Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κώστας έφυγε η Ντόρα έρχεται… - Παραιτήθηκε ο Καραμανλής και δρομολογεί εξελίξεις για την αντικατάστασή του

"Έχασα την εμπιστοσύνη των πολιτών

που δεν πίστεψαν στο πρόγραμμά μου"

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, και γνωρίζοντας την κατάληξη του δράματος που η κυβέρνηση του προξένησε, ο Κώστας Καραμανλής, έδωσε συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο. Βάδιζε προς την παραίτηση του, δημιουργώντας το μεγάλο παράδοξο: όλοι θα μιλούσαν γι αυτόν και όχι για τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα έδωσε χαρακτηριστικά υπέρμετρης νίκης στο ΠΑΣΟΚ.
Το "σκηνικό" είχε στηθεί πολύ ώρα πριν. Τα «παπαγαλάκια» είχαν αναλάβει το έργο της «διαφήμισης» της διαδοχής. Η κυρία Μπακογιάννη, εμφανέστατα αγχωμένη, παρακολουθούσε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και κρεμόταν (κυριολεκτικά) από τα χείλη του. Ο Κώστας Καραμανλής, απευθύνθηκε προς τους Έλληνες πολίτες προφανέστατα αγχωμένος:
«Θέλω πάνω από όλα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους πολίτες που σε μία τόσο δύσκολη και οικονομική και πολιτική συγκυρία μας στήριξαν στις εκλογές αυτές. Η κυβέρνησή μας είχε να αντιμετωπίσει τη θύελλα της σοβαρότερης μεταπολεμικής διεθνούς κρίσης
Ταυτόχρονα ανέλαβα χωρίς δεύτερη σκέψη να παρουσιάσω με απόλυτη ειλικρίνεια τις δύσκολες αποφάσεις και τα όχι ευχάριστα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην οικονομία.
Αυτή την ώρα θέλω να συγχαρώ τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του. Άλλωστε όπως κάθε Έλληνας ευχόμαστε να πετύχει στη μεγάλη πρόσκληση της αντιμετώπισης των οικονομικών συγκυριών.
Γιατί αυτή η πρόκληση, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι εθνική υπόθεση.
Ως πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας είχα την τιμή να ηγηθώ του εκλογικού αγώνα σε τέσσερις (4) εθνικές εκλογές.
Εκατομμύρια πολίτες ήταν μαζί μας με ψυχή, με πίστη, στον σκοπό αυτών των αγώνων.
Το 2000 αυξήσαμε εντυπωσιακά τα εκλογικά μας ποσοστά.
Το 2004 κερδίσαμε τις εκλογές και αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου.
Το 2007 πετύχαμε νέα σημαντική εκλογική νίκη στις σημερινές εκλογές
Έθεσα ο ίδιος όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις ως μείζον ζήτημα τις χρόνιες αδυναμίες της οικονομίας μας και την έξοδό της από την κρίση.
Κατέθεσα ένα συγκροτημένο ρεαλιστικό σχέδιο.
Σχέδιο που πίστευα και πιστεύω ότι αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για την ανάπτυξη και της εξασφάλιση της οικονομίας μας και μιας προοπτικής ανάπτυξης προόδου ευημερίας για όλους και όχι για λίγους.
Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν ενέκριναν αυτή την επιλογή και η επιλογή τους είναι προφανώς σεβαστή.
Άλλωστε αυτοί έχουν τον τελευταίο λόγο.
Επειδή όμως πιστεύω βαθιά ότι αυτή την πολιτική χρειάζεται επιτέλους η πατρίδα μας, επειδή η μόνη δύναμη που είχα ήταν η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Ο μόνος υπεύθυνος και τίμιος δρόμος για μένα ένα ένας. Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος και δρομολογώ τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.
Στο συνέδριο που θα γίνει σε έναν μήνα, δεν θα είμαι υποψήφιος.
Θα παραμείνω στην παράταξη και θα στηρίξω τις αποφάσεις και τον αρχηγό που θα αναδεχθεί μέσα από τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες.
Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το εθνικό συμφέρον».
Ο Κώστας Καραμανλής, με αυτή του την παραίτηση πρόσφερε την μεγαλύτερη χαρά που μπορούσε να δώσει στους πολιτικούς του αντιπάλους (και στους υπαλλήλους τους) και ταυτόχρονα δικαίωσε όλους εκείνους που τον έφερναν να φεύγει τρομοκρατημένος από την ήττα που οι «νταβατζήδες» (που ποτέ δεν τους αντιμετώπισε) του έστησαν και φρόντισε με την παραίτησή του να ολοκληρώσει το σχέδιο του εξευτελισμού του και της προαποφασισμένης δημόσιας πολιτικής του εκτέλεσης.
Κατά τα άλλα, τα παπαγαλάκια άρχισαν αμέσως να βάζουν το όνομα της κυρίας Μπακογιάννη, στη θέση του αντικαταστάτη του απελθόντα Καραμανλή...
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Προσωπικά δεν συμφωνώ με την παραίτηση του Καραμανλή.Έπρεπε να παραμείνει και να παλαίψει ως αρχηγός γιατί οι νεοδημοκράτες τον αγαπούν και τον θέλουν όπως και οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος αν όχι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ από την άλλη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επέλεξε να περάσει σε εκλογές την χειρότερη στιγμή για την ΝΔ - την καλύτερη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ...

