Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ πηγαίνει στην... Άγκυρα!

  • Ιδού λοιπόν που οδήγησε η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου. Η πολιτική του «τραβάμε το πιστόλι πάνω» αλλά δεν πυροβολούμε. Του να παρακαλάμε για βοήθεια και από την άλλη να δηλώνουμε ότι δεν θέλουμε λεφτά
Πάει η Μέρκελ στον Ερντογάν. Η διήμερη επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου, θα επικεντρωθεί στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη και η Γερμανίδα καγκελάριος θα προτείνει στην Τουρκία μία εναλλακτική, «προνομιακή σχέση» με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί της πλήρους ένταξής της.
«Είμαι της άποψης ότι θα ήταν προτιμότερο να στοχεύουμε σε μία προνομιακή συνεργασία, με άλλα λόγια μία πολύ στενή σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ», δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο.
Η στροφή της γερμανικής πολιτικής προς την Τουρκία στη σημερινή κρίσιμη διεθνή συγκυρία αποτελεί ράπισμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και οδηγεί σε περαιτέρω εξασθένιση των εθνικών θέσεων, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τις καθημερινές πλέον βόλτες του Τουρκικού Ναυτικού έξω από το Σούνιο.
Μπορείτε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες να αναρωτηθείτε για μια ακόμα φορά: Είναι τυχαία και αποτέλεσμα μόνο «λαϊκής αγανάκτησης» η αντιγερμανική και αντιευρωπαϊκή υστερία που καλλιεργείται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση;
Τι θα έκανε ένας ηγέτης που νοιάζεται για την ανεξαρτησία της χώρας του στην θέση του κ. Παπανδρέου;
Θα προσπαθούσε να πείσει τον γαλλογερμανικό άξονα να τον βοηθήσει. Και για να το κάνει αυτό θα επιχειρούσε πρώτα να δελεάσει τον παραδοσιακό φίλο μας τον Σαρκοζί για να τον βάλει να πείσει την αχώνευτη την Μέρκελ. Κι αφού τα έβρισκε με τους Γαλλογερμανούς, θα έβαζε την Ανγκελα, ή τον Νικολά, να του τα φτιάξουν και με την Ρωσία, ώστε να μπει σφήνα στον άξονα Βερολίνου – Άγκυρας – Μόσχας.
Τι έκανε όμως ο ικανότατος πρωθυπουργός μας; Έβαζε θέμα αγωγών στην προεκλογική εκστρατεία. Και μετά τον Πάγκαλο να εκνευρίζει την Άνγκελα. Είδατε όμως κανέναν Πάγκαλο ή άλλον να κάνει παρόμοιες δηλώσεις για τους Αμερικανούς; Δεν το πρόσεξε κανείς σας;
Στην παγκόσμια σκακιέρα παίχτηκε προφανώς μια «νέα Γιάλτα». Οι Αμερικανοί βρήκαν με την κρίση τρόπο να εξασθενίσουν το ευρώ και να βάλουν χέρι στην ΕΕ, η Ελλάδα ήταν ως συνήθως ο «αδύναμος κρίκος» και έτσι όλοι άρχισαν να στέλνουν τον Γιώργο στον Ομπάμα.
Κι αν θυμάστε οι πρώτοι που υπέδειξαν το ΔΝΤ (δηλαδή τις ΗΠΑ) ήταν οι σύντροφοι οι Ρώσοι στο ταξίδι του Γιώργου στην Μόσχα. Μας είπαν δηλαδή ανοικτά «ανήκετε στην σφαίρα επιρροής του Ομπάμα» και άντε…κι εσείς και ο αγωγός σας.
Διερωτηθήκαμε στο προαναφερθέν άρθρο: «Τώρα λοιπόν ο ΓΑΠ θα πάει στον Ομπάμα. Θα πάει για να διαπραγματευθεί, ή για να ακούσει μόνο τις εντολές και να προσκυνήσει, αφού φρόντισε τόσον καιρό επιμελώς να μείνει χωρίς συμμάχους;»
Και επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμα φορά. Πήρε μόνο την βίζα και όλοι τώρα διερωτώνται τι έδωσε για αντάλλαγμα
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]