Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη ένταση στα Ίμια

Μέτρηση αντιδράσεων ή ετοιμάζουν κάτι;

Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία του ΓΕΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού, από τις 3 μ.μ. όταν τουρκικό ιστιοπλοϊκό σκάφος με πέντε επιβαίνοντες εντοπίστηκε να έχει αγκυροβολήσει στον κόλπο των Ιμίων.
Το σκάφος έγινε αμέσως αντιληπτό από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που ζήτησε από το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει αμέσως καθώς βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Το τουρκικό αρχικά αρνήθηκε να απομακρυνθεί τελικά από την περιοχή.
Την ίδια ώρα ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ευρισκόμενη εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, εμφανίστηκε στην περιοχή επιτηρώντας την κατάσταση.
Στην περιοχή έσπευσε κανονιοφόρος του ΠΝ. Από τα συστήματα ESM σκαφών του ΠΝ διαγνώστηκε έντονη επικοινωνιακή δραστηριότητα μεταξύ σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και του ναυτικού.
Από το επιτελείο του ΓΕΕΘΑ η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται πως έχει το χαρακτήρα δοκιμής της ελληνικής αντίδρασης.
Η συγκέντρωση σκαφών στην περιοχή συνεχίζεται και η ένταση αυξάνεται κατακόρυφα…
Τελευταία ενημέρωση: Αργά το απόγευμα, της ίδιας ημέρας, το τουρκικό ιστιοφόρο σήκωσε άγκυρα και απομακρύνθηκε από τα Ίμια. Αμέσως άρχισε η εκτόνωση της έκτακτης κατάστασης και η απομάκρυνση των πολεμικών σκαφών που παρακολουθούσαν διακριτικά τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο και μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις δόθηκε από την Τουρκία εντολή απομάκρυνσης του ιστιοφόρου από τα Ίμια. Το γεγονός από μόνο του καταδεικνύει πως η Άγκυρα επιθυμεί να μετράει τις Ελληνικές αντοχές και τα αντανακλαστικά, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης πληροφοριών αλλά κι ενός ψυχολογικού πολέμου νεύρων που έχει εγκαθιδρύσει τόσο στη θάλασσα όσο και στον ουρανό του Αιγαίου και ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Συγχαρητηρια στους λεβεντες του Λιμενικου Σωμαος που τους πηραν αμεσως ειδηση κ επραξαν τα δεοντα μαζι με τα παλληκαρια του ΠΝ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερώτηση έχω σχετικά με την τελευταία πρόταση στο άρθρο σας...μετά την αποχώρηση του ιστιοπλοικού δεν αποχώρησαν όλοι?? Υπάρχει όντως ασυνήθιστη συγκέντρωση πλοίων στην περιοχή ακόμα και τώρα?? Είναι τεκμηριωμένο αυτό το πράγμα ή δημιουργούνται απλά εντυπώσεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι το απόγεμα, υπήρξε κινητοποίηση στην περιοχή. Από εκεί και μετά, "έπεσε ο διακόπτης" ροής πληροφοριών. Αδιασταύρωτες πληροφορίες μιλάνε για μεγάλη ένταση. Εις αναμονή των εξελίξεων λοιπόν δεν είμαστε σε θέση να πούμε κάτι το ιδιαίτερο. Απλά περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους νά ξεκαθαρίσουμε τούς λογαριασμούς μας.Διότι ερχομένου οσονούπω τού παιντιού [πού τώρα τόν κρύβουν γιά νά μάς αποκοιμίσουν νά μήν ακούσουμε τίς κοτσάνες τού καί ξυπνήσουμε.Καί δέν γίνει πρωθυπουργκό τό γιωργάκι καί ή Μάργαρετ βασιλομήτωρ...]ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΊ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΟΗΕ ΚΑΙ ΗΠΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΡΕΦΑΡΕΙ[ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΖΟΓΑΔΟΡΙΚΟ ΟΡΟ] . ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ [ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ] . ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΛΙΓΑ ΜΙΛΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΔΑΦΟΥΣ,ΛΙΓΑ ΝΗΣΑΚΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.... ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ [1999 ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Θ.ΣΑΡΡΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]