    Μήπως τα γρανάζια άρχισαν να γυρνάνε πολύ νωρίτερα απ'ότι όλοι εκτιμούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΟΦΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΕΙ.ΜΕ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΩΔΟΡΑΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΠΑΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΗ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΙΤΑ,ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΥΤΡΥΓΗΡΙΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΝΤΗΜΗΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΔΟΙΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ 6 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/10/blog-post_5227.html

    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    Μόλις τώρα ο ΠΙΟ ΒΛΑΞ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ απο ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, ανακοίνωσε την παραίτησή του απο την Ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγοντας το δρόμο για την Ντόρα.
    ΑΚΡΙΒΩΣ όπως εδω και μήνες, τονίζει σε ΟΛΟΥΣ τους τόνους ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης.
    Επόμενο βήμα του Καραμανλή, ΠΑΛΙ όπως είπε ο Γ.Καρατζαφέρης, είναι η αναρρίχηση του Κ.Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας με τις ψήφους του Γ.Παπανδρέου.
    Αυτό ήταν το ΣΤΗΜΕΝΟ σκηνικό, του οποίου την ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ζούμε ΤΩΡΑ.
    Θυμηθείτε ΠΟΣΟΥΣ μήνες τώρα ο

    Γ.Καρατζαφέρης ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τα σκοτεινά σχέδια των 2 συνεταίρων ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ και ΦΩΝΑΖΕΙ:
    1) ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
    2) ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ και 3) ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    Έτσι και τα ΤΡΙΑ ΤΖΑΚΙΑ θάναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα, όσο για το ΛΑΟ; "Τοιούτοι είμεθα , τοιούτοι Αρχιερείς μας πρέπουν".
    Προτιμάμε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και οχι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν ο πιο "λίγος" πρωθυπουργός που κυβέρνησε ποτέ αυτήν την χώρα. Ο πρωθυπουργός του ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Aneprokopos:

    Γιατί έρχεται ένα ωραίο αγγούρι με την επιγραφή "χρεωκοπία".

    Φαίνεται πολλοί ξεχνάνε τι γίνεται στον κόσμο. Η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση είναι προ των πυλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΝΔημοκράτες

    Τώρα που παραιτήθηκε (επιτέλους!) ο «χαλβάς», καλό θα είναι να φροντίσετε να τον διαδεχτεί ο Σαμαράς και όχι η Μπακογιάννη. Φροντίστε να επανορθώσετε την ζημιά που κάνατε σ’ αυτόν τον τόπο τα τελευταία 5 χρόνια.

    @ Ανεπρόκοπο

    Οι εκλογές ήταν φυγή. Την κοπάνησε, διότι δεν είχε τα κότσια να παλέψει. Έκανε ό,τι ακριβώς και ο Βενιζέλος το 1920. Εκλογές με την ελπίδα να χάσει. Έχει δίκιο ο Ηλίας: ”Ήταν ο πιο "λίγος" πρωθυπουργός που κυβέρνησε ποτέ αυτήν την χώρα. Ο πρωθυπουργός του ΤΙΠΟΤΑ!”

