Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη αλλάζει το καθεστώς για τους Μουφτήδες στη Θράκη, για να μην στενοχωριέται ο Ερντογάν!

Δικαιώνει την ανυπόστατη τουρκική θέση

Ελέω πλήρους υποταγής των «διαταγών» του Τούρκου πρωθυπουργού κυρίου Ερντογάν και αποδεικνύοντας την σταθερότητα στον υποχωρητισμό της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το ΥΠΕΞ σχεδιάζει αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Μουφτήδων (οι οποίοι μέχρι σήμερα ορίζονται από το Ελληνικό κράτος) και γεννά ένα ακόμη σημείο έντασης ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου έχουν επεξεργαστεί πρόταση για το καθεστώς που θα διέπει την εκλογή των μουφτήδων!!! Βασική παράμετρος της πρότασης είναι ότι οι εκλεγμένοι μουφτήδες δεν θα έχουν δικαιοδοτική ιδιότητα, δεν θα ισχύσει, δηλαδή, η σαρία. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η στέρηση δικαιοδοτικής ιδιότητας θα προκαλούσε την αντίδραση της Άγκυρας, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα γινόταν ευμενώς αποδεκτή από την Ευρώπη και τα αρμόδια όργανα, που δεν βλέπουν με συμπάθεια το θεσμό της σαρίας.
Η πρόταση περιλαμβάνει, επίσης, δικλίδες για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής αντιπροσώπευσης της κοινότητας στην εκλογική διαδικασία. Έτσι, όπως αναφέρει έμπειρος διπλωμάτης, ενώ το μουσουλμανικό εθιμικό δίκαιο προβλέπει η εκλογή του μουφτή να γίνεται μόνο από άνδρες και μόνο από έναν εκπρόσωπο ανά οικογένεια, προτείνεται η σύνταξη εκλογικών καταλόγων, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα ενήλικα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, ανεξαρτήτως φύλου. Η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να γίνεται με τήρηση όλων των σχετικών κανονισμών και παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.
Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της πρότασης είναι ο ορισμός ποσόστωσης ως προς τη συμμετοχή. Για να θεωρείται έγκυρο το αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία το 60% των εγγεγραμμένων στους καταλόγους που θα συνταχθούν. Όπως επισημαίνει ο ίδιος διπλωμάτης, το μέτρο αυτό, με μικρότερη ποσόστωση, της τάξεως του 40%, εφαρμόζεται ήδη σε βαλκανικές χώρες.
Μέσα σε όλα αυτά, το ζήτημα αναγνώρισης των Μουφτήδων ως ισότιμων με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, είναι ένα θέμα που θίγει την βαρύτητα του ίδιου του Πατριάρχη, ο οποίος εξισώνεται με επίσκοπο!!! Φυσικά, στα πλαίσια της πολιτικής «κατευνασμού» που ακολουθεί το υπουργείο Εξωτερικών, αυτό αποτελεί πλημμέλημα και δεν απασχολεί τους «ινστρούχτορες» και επίλεκτους της κυρίας Μπακογιάννη, οι οποίοι με περισσή θέρμη εργάζονται, σχεδιάζουν αναλυτικά και διεξοδικά επάνω σε ένα σχέδιο κατά των ήδη αποφασισθέντων νόμων της χώρας, αλλά και κοινά αποδεκτών συμφωνιών με την Τουρκία.
Να ψηφίζονται οι μουφτήδες από τους μουσουλμάνους κατοίκους, ενώ ο νόμος λέει να ορίζονται από το κράτος!!! Η εναντίωση και ο σχεδιασμός κατά του νόμου, χωρίς να έχει ενημερωθεί η Βουλή και ο Ελληνικός λαός, πως μπορούν να χαρακτηρισθούν αν όχι συνεργία κατά του υπάρχοντος συντάγματος; Και γιατί προχωρά το ΥΠΕΞ σε τέτοιους ανεγκέφαλους σχεδιασμούς, όταν γνωρίζει (γιατί σίγουρα γνωρίζει) την δράση του Τουρκικού Προξενείου και την επιρροή που ασκεί στην Ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, μέσω του Ισλάμ και των ιμάμηδων (ευτυχώς όχι όλων), αλλά ιδιαίτερα των μουφτήδων ή των ψευτομουφτήδων που επιθυμεί διακαώς να επιβάλλει, παραβιάζοντας από την πλευρά της Τουρκίας τα κοινά αποφασισθέντα. για το συγκεκριμένο θέμα, με τη χώρα μας; Και η Τουρκία, το Προξενείο Κομοτηνής και πράκτορες της Άγκυρας, κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα και ένα νέο Κόσοβο στη Θράκη. Το Ελληνικό ΥΠΕΞ και η υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, με ποια δικαιολογία απεργάζονται «επανασχεδιασμό» της εκλογής των μουφτήδων; Και γιατί ασχολούνται με τους μουφτήδες, όταν δεν έχουν λύσει το απλούστερο, που αφορά την τοποθέτηση-ορισμό ιμάμηδων σε μουσουλμανικά χωριά (κυρίως Πομακικά);
Παρατηρώντας, τον σχεδιασμό του ΥΠΕΞ για ψήφιση των Μουφτήδων, διαβλέπουμε και μία γενικότερη ασάφεια (για την ακρίβεια μη επακριβή πλήρωση των απαιτήσεων του Ερντογάν), γεγονός το οποίο δημιουργεί σημείο τριβών και μελλοντικών επιπλέον απαιτήσεων της Τουρκίας από τη χώρα μας για τη Θράκη, τους μουφτήδες, την Ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της ακριτικής περιοχής. Δηλαδή, ενώ το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών παραχωρεί (αναίτια και «παράνομα») στην Άγκυρα Ελληνικά αυτονόητα για ένα θέμα με καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα, την ίδια στιγμή δημιουργείται (λόγω προχωρημένης ηλιθιότητας) πηγή «διαφορών» και σειρά ζητημάτων εις βάρος της χώρας μας (χωρίς σαρία, εκλογή και από γυναίκες, υποχρεωτική ποσόστωση κ.α.).
