Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ορθόδοξος κλήρος: το τελευταίο ανάχωμα στο νεοταξικό οδοστρωτήρα

Τα όσα συμβαίνουν σήμερα μέσα στον Ορθόδοξο κλήρο και τα όσα θα συμβούν (και θα συμβούν πολλά) αντανακλούν και αποτυπώνουν δύο αντίρροπες καταστάσεις ενός ασυμφιλίωτου «πολέμου»:
α) από τη μια πλευρά είναι οι πλανητικοί μηχανισμοί εξουσίας οι οποίοι με νύχια και με δόντια, λυσσαλέα, με κάθε μέσο (ανοικτών, αλλά και υπόγειων επιθέσεων) επιχειρούν να αποσαθρώσουν και να αλώσουν τις κοινωνικές, εθνικές και αξιακές αρθρώσεις και συνεκτικούς ιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η Ορθοδοξία αποτελεί για τις χοάνες του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού ένα πολύ ανθεκτικό «μέταλλο» κοινωνικής, εθνικής και ηθικής συνοχής και αντίστασης απέναντι στον οδοστρωτήρα του νεοταξικού φασισμού. Πρέπει πάση θυσία αυτό το «μέταλλο» να λιώσει…
β) Από την άλλη ο Ορθόδοξος κλήρος με βαθιές ρίζες μέσα στην ελληνική κοινωνία όχι μόνο ανθίσταται, αλλά περνάει και σε ανοικτή «επίθεση» εναντίον των δυνάμεων του σύγχρονου φασισμού.
Οι διεργασίες μέσα στους κόλπους του ελληνικού Ορθόδοξου κλήρου καθημερινά βαθαίνουν και οξύνονται. Συγκροτείται ένα ισχυρό και πλατύ Μέτωπο των Ορθόδοξων εναντίον των νεοταξικών υπονομεύσεων και επιθέσεων…
Από την έκβαση αυτή της «σύγκρουσης» στο εσωτερικό της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα εξαρτηθούν και θα καθοριστούν πολλά.
Γι’ αυτό δεν μπορεί να καθίσει κανείς απαθής, ούτε ουδέτερος παρατηρητής μπροστά σ’ αυτή την θανάσιμη πάλη.
Μπροστά στην επέλαση των δυνάμεων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, δεν νομιμοποιείται ο οιοσδήποτε και με οποιοδήποτε πρόσχημα να ισχυριστεί ότι αυτό που συμβαίνει στους κόλπους της Ορθοδοξίας δεν τον αφορά.
Η Ορθοδοξία, ως ιστορική συγκρότηση και υπόσταση κοινωνικής και εθνικής συνοχής, ως πνευματικός φορέας πολιτισμού και αξιών, ως συλλογική συνείδηση και ως συλλογικός οργανωτικός ιστός αποτελεί σήμερα το τελευταία ανάχωμα των ιστορικών κοινωνιών, ιδιαίτερα της ελληνικής κοινωνίας.
Αποτελεί το τελευταίο οχυρό αντίστασης στο νέο φασισμό, το τελευταίο μετερίζι αγώνα…
Γι’ αυτό και όλα τα «στρατεύματα» και οι «εφεδρείες» του πλανητικού ιμπεριαλιστικού κράτους και παρακράτους έχουν «συνωστιστεί» μετά μανίας σε αυτό το μέτωπο: στο τσάκισμα των δυνάμεων της Ορθοδοξίας και την κατάλυσή της…
Όλα τα άλλα μέτωπα έχουν πέσει και κονιορτοποιηθεί:
α) Δεν υπάρχει οργανωμένη εργατική τάξη. Η πρωτοπορία της έχει τσακιστεί από την εισβολή των αλλοδαπών και το αγωνιστικό πολιτικό της δυναμικό έχει διαλυθεί και αλωθεί…
