Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αμερικανοί βάζουν την Άγκυρα να παίζει τον "ιστορικό" της ρόλο

Προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα βρεθεί

κάτω από πανίσχυρη τουρκική επιρροή

Το γιατί έχει αυξήσει την προκλητικότητα της η Τουρκία το τελευταίο διάστημα θα μπορούσε να ερμηνευτεί από τις ανακοινώσεις για πετρέλαιο που έχει εξαγγείλει και περιλαμβάνουν μέρος της ελληνικής (και της κυπριακής) υφαλοκρηπίδας, κάτι που όμως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει.
Μια άλλη πτυχή που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα είναι και η αλλαγή της αμερικανικής στάσης σε περισσότερο φιλοτουρκική, καθώς οι Αμερικανοί αναλυτές πλέκουν διθυράμβους για τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τουρκία στην περιοχή, φθάνοντας στο σημείο μάλιστα να αναφέρουν πως τώρα, μετά από 90 χρόνια, έφτασε η ώρα να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο στην περιοχή.
Ο George Friedman , αναλυτής του ινστιτούτου Stratfor (www.stratfor.com), υποστηρίζει ένθερμα ότι οι οικονομικές, πολιτικές και στρα-τιωτικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την Τουρκία να αναλάβει τον ρόλο που της αρμόζει στην περιοχή.
Το ινστιτούτο, γνωστό για την επιρροή του στην αμερικανική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη στην περιοχή, η οποία όμως εμποδίζεται να αναπτυχθεί και να αυξήσει την επιρροή της από χώρες, όπως η Ελλάδα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σύντομα η Τουρκία θα εξελιχθεί σε μεγάλη περιφερειακή στρατιωτική δύναμη και θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις αναλύσεις, η ελληνική αντίσταση στην προδιαγεγραμμένη κατά τους Αμερικανούς αναλυτές πορεία της Τουρκίας, χρόνο με τον χρόνο κάμπτεται και σύντομα δεν θα αποτελεί ουσιαστικό εμπόδιο.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ινστιτούτο τον περασμένο Ιανουάριο δημοσίευσε σε βιβλίο τις προβλέψει του για τις γεωπολιτικές αλλαγές των επόμενων 100 χρόνων και προβλέπει ότι η Τουρκία θα εξελιχθεί στη χώρα που θα ελέγχει τα Βαλκάνια, χώρες της Βόρειας Αφρικής και τη Μέση Ανατολή, ενώ εμφανίζει χάρτη όπου η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται υπό τουρκική επιρροή.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. αν οι τεμπεληδες και αχρηστοι που μας κυβερνουν δεν παρουν αποφαση να δουλεψουν και να κανουν καποιες κινησεις βγαινοντας απο τον βαθυ λιθαργο που τους δερνει τοτε ο freedman θα δικαιωθει, αλλα ειναι σαν να περιμενεις να αλλαξει χρωμα ο μαυρος απλως περιμενοντας (εκτος και αν ειναι ο M.Jackson)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "μετά από 90 χρόνια, έφτασε η ώρα να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο στην περιοχή"

    Ας μας εξηγησει εστω και ενας Αμερικανος ιστορικος τον "ιστορικο" ρολο της Τουρκιας.
    Εννοουν τις γενοκτονιες, τις σφαγες ,τα παιδωμαζωματα ,τις λεηλασιες ,τους βιασμους η μηπως κατι αλλο?
    (μηπως τις "κλισεις" τους προς τα σουβλισματα και τα γδαρσιματα)
    Και αν ειναι ετσι ,γιατι οι Αμερικανοι γιορταζουν στο εδαφος τους την 25η Μαρτιου????

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκία θα εξελιχθή σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη
    ========

    Ναι, χαχα, με τι λέφτα, του ΔΝΤ; Η Τουρκία ξέρουν ότι διαλύεται, αλλά δεν τολμάνε να το πουν παραέξω... μη ξεχνάμε και το χάρτι με το "υποτιθέμενο" Κουρδιστάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κουρδισταν θα παιξει οταν οι ισραηλινοι χρειαστουν το νερο του τιγρη και ευφρατη.Γιαυτο τεθηκαν οι βασεις με την αμερικ.εισβολη.Οσο για την διαλυση της τουρκιας ημουν νιος και γερασα και ολο το ιδιο ακουω.Φιλοι μου οταν το 2013 με την επιβολη του ευρωσυνταγματος θα ιδρυθουν οι 5 περιφερειες στην Ελλαδα (οπως ειχε προ"ειπε ο zeffrey νυν γ.παπανρδεου στις εκλογες του2004).Οποτε πιο γρηγορα θα δουμε τηνδιαλυση της Ελλαδος παρα αυτην της τουρκιας.Αυτο ειναι ενα τεραστιο ζητημα για το οποιο ολοι ποιουν την νυσσα.Εγω ξερω οτι ο δικτατορας παπαδοπουλος εφαγε ισοβια γιατι στην δικη του του καταλογησαν(ορθως)καταλυση του συνταγματος.Στην περιπτωση του ευρωσυνταγματος εχουμε καταλυση συνταγματος και εθνικου κρατους χωρις εστω την διενεργεια δημοψηφησματος .Κατα την γνωμη μου αυτο αποτελει εεσχατη προδοσια με τις αναλογες ποινες.ΑΝ καποιοι νομιζουν οτι το ζητημα θα ξεχαστει κανουν λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]