Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χριστόφιας αβαντάρει τους τούρκους εγκληματίες

Δεν περνάει μέρα πλέον που να μην αποκαλύπτεται άλλο ένα τουρκικό έγκλημα στην Κύπρο. Αυτή τη φορά, αποκαλύφθηκε η στυγερή δολοφονία το 1974 από τους «συντρόφους» του Χριστόφια τούρκους (του μετέχοντα σε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» κατά Ελλήνων Ταλάτ), των τεσσάρων μελών ελληνοκυπριακής οικογένειας στην (κατεχόμενη σήμερα) Λάπηθο.
Τα λείψανά τους ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και η κηδεία τους τελέστηκε την Τετάρτη το απόγευμα στη Λευκωσία, προϊσταμένου του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.
Ο λόγος για το ζεύγος Μελή και Μαρίας Μέτσιου, 43 χρόνων όταν δολοφονήθηκαν το 1974, και των δυο παιδιών τους Κύπρου, 12 ετών και Παναγιώτας, 10 ετών, από την κατεχόμενη σήμερα κωμόπολη της Λαπήθου.
Οι σοροί των τεσσάρων Ελλήνων, βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο. Θα φρίξετε: τα δύο παιδιά ήταν παραπληγικά και πυροβολήθηκαν στα κρεβάτια τους. Ανδραγαθήματα...
Χριστόφιας υπέρ τουρκικών θέσεων (ως συνήθως)
Ο Δημήτρης Χριστόφιας, σε μια εμφανή προσπάθεια να αναστρέφει το αντιτουρκικό κλίμα που δημιουργείται, από το βήμα του συνεδρίου των αποδήμων Κυπρίων, προχώρησε στην παρακάτω κατάπτυστη δήλωση, υιοθετώντας όλα τα τουρκικά επιχειρήματα για την εισβολή:
«Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει και να μην φεύγει από την Κύπρο. Αυτό δεν το ακούω να αναφέρεται από διάφορα βήματα. Και πρέπει επιτέλους να το λέμε και αυτό εάν θέλουμε να κερδίζουμε και συμπάθειες στη διεθνή κοινότητα».
«Εξισώσαμε το 18% με το 82%!», λέει ο Αρχιεπίσκοπος
Την απάντησή του ο Δημήτρης Χριστόφιας την πήρε «πληρωμένη» από τον εθνοπρεπή Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος μιλώντας άφοβα στο συνέδριο, τόνισε τα εξής:
«Έχω την αίσθηση ότι συρθήκαμε σε ατραπούς σκοτεινές και σε λαβύρινθους δαιδαλώδεις από τους οποίους μόνο με αποφασιστικά άλματα μπορούμε να ξεφύγουμε κι όχι με τις συνηθισμένες συμβατικές κινήσεις. Το πρόβλημά μας ήταν και είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Είναι πρόβλημα εδαφικής επέκτασης μιας χώρας έναντι άλλης. Κι ενώ στην αρχή έτσι το αντιμετωπίζαμε, αρνούμενοι την προσέλευση σε συνομιλίες χωρίς την τήρηση κάποιων θεμελιωδών προϋποθέσεων, σιγά - σιγά διολισθήσαμε στις θέσεις των Τούρκων. Δεχθήκαμε δικοινοτική ομοσπονδία, όταν ακόμα δεν υπήρχε ούτε ένας έποικος, περάσαμε στη διζωνική, δεχόμαστε την παραμονή κάποιων εποίκων, κι όμως καμιά πρόοδος. Εξισώσαμε το 18% με το 82%, προτείναμε την εκ περιτροπής προεδρία, κι όμως δεν παρατηρήθηκε μετακίνηση των τουρκικών αδιάλλακτων θέσεων... Δεν πρέπει να θωπεύουμε αλλά να εκθέτουμε τον κατακτητή σε κάθε προσφερόμενο βήμα και για κάθε ενέργειά του».
Στην γειτονική Τουρκία, χθες, μετά την αποκάλυψη της σφαγής των 320 Ελλήνων αιχμαλώτων, από τούρκους στρατιώτες, τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ (και οι τηλεοράσεις) ανέδειξαν το θέμα ως κυρίαρχο, κατακρίνοντας την συμπεριφορά του στρατού. Φυσικά, αυτό έγινε μέσα στα πλαίσια της σύγκρουσης του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με τους Κεμαλιστές στρατηγούς και το βαθύ κράτος, μέσα στα πλαίσια ενός παιχνιδιού εντυπώσεων, στο οποίο ο κύριος Ερντογάν ευελπιστεί να κερδίσει, προκειμένου να πάρει με το μέρος του τον τουρκικό λαό. Οι γνωρίζοντες περί της Τουρκίας, βέβαια, ξέρουν πάρα πολύ καλά πως πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι άκρως συνυπεύθυνες τόσο για το Κυπριακό και τις τουρκικές θηριωδίες, όσο και για την γενικότερη εξωτερική πολιτική που ασκείται από την Άγκυρα. Δεν υπάρχει (τουλάχιστον μέχρι τώρα) κανένας διαχωρισμός, παρά μόνο εκείνος της επικράτησης στην εξουσία του ενός ή του άλλου στρατοπέδου.
Αλλά η "αποδοκιμασία" των τουρκικών ΜΜΕ κατάφερε να εκθέσει ακόμη περισσότερο τον κύριο Χριστόφια, ο οποίος συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και να μην ζητά την τιμωρία τόσο των εγκληματιών-δολοφόνων, όσο και των ηγετών τους τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Η Άγκυρα καταφέρνει να εξουδετερώνει οποιαδήποτε κίνηση αποφασίσει να κάνει ο Κύπριος Πρόεδρος. Μόνο που μέχρι να αντιληφθεί ο κύριος Χριστόφιας περί τίνος πρόκειται και τι ακριβώς συμβαίνει, η τουρκική πλευρά καταφέρνει πανέξυπνα να διώξει τις ευθύνες της εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την ελληνοκυπριακή πλευρά. Μάλιστα, ο Τούρκος πρωθυπουργός καταφέρνει να το κάνει αυτό, χωρίς καν να ζητήσει συγνώμη...
Μήπως τελικά κύριε Χριστόφια χρειάζεστε κάποια σεμινάρια από τον κύριο Ερντογάν, για το πως να διαχειρίζεστε εγκαίρως καταστάσεις οι οποίες σας ωφελούν (άσχετα με την τραγικότητά τους...);
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι Κυπριοι εξελεξαν κομμουνιστη Προεδρο!!!
    Ας ηταν πιο προσεκτικοι!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]