Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ταλάτ: "Θύματα" οι Τουρκοκύπριοι

Αντίπαλους θεωρεί ο Ταλάτ τους Κύπριους

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι με το «ναι» στο σχέδιο Ανάν, οι Τ/κ απέδειξαν ότι επιθυμούν τη λύση και ότι «δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τη μη επίλυση του προβλήματος».
Μιλώντας στο 7ο τουρκικό Εθνικό Γυναικολογικό Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου άρχισαν και συνεχίζονται στην κατεχόμενη Κερύνεια, ο κ. Ταλάτ απευθυνόμενος στην ΕΕ είπε ότι ενώ η φιλοσοφία της είναι η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιτρέπει να εκπροσωπούνται οι Τ/κ από τους Ε/κ, τους οποίους χαρακτήρισε "αντιπάλους".
Ο κ. Ταλάτ διερωτήθηκε για πόσο καιρό ακόμα οι Τ/κ θα είναι τα θύματα της μη επίλυσης του Κυπριακού!
Εξάλλου ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ντερβίς Ερογλου, σε ομιλία του στο συνέδριο, ευχαρίστησε τους διοργανωτές επειδή αυτό πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Τουρκίας- Τ/κ.
Ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Τ/κ μέχρι το 1974 και την "ανάσα που πήραν με την εισβολή", κατά την έκφραση του.
Αναφερόμενος στη μορφή της λύσης του Κυπριακού, ο κ. Ερογλου είπε ότι η απόφαση για αυτή θα πρέπει να ληφθεί από κοινού με την Αγκυρα.
Υπόθεση Όραμς
Ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην υπόθεση Οραμς, σύμφωνα με την οποία «είναι απαράδεκτο να γίνεται προσπάθεια να πληγεί η διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού με δικαστικές αποφάσεις που αφορούν φυσικά πρόσωπα».
Η ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι το συνεταιρικό κράτος που ιδρύθηκε το 1960 και ότι οι Ε/κ δεν είναι αρμόδιοι να εκπροσωπούν τους Τ/κ και το σύνολο της νήσου».
Οδόφραγμα Λιμνίτη
Ο λεγόμενος κοινοτάρχης Λιμνίτη Γκιοκσέλ Καμπαράν, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος στο Λιμνίτη θα είναι προς το συμφέρον του χωριού του και της ευρύτερης περιοχής Μόρφου και ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Καμπαράν είπε ότι παλαιότερα είχε συναντηθεί με τον Ειδικο Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, ο οποίος του υποσχέθηκε, όπως ανέφερε, ότι αν ληφθεί απόφαση για διάνοιξη του οδοφράγματος, τα Ηνωμένα Εθνη είναι πρόθυμα να κατασκευάσουν το δρόμο.
Ο κ. Καμπαράν εξέφρασε παράπονα επειδή το κατοχικό καθεστώς έχει παραμελήσει το χωριό.
Εκδηλώσεις 19ης Μαΐου
Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στα κατεχόμενα για την 19η Μαΐου, που είναι εθνική εορτή της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα της Μαύρης Θάλασσας και η ημέρα αυτή γιορτάζεται ως ημέρα μνήμης του Ατατούρκ και ημέρα Αθλητισμού και Νεολαίας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ
    ΤΟΝ ΑΝΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.

    ΑΠΟΡΙΑ
    19 ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.
    Η ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΤΑΤΟΥΡΚ.
    ΧΑΣΜΑ ΤΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]