Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση της Άγκυρας πληρώνει τούρκους πολίτες για να σκοτώνουν Κούρδους διαδηλωτές…

Αυτή είναι η Τουρκία!

Σε κλοιό βίας η Τουρκία μετά την κλίμα σύγχυσης γύρω από το Κουρδικό. Στο Μους της Ανατολικής Τουρκίας Κούρδοι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και "μολότοφ" σε καταστήματα και κατοικίες με αποτέλεσμα, ένας από τους καταστηματάρχες να πυροβολήσει εναντίον των διαδηλωτών, σκοτώνοντας δύο από αυτούς και τραυματίζοντας εννιά.
Υπάρχουν καταγγελίες ότι ομάδα Κούρδων που διαδήλωνε ρίχνοντας πέτρες και "μολότοφ", δέχτηκε επίθεση από τρεις άντρες που άρχισαν να πυροβολούν.
Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε δηλώσεις ενός από αυτούς, ο οποίος αποκάλυψε ότι πριν από τα επεισόδια κάποιοι του προσέφεραν όπλο και πεντακόσιες λίρες (περίπου 250 ευρώ), ζητώντας του να πυροβολήσει.
"Είμαι οδοκαθαριστής και φτωχός και δεν με ενδιαφέρει η ένταση. Κοιτάω την τσέπη μου", είπε ο δράστης που είχε ήδη συλληφθεί.
Υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν ότι λίγο πριν από τα επεισόδια πήγαν στην περιοχή άγνωστοι με ένα μαύρο τζιπ και έδωσαν σε κάποιους πολίτες όπλα και χρήματα.
Αυτή, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι η Τουρκία, που προσπαθεί να μπει στην Ευρώπη. Αποκαλύπτεται, κατ’ εξακολούθηση, το πραγματικό πρόσωπο της χώρας – τρομοκράτη, της χώρας – εκβιαστή, της χώρας – δολοφόνου. Σήμερα, πληρώνει «τρίτους» (απλούς πολίτες της άραγε;) για να δολοφονούν και να τρομοκρατήσουν τους Κούρδους, στον δίκαιο αγώνα που κάνουν. Η κυβέρνηση Ερντογάν, προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες της και να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα, για να προχωρήσει σε μετέπειτα στρατιωτική επέμβαση. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, δείχνει να είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει μη δημοκρατικές μεθόδους για να διατηρήσει την ισχύ του, αλλά και για να εμποδίσει την εθνική εξέγερση των Κούρδων. Σήμερα, στην Τουρκία, δεν δίνονται μάχες μεταξύ πολιτών και κράτους, αλλά μεταξύ πολιτών και του παρακράτους, γέννημα – θρέμμα του οποίου άλλωστε είναι και ο τούρκος πρωθυπουργός.
Μέσα σε αυτό το σάπιο και ανήθικο σκηνικό, η Εργκένεκον, οι στρατηγοί και το βαθύ κράτος περιμένουν υπομονετικά το κάλεσμα του λαού για επέμβαση. Εάν και όποτε αποφασίσει το βαθύ κράτος να παρέμβει, αυτομάτως η κυβέρνηση Ερντογάν θα αποτελέσει παρελθόν για την ιστορία της γείτονος. Οι νεκροί Κούρδοι, ήταν, δυστυχώς, οι πρώτοι και ο θάνατός τους σήμανε απλώς την σκλήρυνση εκ μέρους του Ερντογάν που είναι πλέον αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να κρατηθεί στην εξουσία…
Σήμερα, άρχισε πιθανότατα η -από πολλούς αναμενόμενη- κατάρρευση της Τουρκίας, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Σήμερα, ξεκίνησε μία ιδιόμορφη «χημική αντίδραση», η δράση της οποίας θα αλλάξει πιθανότατα τον πολιτικό χάρτη και θα ξεσκεπάσει τις βρωμιές και την ανηθικότητα της «Τουρκικής Δημοκρατίας».
Η Ευρώπη παρακολουθεί και οφείλει να κατανοήσει το βάθος των εξελίξεων που σήμερα συνταράσσουν την Τουρκία. Οι ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα της Τουρκίας, η οποία επιθυμεί να εισάγει τις δημοκρατικές της αντιλήψεις στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Σήμερα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης, οφείλει να ζητήσει ταπεινά συγνώμη από την Ελλάδα και από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ζούνε δίπλα σε έναν γείτονα, που δεν σέβεται ούτε τους ίδιους τους πολίτες του… Σήμερα άρχισε να αποκαλύπτεται γιατί η Ελλάδα ξοδεύει τεράστια ποσά για την άμυνά της προκειμένου να προστατευθεί από έναν γείτονα που δεν γνωρίζει τι είναι τα ανθρώπινα και τα δημοκρατικά δικαιώματα και αδιαφορεί συνεχώς για τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις που έχει υπογράψει… λειτουργώντας στο εσωτερικό της με τους κανόνες παρακράτους, αλλά και εμφανιζόμενη στη διεθνή σκηνή ως ο απόλυτος εκβιαστής και βιαστής της λογικής και όχι μόνο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Είμαι οδοκαθαριστής και φτωχός και δεν με ενδιαφέρει η ένταση. Κοιτάω την τσέπη μου",


    ....και το οπλο μου(??)

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]