Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι της η Μπακογιάννη στην Σουηδία

Μήπως έμαθε πως δεν θα είναι υπουργός;

Ακύρωσε αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, την επίσκεψή της στη Σουηδία, που είχε προγραμματιστεί για το τέλος της εβδομάδας, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη θα λάμβανε μέρος στην άτυπη σύνοδο «Ginmich» των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη επισήμαιναν από το πρωί της Δευτέρας πως η υπουργός εξαρτούσε τη μετάβασή της στη Σουηδία από τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο, κυρίως όσον αφορά την κήρυξη πρόωρων εκλογών ή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης...
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός αναμένεται την Πέμπτη να απευθύνει διάγγελμα, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συναινετική διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.
Την Πέμπτη το βράδυ, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα απευθύνει ομιλία από το Θησείο για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ που θα σηματοδοτεί, κατά την Ιπποκράτους, και την πορεία του κινήματος προς τις εκλογές.
Κυβερνητικοί κύκλοι εξαρτούν την τελική απόφαση του πρωθυπουργού για το εάν ή όχι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, από το περιεχόμενο της απάντησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόσκληση Καραμανλή για συναινετική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Όμως, σύμφωνα με την ακύρωση του ταξιδιού της Ελληνίδας ΥΠΕΞ φαίνεται πως ο πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του και μάλιστα κατά κάποιον τρόπο η κυρία Μπακογιάννη γνωρίζει ήδη ποιές θα είναι αυτές. Έτσι, η ακύρωση του ταξιδιού συνδέεται άμεσα και με πιθανότατη (σχεδόν σίγουρη) μετακίνηση της κυρίας Μπακογιάννη από το ΥΠΕΞ. Πού θα μεταφερθεί; Άγνωστο... Πάντως, η δυναμική που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες από το Μαξίμου, μάλλον έχει να κάνει με βαθύ ανασχηματισμό και πορεία με ένα επιθετικό υπουργικό σχήμα μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου.
Εάν κατάφεραν οι σύμβουλοι του Κώστα Καραμανλή να τον πείσουν για το βαρίδιο "Μπακογιάννη" (η οποία μάλλον με μεγάλη ευχαρίστηση αποχωρεί από το ΥΠΕΞ αφού θα αποφύγει και οποιαδήποτε άσχημα αποτελέσματα των ανοιχτών τρεχόντων θεμάτων) αλλά και για το έτερο "βαρίδιο" Παυλόπουλο. Είναι γνωστό πως τα δύο αυτά πρόσωπα προκάλεσαν ιδιαίτερη δυσφορία τόσο για το υπουργικό τους έργο (πόσο θα θέλαμε να έχουμε μία καταγραφή αυτού του... έργου) που κατά πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ανύπαρκτο, όσο και για την εσωκομματική τους συμπεριφορά που κατάφερε και έδιωξε, κυριολεκτικά, μεγάλο αριθμό νεοδημοκρατών ψηφοφόρων οι οποίοι πολύ δύσκολα θα πεισθούν πλέον να επιστρέψουν στο κόμμα.
Στελέχη του κόμματος δεν διστάζουν να απευθύνουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους χειρισμούς των δύο υπερ-υπουργών, που τελικά όχι μόνο πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του Κώστα Καραμανλή αλλά κατάφεραν να εκθέσουν το κόμμα, την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ανεπανόρθωτα. Εάν ο πρωθυπουργός "πετάξει" εκτός υπουργικού συμβουλίου και κάποιες άλλες "προσωπικότητες" που βρίσκονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και που κωλυσιεργούν βασικές προμήθειες του ελληνικού στρατεύματος έχοντας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, ίσως τελικά να καταφέρει να μειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα την σημερινή διαφορά των 6 ποσοστιαίων μονάδων και στη συνέχεια να ελπίζει σε ένα θαύμα. Ένα θαύμα που θα έχει να κάνει με την αίσθηση ασφάλειας που έχει εξαφανιστεί από τον Έλληνα πολίτη, αλλά και με την αίσθηση κατανόησης των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που περνούν οι πολίτες εξαιτίας κάποιων "ποντικών" που κατάφεραν και εξέθεσαν την κυβέρνηση σε αφάνταστο βαθμό.
Μία πιθανή συνεργασία με το ΛΑΟΣ, που δείχνει να ανεβαίνει σταθερά (αν και σε αρκετές περιπτώσεις ακροβατεί πολύ επικίνδυνα), θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη εφόσον ο Δεκέμβριος φέρει μία διαφορά της τάξης του 3-3,5% από το ΠΑΣΟΚ. Με Μπακογιάννη και Παυλόπουλο όμως, μέσα στην κυβέρνηση, ο Κώστας Καραμανλής καλά θα κάνει να αρχίσει να σκέφτεται για την προσωπική του υστεροφημία (και τόσο η κυρία Μπακογιάννη όσο και ο κύριος Παυλόπουλος έχουν αποδείξει πως γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως να μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες...)

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όλοι ευελπιστούμε για την απομάκρυνσή της, αλλά δυστυχώς τη θεωρώ εξαιρετικά απίθανη. Οι ξένοι εντολείς δεν θα άφηναν τέτοιο θείο δώρο μακρια από το ΥΠΕΞ ειδικά αυτό το εξάμηνο.
    Μάλλον θα προκηρυχθούν εκλογές κατόπιν εντολής έξωθεν, προκειμένου να αναλάβει άλλος πρακτορίσκος και τοποτηρητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο καλο και να μην μας γραφει η κυρια (δηθεν) υπουργος εξωτερικων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω πω!!!! μου φτιαξετε την μερα με αυτο το αρθρο. μακαρι να ειναι ετσι αλλα δεν πιστευω οτι ο καραμανλης θα την διωξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]