Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική παρενόχληση κοντά στο Καστελόριζο σε ελληνικό σκάφος με τουρίστες

Ο χορός των προκλήσεων καλά κρατεί

Χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια η Άγκυρα εφευρίσκει καθημερινά νέους τρόπους παρενόχλησης και προκλήσεων της χώρας μας, προκειμένου να διατηρήσει υψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Αθήνα.
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι. Ελληνικό επιβατηγό-τουριστικό πλοίο με 18 τουρίστες παρενόχλησε χθες στις 10.15 το πρωί, μέσα στα χωρικά μας ύδατα και σε απόσταση μόλις μισού μιλίου από το Καστελόριζο, μία τούρκικη ακταιωρός, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν ο κυβερνήτης και οι επιβαίνοντες στο επιβατηγό.
Οπως ανέφερε ο κυβερνήτης του μικρού επιβατηγού-τουριστικού πλοίου «Βαρβάρα», που κάνει περιηγητικούς πλόες και φτάνει και μέχρι τη Ρω, στις 10.15 χθες το πρωί και ενώ έπλεε με 18 τουρίστες, Έλληνες και ξένους, βορειοδυτικά και σε απόσταση μόλις μισού μιλίου από την ακτή Ζαφείριον του Καστελόριζου, μία τούρκικη ακταιωρός, που προφανώς είχε μπει στα χωρικά μας ύδατα, έκανε δύο φορές επικίνδυνους ελιγμούς.
Δηλαδή, η τούρκικη ακταιωρός πέρασε από την πλώρη του επιβατηγού σε πολύ μικρή απόσταση, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και απειλώντας με εμβολισμό το ελληνικό επιβατηγό-τουριστικό πλοίο.
Ο κυβερνήτης ειδοποίησε το Λιμενικό, αλλά όταν κατέπλευσε στην περιοχή σκάφος του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός είχε εξαφανιστεί, δείχνοντας τη «ανδρεία» των Τούρκων που αρκούνται να προκαλούν συχνότατα σκάφη τα οποία εμπεριέχουν μηδενικούς κινδύνους, αποσκοπώντας φυσικά στη συνέχιση του πολέμου νεύρων που ασκούν στην Ελλάδα.
Αυτό που σίγουρα προβληματίζει, δεν είναι πλέον η συχνότητα, αλλά η ποιότητα των προκλήσεων, που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την απόσταση του "επεισοδίου" από το Καστελόριζο, ενδεικτικό δείγμα πως η Άγκυρα έχει πάρει απόφαση να επεκτείνει τις προκλήσεις της πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο σε ελληνικό έδαφος, ενώ έχει καταστεί συνήθεια η παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από τις τουρκικές ακταιωρούς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]