Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι μας συμφέρει να ψηφίσουμε τελικά;

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη τηλεμαχία και επιλέχθηκε να τοποθετηθεί, επειδή από τότε σχεδόν τίποτε δεν έχει αλλάξει από αυτά που μας έλεγαν τότε τα ίδια σχεδόν πρόσωπα

Μήπως ήρθε ο καιρός για αληθινή αλλαγή;

Το συμφέρον είναι ένα και αυτό ονομάζεται εθνικό. Αυτό θα πρέπει πλέον να γίνει κατανοητό από όλους τους Έλληνες που θα αποφασίσουν να κατέβουν στις 4 του Οκτώβρη και να καταθέσουν την άποψή τους για το ποιος είναι καλύτερος για να μας κυβερνήσει. Σε αυτή την κατάθεση ψήφου, αυτό που πρέπει να εκλείψει, είναι ο κομματισμός, τα μικροκομματικά οφέλη και οι «συναλλαγές» που αποδεδειγμένα έχουν τραυματίσει την χώρα μας.
Βέβαια, το ποιος είναι καλύτερος και τι ακριβώς χαρακτηρίζεται ως εθνικό συμφέρον, είναι δύο λέξεις-έννοιες που θα πρέπει να τις αναλογιστούμε πάρα πολύ σοβαρά. Και ίσως η απόφασή μας θα πρέπει να γίνει ακόμη πιο «σοφή» εάν αναλογιστούμε πως «κάποιοι» (πέρα από τον Ατλαντικό) επιθυμούν διακαώς να τοποθετήσουν μία κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα δικά τους (έννομα ή άνομα) συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.
Γιώργος ή Κώστας λοιπόν;
Εξετάζοντας τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και δεδομένης της οικτρής αποτυχίας του Κώστα Καραμανλή στο να επιλέξει τους σωστούς συνεργάτες (υπουργούς και όλα τα άλλα «συναφή»), μπορούμε να θεωρήσουμε πως ο Κώστας ξεκινά από αρνητική θέση την κούρσα της εκλογικής μάχης. Φυσικό είναι, όταν σχεδόν όλες του οι προσωπικές επιλογές τον έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα, είτε με διάφορες «προμήθειες» (μίζες επί το λαϊκότερον), είτε λόγω ανικανότητας να ανταπεξέλθουν στο έργο που τους ανατέθηκε, είτε λόγω υποχρεώσεων σε «τρίτους» ξεστράτισαν από τις ρητές(;) εντολές του πρωθυπουργού για «δουλειά»… Μόνο που οι επιλογές του κυρίου Καραμανλή εξέλαβαν την εντολή για «δουλειά» ως… business και άρχισαν την κερδοφορία εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων!!!
Σε αυτό το σημείο, ο κύριος Παπανδρέου, έξυπνα κινούμενος, αποφάσισε να «κόψει» τα κεφάλια όλων εκείνων που είχαν ισοπεδώσει τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα. Και καλώς έκανε. Απαλλαγμένος από βαρίδια (δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Καραμανλή, ο οποίος συνεχίζει να κουβαλάει Μπακογιάννη και Παυλόπουλο στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.), ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται ελκυστικότερος για να μας αποσπάσει την ψήφο, αλλά… η ακατάσχετη οικονομική παροχολογία του (εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης) μας κάνει αυτόματα να επιφυλασσόμαστε για την γενικότερη αλήθεια των λόγων του…Ταυτόχρονα, η προσωπική πριμοδότηση του Γιώργου από τα ΜΜΕ (εκεί δεν έλεγαν όλοι ότι βρίσκονται οι μεγαλοεργολάβοι-νταβάδες;) δημιουργεί τις πλείστες όσες απορίες εάν είναι σε θέση, όχι να εφαρμόσει, αλλά να πιστέψει ακόμη και ο ίδιος αυτά που διαλαλεί. Αντιγράφοντας τον Μπάρακ Ομπάμα, εξέδωσε «πρόγραμμα 100 ημερών» και… γέλασε και το παρδαλό κατσίκι!!! Μέχρι και οι φανατικότεροι οπαδοί του χαμογέλασαν όταν έμαθαν το πρόγραμμα των 100 ημερών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ…
