Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι σημαίνει η νίκη Σαμαρά;

Η βάση τιμώρησε την κυβέρνηση Καραμανλή

Σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία –εκλογή αρχηγού κόμματος- οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογικές έστειλαν ένα σαφές μήνυμα. Ένα μήνυμα προς όλους εκείνους τους πολιτικούς και τα στελέχη του κόμματος που είναι υπεύθυνοι για την ντροπή που τους έκαναν να νιώσουν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
«Είστε ανίκανοι!» βροντοφώναξαν οι απλοί νεοδημοκράτες, οι ψηφοφόροι που κράτησαν το κόμμα σε πολύ δύσκολους καιρούς, αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή τους συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν λεπροί…, αγνοώντας επιδεικτικά τα μηνύματα που έπαιρνε (ακόμη και αυτά τα τελευταία των Ευρωεκλογών)!
Σχεδόν σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός της Ρηγίλλης στήριξε την Ντόρα Μπακογιάννη, με μεγάλα πρώην κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς, βουλευτές, αλλά και τοπικά ανώτερα και ανώτατα στελέχη του κόμματος. Και για την στήριξη αυτή, οι «πλάτες των δεινοσαύρων», των οικογενειών και των ανθρώπων που ξέχασαν ποιος τους έκανε κυβέρνηση και γιατί, τιμωρήθηκαν από την «βάση», την γνώμη της οποίας σαφέστατα δεν επιθυμούσαν από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της ανάδειξης του επόμενου –μετά Καραμανλή- αρχηγού του κόμματος.
Στα πρόσωπα αυτών που έσυραν το κόμμα στα κατώτατα επίπεδα που ηθικής, που έκαναν την αδιαφάνεια και το προσωπικό συμφέρον κανόνα του πολιτικού τους βίου, που ξέχασαν αυτούς που τους ανέδειξαν, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας τιμώρησαν ακόμη και τον πρώην πρόεδρο Κώστα Καραμανλή, ο οποίος στάθηκε ανίκανος απέναντι στις ευθύνες του, οδήγησε το κόμμα στην συντριβή και έφυγε τρέχοντας σαν λαγός την επόμενη ημέρα, για να γλυτώσει…
Η νίκη του Αντώνη Σαμαρά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, ευελπιστούμε ευχάριστο, στην πολιτική ζωή της χώρας και τοποθετεί μία δυναμική έως σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που δείχνει να παραπατάει μέσα από λάθη επιλογών προσώπων, ανθελληνικών πολιτικών αποδεικνύοντας πως δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Η τεράστια ευθύνη του κυρίου Σαμαρά, ξεκίνησε από χθες το βράδυ και πρώτο χρέος του είναι να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να αναλάβει τις ευθύνες των προεκλογικών υποσχέσεων και να περάσει από τα λόγια στις πράξεις. Το χρέος των πολιτικών απέναντι στους πολίτες πρέπει να πληρώνεται στο σκληρό νόμισμα της εντιμότητας και της ηθικής. Ο κύριος Σαμαράς άρχισε μία συνδιαλλαγή με τους πολίτες και οφείλει να επενδύσει σωστά την εμπιστοσύνη των πολιτών και να εργαστεί με πάθος, νυχθημερόν, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο «άλλος να χρωστάει και άλλος να πληρώνει τον λογαριασμό»…
Η νίκη αυτή του κυρίου Σαμαρά, ήταν σαφέστατα και μία σκληρή απάντηση για τις θέσεις της κυρίας Μπακογιάννη σε ζητήματα εθνικά (Θράκη, Κύπρος, Μακεδονικό) στα οποία υπήρξε –το λιγότερο- μία σαφής τάση υποχωρητικότητας και απλής παρακολούθησης των πολιτικών εξελίξεων. Η κυρία Μπακογιάννη δεν μπόρεσε να πείσει με τα λόγια της, λόγω «κακού παρελθόντος».
Η πληγωμένη περηφάνια των Ελλήνων (νεοδημοκρατών) έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην κυρία Κούβελου – Μητσοτάκη, το οποίο θα πρέπει να μελετήσουν ενδελεχώς και όλοι οι πολιτικοί της χώρας, ανεξαρτήτως κόμματος ή ιδεολογίας… Ο λαός μίλησε και η αδιαμφισβήτητη εντολή του δεν είναι προς διαπραγμάτευση…
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Η στάση του κυρίου Σαμαρά στα εθνικά θέματα μπορεί να γίνει ο καταλύτης ευνοϊκών μεταρρυθμίσεων μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Θερμά συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ. Δόξα και τιμή στον ελληνικό λαό που παρά την επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται διατηρεί το πολιτικό του κριτήριο. Ο κόσμος όλος της Ελλάδας προσυπογράφει το υστερόγραφό σας προσδοκώντας πατριωτικό τσουνάμι σε όλες τις παρατάξεις. Ας είμαστε ενωμένοι και δυνατοί. Aς αποκτήσουμε επιτέλους πολιτική ηγεσία αντάξια της Ιστορίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O απλος κοσμος μισει με παθος τους φεουδαρχες.Ο μονος λογος που τους "ακολουθει" στις βουλευτικες εκλογες ειναι γιατι τους εχει αναγκη,μια αναγκη που δημιουργηθηκε απο τους κοτζαμπασηδες ολων των κομματων για να εχουν υποχειριο τον λαο.Εχοντας διαλυσει καθε μορφη παραγωγικοτητας,επενδυσεων και δημιουργιας θεσεων εκτος δημοσιου,εκαναν τον διορισμο ονειρο και μοναδικη διεξοδο επιβιωσης για την πλειοψηφια των νεων ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ30 Νοεμβρίου 2009 στις 4:47 μ.μ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]