Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράκ κατηγορεί την Τουρκία για αθέτηση υπόσχεσης για τα νερά του Ευφράτη

Η Άγκυρα κοροϊδεύει τους πάντες

Ο Ιρακινός υπουργός Υδάτινων Πόρων Αμπντέλ Λατίφ Τζαμάλ Ρασίντ κατηγόρησε χθες την Άγκυρα ότι ουδέποτε τήρησε τις υποσχέσεις της όσον αφορά την τροφοδοσία της χώρας του σε νερό από τον Ευφράτη.
Νωρίτερα ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βαγδάτη με τον ιρακινό ομόλογό του, είχε δηλώσει ότι οι Τούρκοι αγρότες υποφέρουν από λειψυδρία εξίσου με τους ιρακινούς αγρότες και ότι οι δύο χώρες έχουν ανάγκη από μία κοινή πολιτική για το νερό που θα εξυπηρετεί τις δύο χώρες.
Τον ισχυρισμό αυτό έσπευσε να διαψεύσει με ανακοίνωσή του ο Τζαμάλ Ρασίντ σε ανακοίνωσή του, η οποία τονίζει ότι «οι πληροφορίες που διαθέτουμε δείχνουν ότι οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις αυτή τη χρονιά υπήρξαν πολύ αυξημένες στην τουρκική πλευρά της κοιλάδας του Ευφράτη και τα φράγματα γέμισαν».
«Οι υποσχέσεις των Τούρκων ιθυνόντων να προμηθεύσουν περισσότερο νερό στο Ιράκ ουδέποτε τηρήθηκαν. Η σημερινή ροή ανταποκρίνεται στο ήμισυ της ελάχιστης ποσότητας σε νερό η οποία πρέπει φυσιολογικά να φτάνει στη χώρα μας», τόνισε ο ιρακινός υπουργός.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρότεινε να προμηθεύσει η χώρα του στο Ιράκ τον αναγκαίο εξοπλισμό για την καλύτερη αξιοποίηση του νερού και να επιδιώξει την επανενεργοποίηση της τριμερούς επιτροπής Συρίας-Τουρκίας-Ιράκ, η οποία συνεδρίασε το 2007 και το 2008.
Κατά τα γενόμενα, η Τουρκία φαίνεται πως υπερτιμά υπερβολικά τις δυνάμεις της, ύστερα από τις ευλογίες που πήρε από τον Ομπάμα. Και όμως, θα έπρεπε να είναι κατά πολύ προσεκτικότερη με όλους τους γείτονές της, τους οποίους συχνά-πυκνά φροντίζει να "κεντρίζει", πιστεύοντας πως θα την ανέχονται επ' άπειρον επειδή την... φοβούνται.
Μήπως τελικά ο κύριος Ερντογάν και ο κύριος Νταβούτογλου θα πρέπει να αναθεωρήσουν μία σειρά από "πρωτοβουλίες" που έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες; Ο κίνδυνος για την δημιουργία πολλών ενεργών πολεμικών μετώπων ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάται...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]