Η αντιγραφή αυτή του «μαύρου αμερικανού ηγέτη», δημιούργησε και συνειρμικές σκέψεις για τον φιλο-αμερικανισμό του Γιώργου Παπανδρέου και όρθωσε πλήθος τεράστιων και δυσεπίλυτων εθνικών θεμάτων στα οποία ο κύριος Παπανδρέου δεν μπορεί να απαντήσει, κυρίως λόγω του «αίματος» αλλά και προσωπικών του θέσεων που κατά το παρελθόν τον εξέθεσαν. Στα ίδια όμως «εθνικού περιεχομένου» ερωτήματα δεν μπορεί να απαντήσει ούτε ο κύριος Καραμανλής, κυρίως λόγω των μη θέσεών του στην εξωτερική πολιτική, η οποία εκφράστηκε δια της κυρίας Μπακογιάννη (η οποία ασθένησε σε κρισιμότατο χρονικό διάστημα) και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα, λόγω των συνεχών οικτρών αποτυχιών του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Κώστας ή Γιώργος; Ο ένας ρήτορας, ο άλλος… μαθαίνει. Όχι φυσικά ότι ο Κώστας ήδη έμαθε να κυβερνά… Η πλάτη του Έλληνα πολίτη γνωρίζει πολύ καλά τι πέρασε και τι βάση σήκωσε κατά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ζητά και πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, υποσχόμενος πως… θα βάλει και άλλα βάρη!!! Τελικά, μάλλον ο κύριος Καραμανλής είναι ο καλύτερος διαφημιστής του κυρίου Παπανδρέου… Τον πηγαίνει «σπρωχτό» προς την πρωθυπουργία και αυτό ίσως θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις… Γιατί κύριε Καραμανλή αποφάσισες να φύγεις στο μέσον του πολιτικού σου έργου; Απέτυχες και δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την αποτυχία; Ή μήπως συμβαίνει κάτι, πολύ σοβαρότερο, που δεν τολμάς καν να ψελλίσεις στους Έλληνες πολίτες; Βρήκες τον Γιώργο που θέλει να γίνει πρωθυπουργός και του κάνεις… «πάσα» την πρωθυπουργία; Και τι πρέπει να κάνουμε εμείς τελικά; Να ικανοποιήσουμε το απωθημένο του Γιώργου Παπανδρέου, που θέλει να γίνει πρωθυπουργός ή να τιμωρήσουμε εσένα και να σε τοποθετήσουμε μπροστά στις ευθύνες σου, στα σφάλματά σου και στην βαρύτητα των ενεργειών και των επιλογών σου; Γιατί, κύριε Καραμανλή, την μία ημέρα παραιτείσαι και την άλλη βάζεις υποψηφιότητα για πρωθυπουργός; Μα, εσύ δεν ήσουν πρωθυπουργός και χθες; Εσύ δεν παραιτήθηκες, έχοντας δύο ολόκληρα χρόνια μπροστά σου για να εφαρμόσεις αυτά που σήμερα μας υπόσχεσαι; Ποιος σε εμπόδισε; Ή μήπως πήρες εντολή διάλυσης της κυβέρνησης;
Ερωτήματα, ερωτήματα, ερωτήματα…
Αλλά το σοβαρότερο το οποίο πρέπει να σκεφτούμε, ως πολίτες ενός κράτους που διαλύεται, που απειλείται και που εξαρτάται πλέον μόνο από εμάς, είναι τα εθνικά ζητήματα και πως οι υποψήφιοι, Καραμανλής και Παπανδρέου μπορούν να σταθούν απέναντι σε αυτά και να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν την Ελλάδα από την δυσχερέστατη θέση στην οποία σήμερα βρίσκεται. Ουσιαστικά, εμείς οι πολίτες καλούμαστε την 4η Οκτωβρίου να αποφασίσουμε τον ικανότερο για να μας βγάλει από το αδιέξοδο… Και μάλιστα, τον ικανότερο Έλληνα… Γιατί, φυσικό είναι να μην ψηφίσουμε Πακιστανούς (μεγάλο λάθος κύριε Παπανδρέου, το οποίο θα το μετρήσετε την επομένη των εκλογών), ούτε τουρκόφιλους (τεράστιο σφάλμα κύριε Καραμανλή να προωθείτε αγαπημένα πρόσωπα της Άγκυρας, για τον ρόλο και την εκπαίδευση των οποίων έχετε ήδη ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας).
