Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νίμιτς: Δεν έγιναν νέες προτάσεις

"Υπάρχουν αξιοπρεπείς λύσεις"

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε εν όψει της επικείμενης επίσκεψής του σε Σκόπια και Αθήνα και ότι «συζήτησαν σε βάθος θέματα που μέχρι στιγμής λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κ. Νίμιτς θα συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με το όνομα, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνοντας ότι ο κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η προετοιμασία για τις συναντήσεις στα Σκόπια στις 6 και 7 Ιουλίου και στην Αθήνα στις 8 και 9 Ιουλίου και «για να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το θέμα αυτό».
Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι συζητήθηκαν «διάφορες πτυχές του ζητήματος» και «δεν έγιναν νέες προτάσεις». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Νίμιτς δήλωσε: «Πιστεύω ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για την προώθηση αυτού του θέματος το συντομότερο δυνατό και ότι σκοπός μου είναι να μεταβώ στην περιοχή». Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν και στις δυο χώρες είναι «προς το συμφέρον των μερών για να προχωρήσουμε», επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν επίσης θέματα της περιοχής που επηρεάζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σχέση μεταξύ των δύο χωρών».
Ο κ. Νίμιτς, υποστήριξε ότι «υπάρχουν αξιοπρεπείς λύσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες και των δύο πλευρών», προσθέτοντας ότι είχε δώσει κάποιες ιδέες τον περασμένο Οκτώβριο και κάποιες απ' αυτές συνεχίζει να τις προωθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Κύριε Καραμανλή και κυρία Μπακογιάννη, δεν το βρίσκετε θεμιτό, πλέον, να πείτε και στους Έλληνες πολίτες τις ιδέες του κυρίου Νίμιτς, αλλά και τα σημεία σύγκλισης με τον κύριο Γκρούεφσκι; Ή έχετε την εντύπωση πως οι Έλληνες δεν χρειάζεται να γνωρίζουν; Μήπως νομίζετε ότι το θέμα θα έχει ξεχαστεί σε δέκα χρόνια; Ή τελικά απλά ντρέπεστε και δεν έχετε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε το "πολιτικό και το εθνικό" σας έργο;
Και κάτι τελευταίο: Πώς ανέχεστε κυρία Μπακογιάννη, να συνεχίζεται η διαδικασία των συνομιλιών για το όνομα υπό τον κύριο Νίμιτς, όταν έχει ήδη αποκαλυφθεί πως συνεργαζόταν στενότατα με τον κύριο Γκρούεφσκι εις βάρος της Ελλάδας; Γιατί δεν του λέτε πως είναι απλά αναξιόπιστος και πως μπορεί να γυρίσει από εκεί που ήρθε;...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αμφιβαλλω αν ο Νιμιτς γνωριζει εστω το τι σημαινει ο ορος "Μακεδονια", ποσο μαλλον την ιστορια της Μακεδονιας.Αξιοπρεπης λυση απο τον Νιμιτς δεν προκειται να δοθει ποτε, διοτι εξυπηρετει τα συμφεροντα των Αμερικανων και αδιαφορει για την διαστρεβλωση της ιστοριας μας.Η οποιαδηποτε λυση ειδικα απο Αμερικανους μονο υποτελης μπορει να ειναι(π.χ σχεδιο Αναν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]