Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η έκθεση προόδου για τα Σκόπια. Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ο πραγματικός φασισμός των Σκοπίων

Εγκλωβισμένος από την 7/9/2009 μέχρι και σήμερα 25/9/2009 Έλληνας οδηγός ΙΧ που περνούσε από τα Σκόπια !!!

Λάβαμε σήμερα e-mail από την Βιέννη – Αυστρίας το οποίο και το διασταυρώσαμε. Θεσσαλονικιός οδηγός ΙΧ ταξίδευε από την Θεσσαλονίκη για την ΕΕ. Πριν την πόλη των Σκοπίων ενεπλάκη σε ατύχημα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός αλλά και δεν έχουν εμπλακεί και άλλα αυτοκίνητα στο ατύχημα.
Το αυτοκίνητο του έχει σοβαρές υλικές ζημίες. Και όλα αυτά γιατί βγήκε ξαφνικά εμπόδιο (σκύλος) στον αυτοκινητόδρομο.
Δεν μας ενδιαφέρει το ατύχημα.
Μας ενδιαφέρει η συμπεριφορά των Σκοπιανών και οι νόμοι τους.

Μας ενδιαφέρει που ένας ταξιδιώτης – περισσότερο που αυτήν την στιγμή είναι Έλληνας – ερχόμενος για διακοπές η φεύγοντας μετά το τέλος των διακοπών του από την Ελλάδα, πρεπει να περάσει μέσα από αυτήν την αντί δημοκρατική χώρα.
Από την ώρα του ατυχήματος 7/9/2009 μέχρι και σήμερα 25/9/2009 η αστυνομία παρακρατάει το διαβατήριο και όλα τα χαρτιά του αυτοκινήτου του, με την δικαιολογία ότι: "όλοι οι ξένοι που περνούν από το κράτος τους, αν εμπλακούν σε ατύχημα (δεν έχει καμία σημασία αν είναι φταίχτες η όχι η αν υπάρχει τραυματισμός), πρεπει να περασουν αυτόφωρο μέσα σε 48 ώρες". Τρελό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Δηλαδή πρεπει να κάνουν υποχρεωτικό τουρισμό στα Σκόπια μαζί με την οικογένεια τους.
Έτσι και με τον Θεσσαλονικιό. Από την 7/9/2009 που του πήραν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, την 10/9/2009 τον οδήγησαν σε ‘κάποια επιτροπή’ της αστυνομίας και όχι σε δικαστήριο, και τον καταδίκασαν σε πρόστιμο 45 εύρο, με την δικαιολογία ότι οδηγούσε χωρίς προσοχή!!!! Αν πλήρωνε το πρόστιμο, τότε μεν του επέστρεφαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, αλλά δεν είχε το δικαίωμα εφέσεις κατά της απόφασης και την περαιτέρω εξέλιξη των απαιτήσεων του. Δηλαδή να κάνει δικαστήριο και να ζητά από τους υπεύθυνους φύλαξης του αυτοκινητόδρομου – που είναι κρατική υπηρεσία - τα έξοδα επισκευής του αυτοκινήτου του (υπάρχουν μαρτυρίες για τον λόγο που έγινε το ατύχημα και φωτογραφίες που καταμαρτυρούν ότι στο σημείο εκείνο, τα συρματοπλέγματα φύλαξης του αυτοκινητόδρομου είναι καταστραμμένα λόγο διέλευσης τρακτέρ).
Προτίμησε το δεύτερο, να κάνει έφεση. Έκανε την έφεση και την προσκόμισε στην αστυνομία, όπου και εγγράφως ζήτησε την επιστροφή των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
Η απάντηση!!!! Επειδή το πρόστιμο είναι μικρότερο των 100 εύρο , έχουμε το δικαίωμα να κρατάμε τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα 30 ημέρες. Πλήρωσε για να τα πάρεις!!! (Ο νόμος είναι, чл 49 ст.8 και став 1)
Όλα τα παραπάνω έχουν σταλεί από προς:
1. Υπουργό Δικαιοσύνης στην ΠΓΔΜ Κον Mihajlo Manevski
2. Υπουργό Εσωτερικών στην ΠΓΔΜ Κα Gordana Jankulovska
3. Όλα τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα
4. Γραφείο συνδέσμου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Σκόπια,
Α) ΠΡΕΣΒΥ: Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα ΠΥΒ
Β) Προξενικό Γραφείο Διευθύνων: Τσεκούρα Ελένη ΓΠΒ'
5. Ελληνικό γραφείο ΟΕΥ στα Σκόπια.
6. OSCE Secretariat, Wallnerstrasse 6, 1010 Vienna, Austria General information about the OSCE, info@osce.org
Press information, visitor groups, press@osce.org
Information and feedback about website and e-mail services (except iRecruitment) help@osce.org
7. OSCE, Скопје.
8. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια
9. Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργό Κα Θεοδώρα Μπακογιάννη, E-mail: minister@mfa.gr
10. Ελληνική Δημοκρατία, Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κο Κωνσταντίνο Καραμανλή E-mail: pressoffice@primeminister.gr
11. Ευρωπαϊκή Ένωση, ξένους και Έλληνες ευρωβουλευτές
12. Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Συμφωνιών του Ελσίνκι στην ΠΓΔΜ, Κο Iso Rusi, Mobile: ++389 70 401163, E-mail:isorusi@mt.net.mk
13. Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Συμφωνιών του Ελσίνκι στην Βουλγαρία.
14. Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Μέχρι και σήμερα 25/9/2009 δεν έχει λάβει καμία απάντηση από κανέναν και ακόμα είναι εγκλωβισμένος στα Σκόπια.
Τι έχουν να μας πουν οι πολιτικοί μας, που άλλα λένε μπροστά στην TV και άλλα κάνουν για την δήθεν αγωνία τους για τους Έλληνες;
Τι έχουν να μας πουν οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι, που τους πήγαν στην αστυνομία της Φλώρινας μια ώρα, για να τους εξηγήσουν ότι δεν είχαν άδεια να φωτογραφίζουν και να κινηματογραφούν , στρατιωτικές εγκαταστάσεις, και ούρλιαζαν ότι ήμαστε φασιστική χώρα;
Τι έχουν να μας πουν οι εισηγητές για την έκθεση προόδου για τα Σκόπια;
Τι έχει να μας πει η Κα Beer?;
Τι έκανε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι;
Τι έκαναν η σκοπεύουν να κάνουν όλοι όσοι έλαβαν γνώση για το παραπάνω συμβάν;
Μήπως τελικά πρεπει να δικάζονται οι Σκοπιανοί στο εξωτερικό με τους δικούς τους νόμους;;;
Για να δούμε τελικά ποιος θα θελήσει να βγει από τα Σκόπια;