Σε όλους εμάς πέφτει το βάρος να αποφασίσουμε ποιος εννοεί καλύτερα την έννοια της λέξης Ελλάδα, ποιος μπορεί να νιώσει την αγωνία την δική μας για το αύριο του τόπου (έτσι κι αλλιώς οι πολιτικοί έχουν και άλλα… διαβατήρια, για την περίπτωση «εκτάκτου ανάγκης»…), ποιος μπορεί να ανησυχεί και να μην κοιμάται τον ύπνο του «υπαλλήλου»…
Ίσως θα έπρεπε όμως να αναρωτηθούμε "γιατί να μην σκεφθούμε και άλλους; Μόνο αυτοί είναι οι Έλληνες πολιτικοί που διεκδικούν την ψήφο μας;" Φυσικά υπάρχουν και άλλοι και ίσως να είναι κατά πολύ ικανότεροι των δύο αυτών (Γιώργου και Κώστα), αλλά υπάρχει ένα «κώλυμα»… Αυτές οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν στην εκλογή κυβέρνησης και μάλιστα αυτοδύναμης. Εάν η χώρα περιέλθει σε κατάσταση άτυπης ακυβερνησίας ή συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, τότε απλά θα έχουμε πέσει μέσα στον λάκκο με τα σκ…ά! Δεν επιθυμώ διόλου να ενισχύσω τον δικομματισμό, αλλά οι καιροί είναι πονηρότατοι και απαιτούν επαγρύπνηση πρώτα από εμάς και έπειτα από τους γνωστούς «ανευθυνο-υπεύθυνους» των διαφόρων υπουργείων. Εάν δεν προσέξουμε, τότε απλά θα έχουμε χάσει το «τρένο» για πάρα πολλά και οι επιλογές μας ως πολιτών αλλά και ως χώρας, θα ελαχιστοποιηθούν.
Σε αυτές τις εκλογές εμείς οι πολίτες πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα τόσο προς τους έσωθεν, όσο και προς τους έξωθεν φίλους και εχθρούς: Αποφασίζουμε εμείς για εμάς… Εμείς επιλέγουμε κι εμείς αποφασίζουμε για το ποιος θα μας κυβερνήσει. Οπότε είμαστε και άξιοι των επιλογών μας.
Καραμανλής ή Παπανδρέου λοιπόν; Γιατί όταν τους βλέπω θέλω να… πάρω τα βουνά;
Καραμανλής που άφησε τους Τούρκους να ξεσαλώνουν ή Παπανδρέου που θέλει να κοιμάται ήσυχος και ας δώσει μερικά στρέμματα γης; Ιδού η απορία…
Εκτός και εάν αποφασίσουμε, να τους στείλουμε «αδιάβαστους» (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη και αυστηρώς ακατάλληλη έκφραση) και εμπιστευτούμε κάποιο νέο πρόσωπο, δημιουργώντας την μεγάλη έκπληξη σε αυτούς που θέλουν να μας διαφεντεύουν και να αποφασίζουν για εμάς, πριν από εμάς… Λέτε να το δοκιμάσουμε; Ίσως θα έπρεπε, αφού τα δύο «φαβορί» απλά ανακυκλώνουν το «τίποτα» και την «πολιτική μιζέρια». Ίσως θα έπρεπε να τους τιμωρήσουμε και τους δύο και να τους τοποθετήσουμε δίπλα-δίπλα στην αντιπολίτευση… με κάποιον άλλον να τους λέει «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε»...!
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μού είναι τελείως αδύνατον νά ψηφίσω έναν από τούς δύο αυτούς,πού γέμισαν τήν χώρα μου μέ μουσουλμάνους λαθραίους,πού αφήνουν τόν Τούρκο καί τόν Αλβανοσκοπιανό νά μέ ταπεινώνει καθημερινά,νά προσκυνά τόν Αμερικάνο καί νά είναι έτοιμος(ό ένας νά δώση μερικά στρέμματα γής γιά νά κοιμαται ήσυχος,λές καί τό οικόπεδο τού ανήκει)καί ό άλλος νά είναι έτοιμος νά κάνει τό ίδιο,αλλά σάν πιό πονηρός νά μου το φέρνει ύπουλά(¨Ορα,Γιαννάκου,Παυλόπουλο,Μπακογιάννη).
    Οχι,θά ψηφίσω άλλον,καί άν αρκετοί κάνουν τό ίδιο,τότε δέν θά γλυτώσουν τό εγκεφαλικό(είθε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΝ ΝΕΟ ? ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KOSTAS.
    H LIGOTERH KAKH LYSH GIA THN PRO8YPOURGIA.
    ME TON ALLON DEN KSEROUME TI 8A MAS KSHMEROSEI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]