β) Τα Συνδικάτα, αυτά τα συλλογικά, επαγγελματικά έμβρυα των εργατικών αγώνων έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί και περάσει στα χέρια των γραφειοκρατικών κλικών του νεοταξικού κράτους και παρακράτους. Στοιχεία διακόσμησης της εξουσίας και των παιχνιδιών της είναι πλέον τα Συνδικάτα.
γ) Το αστικό, εθνικό κοινοβούλιο αποτελεί το κεντρικό στοιχείο διακόσμησης και «δημοκρατικής» απάτης. Είναι υποταγμένο ολοκληρωτικά στους υπερεθνικούς «νταβάδες» και στα εγχώρια υποκαταστήματά τους.
δ) Τέλος τα υπάρχοντα κόμματα ολοκληρώνουν το εφιαλτικό ντεκόρ της απάτης: Σάπια μέχρι το μεδούλι και υποχείρια των «νταβάδων».
Ο νέος νεοταξικός φασισμός επελαύνει χωρίς αντιστάσεις. Ακριβέστερα έχει διαλύσει και υποτάξει τους πάντες και πάντα.
Η μόνη «συλλογικότητα» (κοινωνική, εθνική, πνευματική και ηθική «οργάνωση») που κρατά ακόμα και ανθίσταται σθεναρά είναι η Ορθοδοξία.
Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός: Είτε από ηλιθιότητα, είτε από το «αθεϊστικό» μένος!!!
Το ζήτημα που τίθεται, όμως, σήμερα, κατηγορηματικά και αδυσώπητα δεν είναι αν πιστεύεις στο Θεό ή όχι. Το ζήτημα που τίθεται είναι η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη, η ίδια η επιβίωση της ανθρωπότητας: Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, ένα ζήτημα υπέρτατου αγώνα εναντίον όλων αυτών των δυνάμεων που παίζουν το τέλος μας…
ΟΣΟΙ επικαλούνται την Πίστη ή την απιστία στο Θεό, απλώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους με σοφίσματα. Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν κάπου: Σε ένα σύστημα ιδεών και αξιών, σε ένα Θεό. Η επίκληση της «αθεΐας» είναι και αυτή πίστη σε ένα Θεό: Στο Θεό του χρήματος, της ιμπεριαλιστικής αχρειότητας και αναισχυντίας, πίστη στα είδωλα αυτού του σάπιου και καταρρέοντος κόσμου…
Η «αθεΐα» των Σημίτηδων, Κουναλάκηδων και Σία είναι πίστη στις αξίες και τα είδωλα τις καπιταλιστικής αγοράς, δηλαδή πίστη στο Θεό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Όλοι αυτοί που το παίζουν «άθεοι» και που ρίχνουν τις ομοβροντίες τους εναντίον του εκκλησιαστικού «σκοταδισμού» (τον ανακάλυψαν ξαφνικά το 2000. Μέχρι τότε καλά τα πήγαιναν με αυτό το «σκοταδισμό») όχι μόνο πιστεύουν σε Θεούς, αλλά και στα πλέον βάρβαρα και σκοταδιστικά τέρατα: Τους νεοταξικούς θεούς και τέρατα…
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τέτοιου είδους ταχυδακτυλουργίες και δόλια τεχνάσματα.
Η Ορθοδοξία δεν χτυπιέται επειδή πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, αλλά επειδή εκφράζει ένα σύστημα κοινωνικών, εθνικών και ιστορικών κατακτήσεων: Ιδεών και αξιών, συλλογικής ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της λαϊκής μνήμης και της συνείδησης.
Αυτά θέλουν να καταλύσουν σήμερα. Αυτό το Ορθόδοξο αλέτρι που όργωσε και οργάνωσε την ιστορική συνείδηση των κοινωνιών και των λαών…
