Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τo deal του Γιώργου με τις Βρυξέλλες, αποκαλύπτεται σιγά – σιγά

Και κερατάδες και... δαρμένοι (καλοπληρωτές)
  • Τo deal που λέγαμε ότι έχει κλείσει εδώ και μήνες ο Γ. Παπανδρέου με τις Βρυξέλλες, αποκαλύπτεται σιγά – σιγά, μέσα από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η Αθήνα έδωσε γη και ύδωρ προκειμένου να πετύχει την στήριξη της Κομισιόν αφενός και των αγορών αφετέρου.
Αυτά που δεν κατάφερε η… νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Καραμανλή το πετυχαίνει η Σοσιαληστική κυβέρνηση Παπανδρέου. Με ένα τίμημα, όμως, πολύ βαρύ για τα ελληνικά νοικοκυριά. Επώδυνες αλλαγές σε ασφαλιστικό, εισοδήματα, φορολογία.
Προς το παρόν οι αντιδράσεις είναι χλιαρές και εθιμικές. Μια απεργία εδώ, μια εκεί, το ΠΑΜΕ παραπέρα και μετά ο καθείς πάει στο σπίτι του.
Θυμάστε μήπως τότε που ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους για το ασφαλιστικό; Τώρα που θα δουλεύουμε πολλά χρόνια παραπάνω με αμφίβολη τη συντάξή μας καθόμαστε όλοι και κοιτάμε την κυβέρνηση να εκτελεί χρέη… τροχονόμου της κοινοτικής λαίλαπας.
Η κυβέρνηση σπεύδει να δείξει στα δικά της ΜΜΕ ότι εργάζεται πυρετωδώς και βγάζει στο τραπέζι όλα της τα χαρτιά. Μέσα σε λίγες ώρες ανακοίνωσε θεμελιώδεις αλλαγές που θίγουν εκατομμύρια Ελληνες. Ο λόγος ήταν να πάει ο πρωθυπουργός στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες και να παρουσιάσει τα… δώρα του. «Εμείς κάναμε το καθήκον μας, στηρίξτε μας και εσείς τώρα» θα τους πει. Και κερατάδες και δαρμένοι δηλαδή αφού όλοι μας θα πληρώσουμε για να μειωθεί το έλλειμμα αλλά θα έχουμε για χρόνια στο κεφάλι μας και τους Ευρωπαίους τοποτηρητές.
Σε όλα αυτά η κυβέρνηση φαίνεται να μην διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά τίποτε. Θα μπορούσε να πάρει περισσότερα, να κάνει καλύτερο ταμείο, κι όχι να αναλωθεί σε δηλώσεις στήριξης προκειμένου να ωφεληθούν ορισμένα λαμόγια που παίζουν χρηματιστήριο και ομόλογα.
Έτσι CNBC, Reuters και Bloomberg μεταδίδουν τώρα ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φέρονται να έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία στήριξης της Ελλάδας, εκεί που λίγες ημέρες πριν ήθελαν να μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη. Και σήμερα Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το “γερμανικό σχέδιο διάσωσης” που θα συζητηθεί στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη. Ο δε Χοακίν Αλμούνια, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναγνώρισε τις… προσπάθειες της κυβέρνησης Παπανδρέου και χαρακτήρισε “φιλόδοξο” το πρόγραμμα ανάκαμψης.
Επανερχόμενα λοιπόν αναγκαστικά στο "καλύτερα καχύποπτοι, παρά πρόβατα με κομμένο λαιμό".
Φάση πρώτη (αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009): Τεχνηέντως διόγκωσαν τα μεγέθη, μεταφέροντας έσοδα για τον επόμενο χρόνο και χρεώνοντας δαπάνες στο 2009 για να αυξηθεί το έλλειμμα!
Φάση δεύτερη (100 πρώτες ημέρες): Η δραματική επιδείνωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας διευκόλυνε την κυβέρνηση να αθετήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, χωρίς πολιτικό κόστος. Και στο χρηματιστήριο προσέφερε την ευκαιρία σε νέους «παίκτες» να τοποθετηθούν πολύ χαμηλά για να κερδίζουν μεγαλύτερες υπεραξίες όταν ληφθούν τα μέτρα και η εικόνα αρχίσει να βελτιώνεται.