Ο ενδοτισμός-παραχωρητικότητα, ομοιάζει κατά πολύ με απότομη κατηφόρα, στην οποία εάν κάποιος μπει, στη συνέχεια διαπιστώνει πως πολύ γρήγορα «κατέβηκε» πολύ περισσότερο από όσο ήθελε. Απλοί νόμοι της φυσικής, λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εξωτερικών και ιδιαίτερα τους «πολιτικούς χειρισμούς» της κυρίας Μπακογιάννη.
Η υποχωρητικότητα, βέβαια, της κυρίας Μπακογιάννη, τείνει να γίνει κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της εξωτερικής μας πολιτικής, αφού σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα θέματα που «καίνε» την χώρα, η Ελληνίδα υπουργός έχει καταφέρει να μην επιδείξει ούτε μία επιτυχία, πλην εκείνης της ανέγερσης του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Ιράκ!!!
Μετά το θέμα της αποδοχής προσγείωσης του Σκοπιανού αεροπλάνου στην Κέρκυρα, ελέω δημοσίων σχέσεων της ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επιθυμεί διακαώς να μην προσβληθεί το «προφίλ» της και το «κρέμασμα» του πρωθυπουργού της χώρας, Κώστα Καραμανλή, αίρεται εμμέσως πλην σαφώς το «βέτο του Βουκουρεστίου» και η Ελλάδα υπεισέρχεται σε νέο κύκλο σχέσεων –και πιθανώς διαπραγματεύσεων- με το κρατίδιο των Σκοπίων.
Φαίνεται όμως πως η υποχωρητικότητα που επιδεικνύει το Ελληνικό ΥΠΕΞ (στις Ελληνικές θέσεις στα θέματα που υπάρχουν, αλλά ακόμη και στα ανύπαρκτα) συνεχίζεται, προσβάλλοντας για μία ακόμη φορά τις βάσεις της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και αποδεχόμενο ουσιαστικά ανύπαρκτα ζητήματα τα οποία τίθενται πλέον ως νέα «βαρίδια» στις ήδη βεβαρυμένες σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.
Ελέω κυρίας Μπακογιάννη, λοιπόν, η χώρα μας προχωρά ακάθεκτη στην δημιουργία ενός ακόμη θέματος, προκειμένου να μην ενοχλείται ο κύριος Ερντογάν!!! Επιτέλους, κάποιοι θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν μπορούν να άγονται και να φέρονται κάτω από οποιαδήποτε σειρά σκέψεων ή σχεδιασμών, πλην εκείνων που μπορούν να αποδώσουν οφέλη και όχι ζημίες στη χώρα. Ας κατανοήσει, επιτέλους, ο ίδιος ο κύριος πρωθυπουργός, την σοβαρότητα του όλου θέματος και ας φροντίσει να ικανοποιήσει αιτήματα των Ελλήνων μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής (Πομάκων) οι οποίοι επιθυμούν να νιώσουν την ζεστασιά του κράτους, όπως με την δημιουργία ελληνόφωνων νηπιαγωγείων ή με τον ορισμό ιμάμηδων σε μικρά ορεινά χωριά. Ασχοληθείτε επιτέλους με την πραγματικότητα, με μικρά θέματα που μπορείτε να λύσετε και αφήστε τα ανύπαρκτα μεγάλα ζητήματα στην άκρη. Συνειδητοποιήστε πως η μέχρι τώρα συμπεριφορά σας μόνο ζημίες και προβλήματα δημιουργεί στα εθνικά ζητήματα, τα οποία εσείς δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε ποτέ… όχι μόνο λόγω ανικανότητας, αλλά κι επειδή η ιστορία θα σας έχει ξεπεράσει...
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]