Ο σύγχρονος φασισμός (όπως κάθε φασισμός) δεν είναι απλώς ένα σύστημα καταπίεσης , πράξεων βίας και αστυνομικής τρομοκρατίας. Ο φασισμός είναι ένα ιδιαίτερο κρατικό σύστημα, θεμελιωμένο στην εξολόθρευση ΟΛΩΝ των στοιχείων δημοκρατίας, οργάνωσης και ΣΥΝΟΧΗΣ της κοινωνίας. Θέλει να κρατήσει ολόκληρη την κοινωνία σε μια κατάσταση αναγκαστικού κατακερματισμού και διάλυσης των κοινωνικών, πολιτικών και πνευματικών της δομών. Πρέπει να καταστραφούν όλες οι συλλογικότητες και να ξεριζωθεί κάθε θεμέλιο και κύτταρο λαϊκής συνοχής.
Ένα τέτοιο θεμέλιο είναι ο Ορθόδοξος κλήρος!
Γι’ αυτό θέλουν να το καταστρέψουν με συνδυασμένα κτυπήματα: Εκ των έσω και εκ των έξω.
Τα πιο ύπουλα είναι αυτά εκ των έσω. Στην ηγεσία αυτών των εσωτερικών κτυπημάτων βρίσκεται το νεοταξικό Πατριαρχείο με κηδεμόνα το πλανητικό, κοσμικό κράτος του Βατικανού.
Οι αξιωματικοί είναι οι γραφειοκράτες της Εκκλησιαστικής γραφειοκρατίας…
Μάλλον, όμως, όλοι αυτοί έχουν υποτιμήσει την ακατάλυτη δύναμη του μάχιμου Ορθόδοξου κλήρου, ο οποίος μέσα στην κατάλυση και ισοπέδωση των πάντων γίνεται, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ο πόλος συσπείρωσης της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού…
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ντροπη τους οι διεφθαρμενοι και μιλω για ολους
    τους κληρικους μονο χρηματα μαζευουν και απορω τι
    τα κανουν η μαλλον καταλαβαινω.ΦΤΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορθοδοξία σαφώς η διδασκαλία του Κυρίου διαδοθείσα μέσω των Αγίων Πατέρων της εκκλησίας!
    Ορθόδοξος σημερινός και παλαιώθεν κλήρος,μία καλοστημένη διαχρονική επιχείρηση με βλέψεις οικονομικές πολιτικές και με άμεσες ή έμμεσες παρεμβάσεις διαχρονικά στο πολιτικό γιγνεσθαι(ίδε από κλήρο βυζαντίου μέχρι Εφραίμ)!
    Ε....καλά να μην τρελαθούμε,ότι μόνο ο σημερινός ορθόδοξος κλήρος είναι ο μόνο θεματοφύλακας των αξιών του έθνους και ο μόνο στυλοβάτης των προσδοκιών αυτού ,διότι αυτό είναι και ανεδαφικό και επικίνδυνα εγωιστικό!
    ΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΙΕΡΕΙΣ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ Ή ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ Κ.Λ.Π!
    Ανεξάρτητα με την τοποθέτησή μου αυτή,δεν συγχέουμε την αληθινή μας πίστη στον ένα και μοναδικό μας θεό και όχι βέβαια την πίστη μας να την εκφράζουμε μέσω του κλήρου(θεωρόντας εαυτούς εκπροσώπους του Υψίστου όπως ήθελαν να νομίζουν τινές εξ αυτών)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @4:15
    Φτύσε την μάνα σου καλύτερα. Όχι την εκκλησία μας.
    Τί νομίζεις η μάνα σου είναι πιό ιερή από τους ιερείς μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @10:26

