Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «Σέχτα Επαναστατών»: Ποιοί είναι και πως δρουν...

Αναβαθμίστηκε ή ανεξαρτητοποιήθηκε;

Η «Σέχτα Επαναστατών» εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου «χτυπώντας» στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και στη συνέχεια στις 17 Φεβρουαρίου «χτύπησαν» τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Και στις δύο περιπτώσεις τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν υποπολυβόλα Scorpion.
Το γεγονός αυτό οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να προσανατολίσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των ερευνών στην υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα». Γι’ αυτή την υπόθεση έπειτα από συμπλοκή και ενώ είχε προηγηθεί η ληστεία της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Ιπποκράτους είχε συλληφθεί ο Γιάννης Δημητράκης ενώ είχε πρώτα τραυματιστεί.
Ο Γιάννης Δημητράκης, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί δύο υποπολυβόλα Scorpion, ήταν ο ένας από τους πέντε «ληστές με τα μαύρα». Πριν από την σύλληψή του οι Αρχές άφηναν να διαρρεύσει ότι η ομάδα αυτή, η οποία είχε συγκεντρώσει λεία 700.000 ευρώ, είχε συγκροτηθεί από πρόσωπα προερχόμενα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ο Γιάννης Δημητράκης είχε εξάλλου προσαχθεί, ως ένας εκ των υπόπτων, μετά την επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» εναντίον των δύο λεωφορείων της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Ρουφ, στην οδό Πέτρου Ράλλη, τον Οκτώβριο του 2004.
Δεν είναι, όμως, μόνο τα Scorpion τα οποία οδηγούν έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στους «ληστές με τα μαύρα», αφού για την υπόθεση αυτή καταζητούνται ήδη από το 2006 οι αδερφοί Σίμος και Μάριος Σεϊσίδης και ο Γιώργος Τσιρώνης, των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί. Πιο σκληρός θεωρείται ο Σίμος Σεϊσίδης ο οποίος και παλαιότερα είχε δράσει στο πλαίσιο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ έχει κατηγορηθεί για εμπρησμούς, όπως επίσης και για τη ληστεία στο υποκατάστημα της AlphaBank στη Νέα Χαλκηδόνα το 2002. Κάποιες σκόρπιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Σίμος Σεϊσίδης εμφανίστηκε και στην περιοχή των Εξαρχείων, ωστόσο δεν έχει διασταυρωθεί κάτι τέτοιο απόλυτα.
Πάντως οι αστυνομικές αρχές ξεσκονίζουν όλους τους φακέλους με τις υποθέσεις από το 2002 προκειμένου να κατασταλάξουν σε σχέση με τη «Σέχτα Επαναστατών». Σε πρώτη φάση τα κομμάτια του παζλ (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι υπάρχει απαραίτητα σχέση) συμπληρώνουν ο Γιάννης Δημητράκης (ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου 2007 μεταφέρθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού στην Κρήτη και οι Γιώργος Καλαϊτζίδης, Παναγιώτης Ασπιώτης και Πέτρος Καρασαρίνης.
Οι τρεις τελευταίοι είχαν συλληφθεί το 2005 για την υπόθεση της κλοπής των ασπίδων των ΜΑΤ. Στο σπίτι του Γιώργου Καλαϊτζίδη είχαν βρεθεί, εκτός από έντυπα με πολιτικό περιεχόμενο που παρέπεμπαν στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, τέσσερα πιστόλια των 9 mm και μία καραμπίνα. Για την ύπαρξη των όπλων ο ίδιος είχε επικαλεστεί ότι βρίσκονταν στην κατοχή του εθιμικά αφού είναι Κρητικός.
Πάντως οι αρχές εξετάζουν την περίπτωση ενός προσώπου 33 ετών το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχε βρεθεί στις παρυφές του αντάρτικου πόλης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε εντοπιστεί το 2006 και εκτιμάται από έμπειρους αξιωματικούς ότι προσχώρησε σε κάποια από τις ένοπλες οργανώσεις νέας γενιάς.
Μετά από το τελευταίο χτύπημα της "τρομοκρατικής οργάνωσης", που έδρασε σε χρόνο που μόνο μεγάλες ζημίες μπορεί να φέρει στη χώρα (στην αρχή τουριστικής περιόδου, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να υπάρξουν ακυρώσεις τουριστικών κρατήσεων σε ξενοδοχεία), όπως και ο τρόπος (πλήρης ψυχραιμία και επαγγελματισμός) δείχνουν πως η οργάνωση έκανε ένα μεγάλο άλμα, το οποίο πιθανότατα κρύβει "συνεργασίες" με ειδικά εκπαιδευμένους που μύησαν μέρος των στελεχών της σε ακραία δολοφονικά χτυπήματα. Η αναβάθμιση είναι ένα γεγονός που μόνο σε περίσκεψη μπορεί να βάλει τις ειδικές διωκτικές αρχές (αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ), τα στελέχη των οποίων έχουν πλέον στοχοποιηθεί και γνωρίζουν πως είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να είναι το επόμενο βήμα της "σέχτας".
Τι σκοπεύει να κάνει ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, με τον συναρμόδιο κύριο Μαρκογιάννακη; Η εφαρμογή της πολιτικής κατευνασμού δεν μπορεί πλέον να ισχύσει, επειδή το χτύπημα έγινε σε άνθρωπο που ήταν στέλεχος της αντιτρομοκρατικής ομάδας... Κάποτε, πριν μερικά χρόνια, και όταν μία σειρά από παπαδοπαίδια και άλλους τυχάρπαστους, μπήκαν στη φυλακή ως μέλη της 17Ν, όλοι έτρεξαν να επιβεβαιώσουν πως "η τρομοκρατία στην Ελλάδα πέθανε"! Σήμερα, βέβαια, οι ίδιοι δαγκώνουν τη γλώσσα τους, με το νέο θύμα που υπήρξε και που όλα συνέτειναν πως σίγουρα θα υπήρχε...
Απορίας άξιο είναι πως ο κύριος Χρυσοχοΐδης, μερικές ημέρες πριν, σε τηλεοπτική εκπομπή με υπερβολική σιγουριά είχε δηλώσει "θα χυθεί αίμα", όπως απορίας άξιο είναι πως το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί ο λόγος στους φυλακισμένους της 17Ν να αρθρογραφούν...!
Μήπως κάποιοι προετοίμαζαν την έλευση ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος; Τέλος, τι ρόλο μπορεί να έχουν παίξει στο συγκεκριμένο δολοφονικό χτύπημα της "Σέχτας επαναστατών" ξένες μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα εσωτερικής ασφάλειας και να πιέσουν έτσι την σημερινή κυβέρνηση της χώρας;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κοίτα να δεις, σ' όλες αυτές τις οργανώσεις κυρίως είναι μπλεγμένοι κάτι τουρκοκρητηκοί (Δημητράκης), κάτι τουρκολαζοί (Σεϊς-ίδης,Λεσπέρ-όγλου), κάτι αλβανοί αρβανιταράδες (Ασπιώτης, Μαζιώτης) και κάτι καθαρότατοι τούρκοι (Καρα-σαρίν-ης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]