Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα ρίχνει άφθονο χρήμα στη Θράκη για τη δημιουργία τουρκικής εθνότητας!

Μπορεί η Τουρκία να είναι ένα κράτος μέσα στο οποίο το 90% των πολιτών ζει κάτω από άθλιες οικονομικά συνθήκες, μπορεί η Άγκυρα να προσπαθεί να ξεφύγει από την παγκόσμια κρίση που αναπόφευκτα θα της δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, ακόμη και της υπάρχουσας γεωγραφικής δομής και συνοχής, αλλά τα επεκτατικά σχέδια των τούρκων απέναντι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα προς την Θράκη, δεν έχουν παύσει ποτέ να εφαρμόζονται προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, δηλαδή μία «ανεξάρτητη Θράκη», που θα μεταβληθεί σε ισλαμικό μόρφωμα και στη συνέχεια θα ενωθεί με την «μητέρα πατρίδα».
Με την βοήθεια του πακτωλού των χρημάτων που εισπράττει η Άγκυρα από χώρες του αραβικού κόσμου, προκειμένου να στηριχθεί το ισλάμ (ανέγερση και συντήρηση τζαμιών, δημιουργία και πληρωμή εξόδων θρησκευτικών σχολείων κ.α.), η Άγκυρα εφαρμόζει την «πολιτική εξαγοράς συνειδήσεων και δημιουργίας πλασματικών εικόνων», σε έναν πόλεμο προπαγάνδας που στοχεύει στους Έλληνες μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης.
Έτσι, η Τουρκία προωθεί επικίνδυνους σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τα μειονοτικά ζητήματα, με συγκεκριμένες ενέργειες στη Θράκη, όπου για πρώτη φορά τόσο μεθοδικά κινεί τα νήματα για την όσο το δυνατόν εντονότερη παρουσία του «τουρκικού στοιχείου» στην εκλογική διαδικασία. Άλλωστε, ο ρόλος του Τούρκου Προξένου ήταν ακριβώς αυτός (από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα) και με την πλούσια εμπειρία του από το Κόσοβο, αποδίδει τα μέγιστα υπέρ των τουρκικών συμφερόντων…
Δεν υπάρχει προηγούμενο, από άποψη οργανωτική, των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου, που συντόνισε από το παρασκήνιο την ενίσχυση των μειονοτικών υποψηφίων για τη Βουλή, αφού μέχρι και ψήφοι «αποδήμων» στην Τουρκία καθώς και φοιτητών, μεταφέρθηκαν στην Θράκη, για να ψηφίσουν σήμερα.
Κι αυτό έγινε, φυσικά, για ευνόητους λόγους…
Πέρα από αυτό, πληροφορίες που ελέγχθηκαν, αναφέρονται σε πρόθεση της Άγκυρας να δημιουργήσει –και μάλιστα πολύ σύντομα- σοβαρά ζητήματα που θα της επιτρέψουν να εγείρει «θέμα συλλογικού αυτοπροσδιορισμού της εθνικής ταυτότητας της μουσουλμανικής μειονότητας»! Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται προ πολλού μεθοδικά, σε διάφορα κέντρα και ιδιαίτερα της Ευρώπης, ελπίζοντας ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις οργάνων, όπως του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωκοινοβουλίου, στα οποία ήδη ενεργούν φιλοτουρκικά λόμπι.
Προς την ίδια κατεύθυνση, με άφθονο χρήμα, κινούνται μηχανισμοί και τροφοδοτούνται ομάδες στις οποίες μετέχουν γνωστές προσωπικότητες, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις και να αναληφθούν συντονισμένες ενέργειες, για υπεράσπιση δήθεν «καταπατουμένων δικαιωμάτων της μειονότητας» στην Ελλάδα!
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. «θέμα συλλογικού αυτοπροσδιορισμού της εθνικής ταυτότητας της μουσουλμανικής μειονότητας»!


    Απαντηση: Ελληνικη ή Πομακικη

    Διαλεξτε και παρτε.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]