    Η ορθόδοξη εκκλησία αποτελείται από τον κλήρο και τον λαό. Όλοι μαζί ειναι οι θεματοφύλακες της πίστεως.
    Τα σχετικά με καλοστημένη επιχείρηση κλπ είναι λάθος και ας μην ανοίξουμε τέτοια συζήτηση. Καλοστημένη απάτη κατά της εκκλησίας ήταν το σκάνδαλο της Βατοπεδίου.

    Ενοχλεί μερικούς ιδίως τώρα που το κράτος έχει οικονομικές δυσκολίες, η περιουσία της εκκλησίας. Μα το κράτος είναι από όσο ξέρω χρεωμένο 1 τρισεκατομύριο ευρώ. Γιαυτά η διαχείριση της εκκλησίας φταίει ή της πολιτείας;

    Οι διαχειριστές της περιουσίας της εκκλησίας είναι υποχρεωμένοι να την διατηρήσουν και να την αυξήσουν όπως είναι υποχρεωμένοι και αυτοί του κράτους.
    Οι πρώτοι κάνουν σωστή διαχείριση και οι δεύτεροι κακή διαχείρηση.

    Αλλά και στην περίπτωση που το κράτος πάρει την περιουσία της εκκλησίας (πολλές φορές η εκκλησία έδωσε από μόνη της όταν ήταν ανάγκη), πάλι η εκκλησία δεν θα έχει πρόβλημα, επειδή ο λαός την εμπιστεύεται περισσότερο από το κράτος.

    Εάν οι ιερείς δεν θα μισθοδοτούνται από το κράτος (παρότι έχει το κράτος ανέλαβε υποχρέωση κατόπιν συμφωνίας να τους μισθοδοτεί), νομίζω αυτό θα αποβεί πάλι υπέρ της εκκλησίας. Οι ενορίες για να διατηρήσουν τους ιερείς τους θα γίνουν πιό ενεργές και θα πλησιάσουν οι ενορίτες περισσότερο στην ζωή της εκκλησίας. Πάντοτε ακόμη και επί τουρκοκρατίας οι Έλληνες στηρίζανε τον κλήρο και την εκκλησία κάνοντας θυσίες.

    Έχω δεί και αλλού αυτή την περίεργη άποψη που λέει ότι άλλο ορθοδοξία και άλλο εκκλησία ή κλήρος. Δέν διαχωρίζονται. Η ορθοδοξία δεν είναι ιδεολογία ούτε θρησκευτικό σύστημα ούτε διδασκαλία. Χωρίς συμμετοχή μας μέσα στην εκκλησία και τα μυστήριά της που ιερουργούνται από τον κλήρο (επειδή έτσι όρισε ο ιδρυτής της και οι Άγιοι Πατέρες), δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι ζούμε στην ορθοδοξία. Το να απαξιώνουμε τον κλήρο δεν μας δικαιολογεί να απομακρυνόμαστε από την εκκλησία. Στην ουσία δεν είμαστε ορθόδοξοι, αλλά προτεσταντίζουμε έξω από την εκκλησία.

    Σίγουρα η ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει μόνον αγγέλους όμως είναι η κιβωτός της σωτηρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξυπνήστε επιτέλους ορέ Έλληνες!
    Η ορθοδοξία είναι ο νεκροθάφτης του Ελληνισμού! Τα ευαγγέλια τους είναι δοξασίες υπέρ τον εβραίων και κατάρες κατά τον Ελλήνων, μόνο οι τυφλοί και οι θρισκόπλικτοι δεν μπορούν να το δουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την μανα μου να την φτυσω αν το αξιζει λοιπον και αυτοι το αξιζουν γιατι ειναι πορνοι και μαζευουν μονο χρηματα.
    Και προπαντων μην μπερδευουμε την πιστη μας και τον λογο του θεου με αυτους τους ανωμαλους
    επιχηριματιες,που πλουτιζουν με οχημα την
    θρησκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @2:05
    Θα μπορούσα να πω τα ίδια για την μητέρα σου ότι κάνει, αλλά ας μην προχωρήσουμε έτσι.
    Πάντως εμείς στην ορθοδοξία δεν συνηθίζουμε να φτύνουμε την μητέρα μας. Έχουμε άλλη συμπεριφορά και λογική.

    Ο ιερέας μας όταν λειτουργεί είναι ανώτερος από αγγέλους οτιδήποτε και αν έχει κάνει.

    Αν εσύ δεν πιστεύεις, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @10:26

    Η ορθόδοξη εκκλησία αποτελείται από τον κλήρο και τον λαό. Όλοι μαζί ειναι οι θεματοφύλακες της πίστεως.
    Τα σχετικά με καλοστημένη επιχείρηση κλπ είναι λάθος και ας μην ανοίξουμε τέτοια συζήτηση. Καλοστημένη απάτη κατά της εκκλησίας ήταν το σκάνδαλο της Βατοπεδίου κατά τη γνώμη μου.

    Ενοχλεί μερικούς ιδίως τώρα που το κράτος έχει οικονομικές δυσκολίες, η περιουσία της εκκλησίας. Μα το κράτος είναι από όσο ξέρω χρεωμένο 1 τρισεκατομύριο ευρώ. Γιαυτά η διαχείριση της εκκλησίας φταίει ή της πολιτείας; Και μήπως θα σωθεί το κράτος αν πάρει την περιουσία της εκκλησίας; Θα χαθούν και αυτά. Καλύτερα λοιπόν να τα έχει η εκκλησία.