    @ 5 Οκτώβριος 2009 2:21 πμ

    Άνοιξε τα μάτια σου και δες την πραγματικότητα, διαφορετικά έτσι θα πορευόμαστε ίσαμε να σβήσομε ολότελα σαν έθνος. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι δύο όψεις του αυτού νομίσματος. Παραχωρήσεις και μόνο παραχωρήσεις ήταν και η ΝΔ, όσο δε για πολυπολιτισμικότητα, ανοχή στην λαθρομετανάστευση κλπ, ουδείς έπραξε περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Καραμανλής είναι απλά ένας φοβερός υποκριτής, να μήν πώ και ψεύτης.

    Μας δουλεύει κανονικά περί 'απόφασης ευθύνης' αφού ο άνθρωπος συνειδητά και σχεδιασμένα παρέδωσε την εξουσία:
    α.) Της χώρας στον Παπανδρέου
    β.) Του κόμματος στην Μπακογιάννη

    Γιατί;

    Γιατί απλά βαρέθηκε, κουράστηκε το παλλικάρι!

    Κωστάκης: Τί τα ηθελα τα πρωθυρπουγιλίκια; Δύσκολη υπόθεση και βαριέμαι ν'ασχολούμαι συνέχεια. Άντε, εγώ κυβέρνησα, έφαγα, ήπια σε ωραία διεθνή φόρα σαν πρωθυπουργός, τό' παιξα και σοβαρός και όλοι λένε καλά λόγια για μένα. Φτάνει τόσο, κούράστηκα, ώωχ. Θέλω να αράξω λίγο... Ας κυβερνήσει τώρα ο Γιωργάκης, που πέσαν και όλα τα δύσκολα...

    Υποκριτής, δειλός και ολίγιστος. Άφησε το τιμόνι της χώρας λές και είναι το joystick του playstation και βαρέθηκε να παίζει.

    Για δείτε τί τύποι μας κυβερνάνε!

    Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @cretensis

    Είναι από παλιά γνωστό ότι εκεί πηγαίνει το πράγμα. Ο βετεράνος της Βindenberg Σαμαράς μπήκε στο ψυγείο με πτυχίο εθνικοφροσύνης για να τον ανασύρουν κάποτε σαν σωτήρα του έθνους. Ενώ η Μπακογιάννη (συνάδελφός του) ανέλαβε άλλους ανθελληνικούς ρόλους που έπαιξε ως τώρα τέλεια στην πρώτη γραμμη, αλλά που αυτή τη στιγμή ή λίγο αργότερα θα είναι καμένο χαρτί.

    Αυτό το σχόλιο τό έκανα και τουλάχιστον ένα εξάμηνο πριν (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς) όταν έφυγε από από το υπ. οικονομίας ο Αλογοσκούφης (συνάδελφός τους) και μου βγήκε ένα παζλ. Από τότε όλα επιβεβαιώνονται.

    Προσοχή λοιπόν στον Σαμαρά. Τόσα χρόνια στο ψυγείο και σταδιακή αργή αθόρυβη επάνοδος δεν είναι τυχαία.

    Προσανατολισθείτε να παρακολουθείτε ποιό μικρό κόμμα (έξω από τη βουλή) μπορεί να βοηθήσει τον τόπο. Παρακολουθείστε τα μικρά κόμματα από κοντά και όχι από την τηλεόραση για να τα γνωρίσετε πραγματικά.

    Δεν περιμένω από κανέναν νέο πολιτικό, όσο καλός και αν είναι, να διώξει τη σαπίλα των κομμάτων της βουλης. Το πιθανότερο είναι να σαπίσει και αυτός εκεί μέσα ή να τον απομονώσουν. Τα κόμματα δεν αλλάζουν πορεία. Έχω πλέον πεισθεί ότι μόνο κάποιο νέο κόμμα μπορεί να προσφέρει στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nα πάει ο Αντώνης ? και να φάει τις χλαπάτσες τελικά ?

    Ας πάει η Ντόρα .

    Ένας παλαιός μινώταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΥΒΛΑ!!!!!
    ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΘΙΟ ΒΟΔΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!
    ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ!ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΕΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΠΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΧΩΡΑ!ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΕΣΤΕ!!!!!ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]