Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

”Bravo Hristofyas” ουρλιάζουν οι Γκρίζοι Λύκοι!

Τον νέο Κύπριο “Bravo Yorgo” φαίνεται πως βρήκαν στα κατεχόμενα. Την 3η Σεπτεμβρίου 2009, το πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εθνικιστικής εφημερίδας ‘Yeni Volkan’, που πρόσκειται στους «Γκρίζους Λύκους» και τον Ραούφ Ντενκτάς, ούρλιαζε: «Bravo Hristofyas!».
Σύμφωνα με την μετάφραση του ΚΥΠΕ [03/09/2009], η εθνικιστική ‘Βολκάν’ καλεί τον Ταλάτ να «να αντλήσει διδάγματα από τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να τον μιμηθεί σε περιπτώσεις που οι Ε/κ ενεργούν σε βάρος της τ/κ πλευράς, όπως οι έρευνες για τα πετρέλαια, οι συμφωνίες με Ρωσία και Αγγλία, η περίπτωση Οραμς, τα μέτρα κατά των πλοιάρχων που διέρχονται από τα κλειστά λιμάνια, το θέμα των απευθείας πτήσεων και το δρομολόγιο Αμμοχώστου-Λατάκειας-Τρίπολης».
Σε όλες σχεδόν τις πιο πάνω περιπτώσεις οι εξελίξεις, λόγω των κακών χειρισμών της κυβέρνησης, έχουν στραφεί κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς και έχουν συντείνει στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους (π.χ. δηλώσεις Πούτιν και Ασσάντ για «δύο κράτη» στην Κύπρο, Μνημόνιο Μπράουν - Ερντογάν, νέο δρομολόγιο Συρίας-Λιβάνου-κατεχομένων, άρνηση πολιτικής εκμετάλλευσης υπόθεσης Όραμς κλπ).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στην ‘Yeni Volkan’ αρθρογραφεί και ο αιμοσταγής αρχιφασίστας της ΤΜΤ Ραούφ Ντενκτάς, το όργανο της Άγκυρας που από το 1964 με συνέπεια απαίτησε και στο τέλος επέβαλε την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως προοπτική λύσης του Κυπριακού στα ηττημένα μυαλά Ελλαδιτών και Κυπρίων πολιτικών.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη περίπτωση όπου τουρκική εφημερίδα σκορπά τα “μπράβο” της σε Έλληνες πολιτικούς. Αξέχαστο είναι το «Bravo Yorgos» που επιδαψίλευσε η τουρκική ‘Hürriyet’ στις 28 Ιουλίου 1999 στον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος (και νυν υποψήφιο Πρωθυπουργό) Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή συνέντευξη του όπου είχε δηλώσει “αφελώς” «εάν δεν αμφισβητούνται τα σύνορα, ποσώς μ’ ενδιαφέρει το αν ο ένας λέγεται μουσουλμάνος ή Τούρκος, Βούλγαρος ή Πομάκος» ['Κλικ', Αύγουστος 1999].
Υπενθυμίζουμε πως η ‘Χουριέτ’ ήταν η εφημερίδα που προκάλεσε το επεισόδιο στα Ίμια το 1996 με τρεις δημοσιογράφους της.

Μετά από τον Γιώργο Παπανδρέου, τα «bravo» των Τούρκων και της ‘Χουριέτ’ πήγαν και στην Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 15 Φεβρουαρίου 2006 η ίδια εφημερίδα έγραφε ολόχαρη για τον διορισμό της θυγατέρας Μητσοτάκη από τον Κώστα Καραμανλή:
«Ως Ελληνίδα ΥΠΕΞ η Μπακογιάννη αναμένεται να υπερθεματίσει τις καλές Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις όντας δυνατός υποστηρικτής των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών την περίοδο που διατελούσε δήμαρχος Αθηνών, μια περίοδος που συμπεριλάμβανε και τους Ολυμπιακούς του 2004. Είναι γνωστό ότι η Μπακογιάννη δεν είναι όσο συντηρητική όσο ο προκάτοχος της Μολυβιάτης. Ο ελληνικός Τύπος θεώρησε τις τελευταίες μέρες ότι ο διορισμός της Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ θα είναι μια “δυσάρεστη έκπληξη” για τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Τάσσο Παπαδόπουλο».
Έτσι για να βλέπουμε καθαρά πως όταν η τουρκική εθνική πολιτική εξυπηρετείται άψογα, είτε με την επίσημη ημιαναγνώριση τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, είτε με την υπονόμευση του Τάσσου Παπαδόπουλου, είτε με την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα διάφορα “bravo yorgo” σκορπούνται αφειδώς τόσο στην ελληνική «Δεξιά», όσο και στην ελληνική «Αριστερά».
“Bravo Yorgo” την μία, “Bravo Dora” την άλλη, και “Bravo Hristofyas” τώρα… Ε, “bravo mas” και μας που τους εκλέγουμε για να μαζεύουν «μπράβο» από τους δημοσιογράφους-καταδρομείς της ‘Χουριέτ’ και τα εκφραστικά όργανα των Γκρίζων Λύκων…

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτα να τα βλεπουν τα κομματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ενδιαφερονται μονο για τα ατομικα τους συμφεροντα και οχι για το συλλογικο και εθνικο συμφερον!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]