Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τον Μάρτιο μπαίνει στο τραπέζι του ελληνοτουρκικού διαλόγου η υφαλοκρηπίδα

  • Ομιλητικότατοι σε ξένες εφημερίδες οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι υπουργοί, ενώ την ίδια στιγμή (άγνωστο γιατί) δεν ανακοινώνεται τίποτε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης
Την έναρξη άτυπων διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, στο άμεσο μέλλον, προανήγγειλε -σε χθεσινή συνέντευξή του στη γερμανική Suddeutsche Zeitung- ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας, ο οποίος θα επισκεφθεί, όπως είπε, την Τουρκία, στις αρχές Μαρτίου.
«Μέσω της συνεργασίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός μπορεί να καλλιεργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Αυτό κάνει πιο εύκολο να θίξει κανείς τα φλέγοντα ζητήματα», δήλωσε.
«Παράλληλα, όμως, θέλουμε, σε άτυπες διερευνητικές επαφές, να συζητήσουμε και αυτό που είναι για μας σαν Ελλάδα το φλέγον ζήτημα: την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Αρχές Μαρτίου μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, θα επισκεφθώ την Τουρκία, επίσκεψη που θα σημάνει την έναρξη αυτής της διαδικασίας».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Δρούτσας είπε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης «δεν αντιδρά ιδιαίτερα θετικά» στις προτάσεις του προέδρου Χριστόφια και «δυστυχώς, δεν βλέπουμε την πρόοδο που θα θέλαμε να δούμε», ενώ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε τις γνωστές ελληνικές θέσεις.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Να μην ξεχάσει ο Αυσριακόs όταν βρεθεί ενώπιον των αγάδων να χορέψει τον χορό τήs κοιλιάs. Το σίγουρο είναι οτι οι νεοθωμανοί θα τον περιμένουν με ανοικτέs αγκαλιέs .Κομίζονταs επι τέλουs ένα δώρο αυτό τηs κατάργησηs του εορτασμού τηs εθνικήs επετείου αφού το άλλο τήs παραχώρησηs τηs Κύπρου με το σχέδιο Ανάν δεν του βγήκε ακόμη.Πάντωs η σημερινή ηγεσία του Υπέξ όταν τελειώσει το Ανθελληνικό τηs έργο η Ελλάδα δεν θα είναι αυτή πού ξέραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]