Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλάζια Αλλαγή

Θα χρησιμοποιήσω το γνωστό σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου (ανεξαρτήτως των πιθανών ιδεολογικών διαφορών αποτελεί ενα τεράστιο πολιτικό μέγεθος)θέλοντας να αναδείξω το μέγεθος και την βαρύτητα της εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά απο 28 ολόκληρα χρόνια το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τόλμησε να προχωρήσει στην δική του αλλαγή.
Δεν είναι απλά εκλογή ενός ακόμη προέδρου σε ένα κόμμα , αντιθέτως αποτελεί την πρώτη μεταπολιτευτικά ουσιαστική αλλαγή και ρήξη με το παρελθόν σε κόμμα εξουσίας.
Ίσως κάποιοι θεωρήσουν τον Κώστα Σημίτη αυτή την αλλάγη, προσωπική άποψη είναι πως αποτελούσε ενδιάμεσο στάδιο για την παράδοση του πράσινου μαγαζιού στον σημερινό πρωθυπουργό.
Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε την ΠΡΩΤΗ φορά που κόμμα εξουσίας δεν περνά στα χέρια μιας οικογενείας απο αυτές που εδώ και 70 χρόνια κρατούν τα χέρια τους την πολιτική σκηνή της χώρας.
Είναι η πρώτη φορά που ένα απο τα τζάκια της οικογενειοκρατίας ξεπεράστηκε απο τον Ελληνικό Λαό.
Ήταν δε τέτοια η διαφορά που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε μηχανισμούς προπαγάνδας και μη για την οποιαδήποτε αμφισβήτησή του.
Επιτέλους ένα κόμμα εξουσίας σπάει τα δεσμά των ανθρώπων εκείνων που για πολλά χρόνια το χρησιμοποιούσαν ως μαγαζάκι τους για να επιτύχουν και υλοποιήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και να ικανοποιήσουν την ακόρεστη επιθυμία στους για εξουσία.
Μια δίψα που όλα τα χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να αφήνει πληγές στην Ελλάδα και να την έχει οδηγήσει ,ειδικά τα τελευταία 35 χρόνια, πολλά χρόνια πίσω.
Ένα ποτάμι 500.000 ανθρώπων που επιτέλους τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους ανοικτά και έστειλαν το μήνυμα σε όλους εκείνους που πλήγωσαν την παράταξή τους.
Τους δόθηκε η ευκαιρία να συντρίψουν τα παπαγαλάκια, τους μηχανισμούς, τις αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν τελευταία με σκοπό να επηρεάσουν τον κόσμο.
Τις κάθε είδους κατευθυνόμενες απόψεις που ήθελαν με κάθε τρόπο να επιβάλουν την δική τους άποψη της συναλλαγής και των συμφερόντων.
Δεν ξέρω αν ο Αντώνης Σαμαράς θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών του λαού της Νέας Δημοκρατίας και αύριο του κομματιού εκείνου των Ελλήνων που θα τον εκλέξουν ενδεχομένως Πρωθυπουργό.
Ξέρω πως σίγουρα η στήριξη της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στην κα Μπακογιάννη αποτελεί μια σαφή ένδειξη πως τουλάχιστο για τα Εθνικά μας Θέματα σε κάποιους εχθρούς της πατρίδας δεν ήταν αρεστός.
Είναι αρκετό για να έχει ένα πρώτο ''παράσημο'' στην στολή του.
Ελπίζω να έχει τους ανθρώπους εκείνους που θα φροντίσουν πραγματικά τον ελληνικό λαό και την χώρα και βέβαια αναμένω αξιόλογη αντιπολίτευση, προτάσεις, πατριωτική συμπεριφορά.
Ναι λοιπόν η Νέα Δημοκρατία έκανε την δική της αλλαγή και μακάρι να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάδειξη ανθρώπων ενάντια στον εθνομηδενισμό και την απαξίωση σε κάθετι Ελληνικό και γηγενές.
Έξω απο ρατσιστικές συμπεριφορές και εθνικισμούς ελπίζω να υπάρξει επιτέλους ένας αρχηγός κόμματος που θα δηλώσει ευθέως ότι δεν πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες.
Ελπίζω να είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Θα είμαστε εδώ με καλόπιστη κριτική σε κάθε τι που θα χρειάζεται με έναν και μόνο σκοπό... το καλό της Πατρίδος.
Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και δεν δεσμέυουν τον δημιουργό του παρόντος ιστολογίου.

Υ.Γ. Η επιλογή της Ελληνικής Σημαίας είναι συνειδητή. Η κεντρική ιδέα της σκέψης μου είναι η πατρίδα για αυτό την επέλεξα και στην προηγούμενη τοποθέτησή μου για τις εσωκομματικές της Ν.Δ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Casius


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]