Υ.Γ.: 1. Το Γραφείο συνδέσμου μας στα Σκόπια, είναι αναγκασμένο, να προσπαθεί να βοηθήσει τους Έλληνες που ταλαιπωρούνται από τις Σκοπιανές αρχές χωρίς να έχει νομική συνδρομή από κανέναν νομικό σύμβουλο. Δεν γνωρίζει κανέναν Σκοπιανό νόμο. Δεν μερίμνησε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών , να το επανδρώσει με νομικούς συμβούλους – έστω με συνεργαζόμενους νομικούς-, έτσι ώστε από την μια να παρέχει την σωστή ενημέρωση για τους εκεί νόμους και τα δικαιώματα των Ελλήνων υπηκόων και από την άλλη να μην γίνετε περίγελο στα μάτια του κάθε Σκοπιανού ‘κρατικού λειτουργού’, αναγκασμένο να παρακαλάει για την αθώωση η έστω την μύωση κάποιας ποινής, έχοντας άγνοια των εκεί νόμων.
2. Αν το Γραφείο συνδέσμου μας στα Σκόπια είχε μεριμνήσει για την συγκέντρωση όλων των παράνομων περιστατικών εναντίων των Ελλήνων (αλλά και των ξένων υπηκόων που έρχονται η φεύγουν από στην Ελλάδα σαν τουρίστες), τότε θα φαινόταν το μέγεθος της απάτης και τις αντιδημοκρατικότητας των Σκοπιανών, και αυτών που τους στηρίζουν. Με τον τρόπο αυτό θα είχε "ντοκουμέντα" για να ενημερώσει την ΕΕ για το πόσο οι Σκοπιανοί είναι έτοιμοι να μπουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Ας μην περνουν οι Ελληνες μεσα απο αυτο το κολοκρατος!!!
  Μονο και μονο για λογους εθνικης υπερηφανειας!!!

  ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στειλτε το στον κύριο Γρηγόρη Βαλλιανατο, ισως βοηθήσει
  ΔΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ α.ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ
  β. ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΩΓΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ"
  γ. ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΡΙΩΝ-ΤΙΓΚΕΛΟΥΔΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  ΚΑΙ δ. ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]