    Οι διαχειριστές της περιουσίας της εκκλησίας είναι υποχρεωμένοι να την διατηρήσουν και να την αυξήσουν όπως είναι υποχρεωμένοι και αυτοί του κράτους.
    Οι πρώτοι κάνουν σωστή διαχείριση και οι δεύτεροι κακή διαχείρηση.

    Αλλά και στην περίπτωση που το κράτος πάρει την περιουσία της εκκλησίας (πολλές φορές η εκκλησία έδωσε από μόνη της όταν ήταν ανάγκη), πάλι η εκκλησία δεν θα έχει πρόβλημα, επειδή ο λαός την εμπιστεύεται περισσότερο από το κράτος.

    Εάν οι ιερείς δεν θα μισθοδοτούνται από το κράτος (παρότι έχει το κράτος ανέλαβε υποχρέωση κατόπιν συμφωνίας να τους μισθοδοτεί), νομίζω αυτό θα αποβεί πάλι υπέρ της εκκλησίας. Οι ενορίες για να διατηρήσουν τους ιερείς τους θα γίνουν πιό ενεργές και θα πλησιάσουν οι ενορίτες περισσότερο στην ζωή της εκκλησίας. Πάντοτε ακόμη και επί τουρκοκρατίας οι Έλληνες στηρίζανε τον κλήρο και την εκκλησία κάνοντας θυσίες.

    Έχω δεί και αλλού αυτή την περίεργη άποψη που λέει ότι άλλο ορθοδοξία και άλλο εκκλησία ή κλήρος. Δέν διαχωρίζονται. Η ορθοδοξία δεν είναι ιδεολογία ούτε θρησκευτικό σύστημα ούτε διδασκαλία. Είναι τρόπος ζωής. Χωρίς συμμετοχή μας μέσα στην εκκλησία και τα μυστήριά της που ιερουργούνται από τον κλήρο (επειδή έτσι όρισε ο ιδρυτής της και οι Άγιοι Πατέρες), δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι ζούμε στην ορθοδοξία. Το να απαξιώνουμε τον κλήρο δεν μας δικαιολογεί να απομακρυνόμαστε από την εκκλησία. Στην ουσία δεν είμαστε ορθόδοξοι, αλλά προτεσταντίζουμε ή γινόμαστε άθεοι έξω από την εκκλησία.

    Σίγουρα η ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει μόνον αγγέλους όμως είναι η κιβωτός της σωτηρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ "Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΑΝΤΙ ΤΟΥ "Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΟΣ".
    Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΝΤΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΛΗΡΟ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ 30% ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΤΕΝΕΚΕ, ΤΟ 20-30% ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΒΑΛΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΩΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ(ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ)ΕΝΑ 30% ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΤΟ 10% ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΛΑ ΟΙ "ΑΡΜΟΔΙΟΙ"!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

    ΑΠΟ ΤΟ 10% ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΤΟ 0.5% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΧΟΥΣΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ,ΠΟΛΕΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΥΓΝΑ ΚΑΙ ΑΔΥΣΩΠΥΤΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

    ΤΟ ΞΕΣΑΛΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΕΣΑ(ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ,ΒΑΤΙΚΑΝΟ,ΑΙΡΕΣΕΙΣ,ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΚΟΜΜΑΤΑ,ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΛΕΣΧΕΣ, ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ,ΜΑΣΩΝΙΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ,ΜΜΕ ΚΛΠ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ-ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΚΑΡΤΕΛ-ΜΠΟΥΚΕΤΟ!) ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΡΥΦΑ 20-30ΚΛΠ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ,ΑΦΙΟΝΙΣΜΟΥ,ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΗΣ,ΑΧΡΩΜΗΣ,ΗΛΙΘΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗΣ ΜΑΖΑΣ, ΕΥΚΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΕΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ,ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙ ΚΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΚΤΥΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]