Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελεσίγραφο Τουρκίας προς τους Κούρδους αντάρτες

«Παραδώστε τα όπλα άμεσα»

λέει ο αρχηγός του τουρκικού στρατού

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ιλκέρ Μπασμπούγ, που επισκέπτεται τα σύνορα της χώρας με τη Συρία, ζήτησε από τους Κούρδους αυτονομιστές να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν, την ώρα που η κυβέρνηση της Τουρκίας ετοιμάζει μέτρα υπέρ της κουρδικής μειονότητας.
"Πρέπει να καταθέσουν τα όπλα, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν θα καταφέρουν τίποτα με τα όπλα και το αίμα", είπε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Μαρντίν, που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
Οι δηλώσεις του Μπασμπούγ έρχονται την ώρα που η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή, ίσως και από τον Οκτώβριο, μια σειρά δημοκρατικών μέτρων υπέρ των 12 εκατ. Κούρδων που ζουν στην Τουρκία, προκειμένου να βάλει τέλος σε 25 χρόνια συγκρούσεων με τους κούρδους αντάρτες.
Η στάση και η προειδοποίηση του τούρκου αρχιστράτηγου είναι σαφής και δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της Τουρκίας. Και για την ακρίβεια, ξεσκεπάζει το πραγματικό πρόσωπο του τουρκικού κατεστημένου, πολιτικού και στρατιωτικού, κατά των Κούρδων και του μεγάλου προβλήματος που οι Κούρδοι συνιστούν για την ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας με την σημερινή της μορφή. Μετά τον αποκλεισμό Κουρδικών περιοχών εντός της Τουρκίας, οι οποίες συνορεύουν με το Ιράκ, έρχεται και η προειδοποίηση της επερχόμενης σφαγής που έχουν καλοσχεδιάσει οι τούρκοι στρατιωτικοί. Αυτή άλλωστε, αποτελεί την τελευταία πράξη του έργου για την Τουρκία, όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και η οποία θα μεταχειριστεί κάθε δυνατό μέσο (και όχι με φιλάνθρωπες διαθέσεις) προκειμένου να αποκομίσει όσα περισσότερα εδάφη μπορεί, εκδιώκοντας τους Κούρδους και βάζοντάς τους σε μία μελλοντική μακρόχρονη διαδικασία συζητήσεων. Άλλωστε, η εμπειρία της Τουρκίας στην συγκεκριμένη τακτική είναι δεδομένη λόγω του Κυπριακού. Εάν μάλιστα παρατηρήσουμε και τις εξελίξεις που υπάρχουν στην μεγαλόνησο, θα διαπιστώσουμε πως η Τουρκία θα προχωρήσει σε μία "κεκλεισμένων των θυρών" σύγχρονη γενοκτονία των Κούρδων, γνωρίζοντας πως με την πάροδο του χρόνου θα ξεχαστούν και πάλι τα καλοσχεδιασμένα της εγκλήματα και πως τελικά θα δικαιωθεί...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]