Φάση Τρίτη (κλείνει με το διάγγελμα Παπανδρέου και τα χθεσινά μέτρα): Η κυβέρνηση υπό την πίεση αγορών και έχοντας πια μια καταδεκτική κοινή γνώμη ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που αναμένουν οι Βρυξέλλες.
Φάση Τέταρτη (άρχισε ήδη): Στη συνέχεια οι Βρυξέλλες και οι ξένες αγορές αναγνωρίζουν ότι μέτρα θα «βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση» (άρχισε να γίνεται). Έτσι, το χρηματιστήριο θα κάνει ένα μίνι ράλι, για να βγάλουν επί πλέον κέρδη, αυτοί που αγόρασαν χαμηλά με τα κέρδη που έκαναν από εμάς!
Φάση Πέμπτη: Το κλίμα θα αλλάξει. Η εικόνα θα βελτιωθεί. Οι Έλληνες θα δουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Παπακωνσταντίνου ίσως προταθεί και για Νόμπελ Οικονομικών! (Τον Γιώργο υποθέτω ότι τον ενδιαφέρει μόνο το Νόμπελ Ειρήνης)!
Φάση Έκτη: Με το νομοσχέδιο που παρέχει δικαίωμα ψήφο στους «νομίμους μετανάστες» θα αλλοιωθεί η σύνθεση του εκλογικού σώματος, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ («βεβαίως-βεβαίως») ενώ η λαϊκή βούληση θα ενισχυθεί με το νέο εκλογικό νόμο. Έτσι μπορεί βασίμως το ΠΑΣΟΚ να ελπίζει σε μια άνετη επικράτηση στη δημοτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2010.
Φάση Έβδομη: Στα επόμενα δυο χρόνια η παγκόσμια οικονομία θα είναι πλέον σε φάση ανάπτυξης. Επομένως το ΠΑΣΟΚ μπορεί, εκεί τέλος του 2012, αρχές του 2013, με ορατά πλέον τα σημάδια βελτίωσης της οικονομίας μας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Φαντάζεστε τα συνθήματα, φαντάζεστε τον σκηνικό, ε, δε σας είναι δύσκολο να φανταστείτε και το αποτέλεσμα;
Στην Ρηγίλλης μιλάνε ακόμα για «συναίνεση»;
Για εκείνη την εξεταστική που λέγαμε για τα spreads και τις 100 πρώτες ημέρες ακούει κανείς;
Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ξεχασατε ομως ενα πραγμα! δεν ειναι μονο οικονομικη κριση αλλα κυριως κριση αξιοπιστιας! δεν μας εμπιστευεται κανεις! πως να μας εμπιστευθει οταν λεηλατουμε την Αθηνα και και καιμε τη μιση Πελοποννησο! Εζησα στο εξωτερικο και ξερω! παντα οι ελληνες αθετουν τα λογια τους ειναι η φραση που ακους συχνα! Καταντησαμε χωρα καρναβαλι! ποια κυβερνηση θα μας βγαλεια απο τη δυσκολη θεση; νομιζω κανεις! εδω επικρατει παντου χαος και απιστευτη προχειροτητα! και η ανθρωπινη υπαρξη σχεδον καμμια αξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φάση όγδοη: ΟιΈλληνες κάνουν υπομονή και αρχίζει η φάση συνειδητοποιησης για το λόγο που ψηφίζαν αυτά τα παλικαράκια.

    Φάσηένατη: ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

    Φάση δέκατη: Απόφαση δημιουργίας φυλακών αφιερωμένες από τους Έλληνες στη μεταπολιτευτική περίοδο.

    Δυστηχώς, λόγω γραφειοκρατίας και οικονομικής κρίσης το έργο θα μείνει στα σκαριά, οι ένοχοι απλά θα κρεμαστούν..


    Υ.Σ. Συζητώ ευχάριστα τη δέκατη φάση ως προς το οικονομικό σκέλος λόγω της κρίσης, που σημαίνει, θέλετε να έχουμε δωρεάν λουκάνικα, σουβλάκια και κρασί ή να τους αφήσουμε να σιτέψουν λίγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Το κλίμα θα αλλάξει. Η εικόνα θα βελτιωθεί. Οι Έλληνες θα δουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Παπακωνσταντίνου ίσως προταθεί και για Νόμπελ Οικονομικών! (Τον Γιώργο υποθέτω ότι τον ενδιαφέρει μόνο το Νόμπελ Ειρήνης)!"

    Μαλλον για Νομπελ "Αλχημειας" τους βλεπω!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]