Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική ακταιωρός παρεμπόδισε καΐκι να πάει στη Ρω

Μπαίνοντας σε κύκλο συνεχών προκλήσεων...

Αυξημένη ετοιμότητα και ανησυχία στο ΓΕΕΘΑ για την τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ χθες ένα επεισόδιο παρενόχλησης ελληνικού καϊκιού που μετέφερε εφόδια στην φρουρά της Ρω από το Καστελλόριζο, δεν επιβεβαιώνεται, αλλά και δεν διαψεύδεται.
Πηγή του ΓΕΕΘΑ σημείωνε ότι "Δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό καταγεγραμμένο στο ΕΘΚΕΠΙΧ. Δεν ξέρουμε αν συνέβη και επιλήφθηκε το Λιμενικό".
Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκική ακταιωρός παρεμπόδισε το καΐκι να προσεγγίσει τη Ρω και ο κυβερνήτης κάλεσε σε βοήθεια το Λιμενικό το οποίο και έσπευσε για να "αναχαιτίσει" το τουρκικό σκάφος.
Το επεισόδιο, ακολούθησε εκείνο με τους Τούρκους δημοσιογράφους να συλλαμβάνονται από το Λιμενικό όταν προσέγγισαν τη Ρω για να τραβήξουν εικόνες από την δραστηριότητα της φρουράς.
Γενικά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας "φτιάχνουν κλίμα" στην δεδομένη συγκυρία και μιλάνε για "στρατό κατοχής" στα νησιά και άλλα ανάλογα.
Είναι μία εξέλιξη της υπόθεσης του "εποικισμού" του Αγαθονησίου, που καταμαρτυρά ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση κλιμάκωσης των τουρκικών διεκδικήσεων, μέσα από μία ποικιλία "δομικών" αντανακλαστικών, νεύρων της Ελληνικής πλευράς. Η κλιμάκωση αυτή είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο, εάν δεν γίνει κάποιο λάθος (στο οποίο προσδοκά η Άγκυρα) και θα υπάρξει πυροδότηση θερμού επεισοδίου. Από εδώ και πέρα θα ζούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση την εφαρμογή ενός ψυχρού πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία με βάση καλοσχεδιασμένων προκλήσεων θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη θέση την Αθήνα πριν τον Δεκέμβριο, μήνα κατά τον οποίο θα συζητηθεί η ενταξιακή της ικανότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση...
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]