Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση σε μεταναστευτικό πανικό

Μπαλώματα μέχρις τις... επόμενες εκλογές!

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές, η εμφανώς πανικόβλητη «φιλελεύθερη» κυβέρνηση της ΝΔ, άρχισε να βομβαρδίζει τους πολίτες με «πληροφορίες» για «μέτρα» κατά της λαθρομετανάστευσης, αλλά και μέτρα υπέρ των... μεταναστών! Η απόλυτη σύγχυση που τη διακατέχει μπροστά στην κάθετη πτώση των ποσοστών της, είναι πλέον παραπάνω από έκδηλη. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ένα πράγμα: τα «μέτρα» που ανακοινώθηκαν, είναι απλά τυχοδιωκτικού χαρακτήρα.
Είναι καθαρά ψηφοθηρικά και λαμβάνονται υπό το καθεστώς αφόρητης πολιτικής πίεσης προς το κυβερνών κόμμα. Εξάλλου, το μήνυμα των εκλογέων προς την παραπαίουσα κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον αυτό εκφράστηκε με την αύξηση των ποσοστών του ΛΑΟΣ και την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σαφές: ξεφορτωθείτε τους λαθρομετανάστες, μαζέψτε την εγκληματικότητα, επιβάλλετε νόμο και τάξη.
Η κυβέρνηση μας δουλεύει
Τα «μέτρα» λοιπόν που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να εξευμενίσει τους ψηφοφόρους, είναι αποσπασματικά. Την ώρα που δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου αναγνωρίζει ότι οι αντοχές της κοινωνίας μας δοκιμάζονται από τη λαθρομετανάστευση και μας ανακοινώνει ότι θα «πιέσει» τους Ευρωπαίους εταίρους για ενίσχυση της FRONTEX, μας γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή τεμένους! Προφανώς, για να αποκτήσει άλλη μια βάση ο ισλαμικός εξτρεμισμός και να μην κατηγορηθεί (η όχι και τόσο λαοπρόβλητη πια κυβέρνηση, ποιος άλλος) από τον αριστερό Τύπο για «ισλαμοφοβία». Τόσο «γενναίοι» είναι στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης...
Και από την άλλη βέβαια, θα παραχωρούμε όλο και περισσότερο την φύλαξη των εθνικών μας συνόρων στον αμφίβολης νομιμότητας και αποτελεσματικότητας Ευρωστρατό.
Ας κόψει το δούλεμα η κυβέρνηση. Δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ο Καραμανλής δεν είναι ούτε σκοπεύει να γίνει Σαρκοζί, ή έστω Μπερλουσκόνι. Οι δύο τελευταίοι, μπορεί να συρρίκνωσαν τα ποσοστά των εθνικιστικών κομμάτων στις χώρες τους, αλλά το έκαναν αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις που τέθηκαν από τις συγκυρίες. Ο πρώτος εξήγησε στους «εξεγερμένους» της γαλλικής πρωτεύουσας ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους έναντι της κοινωνίας, καταστέλλοντας με πυγμή τις ταραχές, ενώ ο δεύτερος δεν δίστασε να βγάλει στους δρόμους της Ρώμης τον ιταλικό στρατό για να επιβάλλει την τάξη. Λίγες μέρες πριν, οι ψηφοφόροι επικρότησαν τις πολιτικές των δύο ηγετών.
Αυτό που έχει βέβαια μεγαλύτερη σημασία από τα ποσοστά που λαμβάνει ένα οποιοδήποτε κόμμα, είναι να εφαρμόζονται πολιτικές στη σωστή κατεύθυνση. Όταν όμως αυτές δεν εφαρμόζονται, ο λαός μπορεί, όπως αποδείχθηκε, να επιβάλλει την εφαρμογή τους. Μετά τις ευρωεκλογές, η λαθρομετανάστευση είναι πλέον κεντρικό θέμα στην ατζέντα του πολιτικού διαλόγου, καθώς αυτό επέβαλλαν τα αποτελέσματα. Κάτι που δεν το ήθελε φυσικά η εγχώρια αριστερά, που διαπιστώνει «συντηρητικοποίηση», καθώς οι αριθμοί πλέον δεν την ευνοούν. Φυσικά, δεν αντιλαμβάνεται τις τεράστιες ευθύνες της.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]