα δεν είναι καν η Γερμανία, καθώς το έλλειμμά της είναι διπλάσιο του προβλεπόμενου!
“Αν είδα μακρύτερα, είναι επειδή στάθηκα στους ώμους γιγάντων”, έγραφε το 1676 ο Νεύτωνας. Όμως η σημερινή Γερμανία γιγαντώνεται πατώντας στις πλάτες των "νάνων" της ΕΕ, καθώς το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας προέρχεται από το ανταγωνιστικό έλλειμμα του ευρωπαϊκού νότου.
Δοθέντος ότι οι γερμανικές τράπεζες έχουν δανείσει στην Ελλάδα πάνω από 40 δισ. ευρώ και ότι η χώρα μας είναι ένας εξαιρετικός πελάτης της Γερμανίας, ειδικά στους πολεμικούς εξοπλισμούς, υποθηκεύοντας το μέλλον ενός λαού 11 εκατομμυρίων με μια αδιέξοδη θεώρηση περί τιμωρίας και παραδειγματισμού το Βερολίνο θυμίζει τον... απατημένο σύζυγο που ακρωτηρίασε το μόριο του για να εκδικηθεί τη γυναίκα του.
Πέρα από τα καλογυαλισμένα λόγια και τα καλοακονισμένα μαχαίρια των Ευρωπαίων αξιωματούχων, το ΕΚΤ, το ΕΝΤ, το ΔΝΤ, την ΕΕ την J&P, τα CDs και τα spreads πέρα από τα ελληνικά ελλείμματα, αναφαίνεται σε όλη του τη σκοτεινή δόξα το μέγα πολιτικό έλλειμμα της Ευρώπης όχι των λαών αλλά των αγορών.
Η Γερμανία της Μέρκελ οδηγεί την Ευρώπη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ενδεχομένως χωρίς επιστροφή...
Σ. Ν. Κάνδιας



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]