Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν διορθώνει λάθη, αλλά προσθέτει νέα;

Υπάρχει συναίσθηση της πραγματικότητας;

Είχαμε γράψει ότι το Κυπριακό αποτελεί μια σκυταλοδρομία παραχωρήσεων από εκείνους που διαχρονικά το διαχειρίζονται. Αυτή η σκυταλοδρομία δεν σταμάτησε ποτέ και ούτε θα σταματήσει.
Ο επόμενος Πρόεδρος είναι υποθηκευμένος στις παραχωρήσεις που έκανε ο προηγούμενος. Και βεβαίως, προσθέτει και ο ίδιος τις δικές του, σε εκείνες του προκατόχου του. Έτσι η αλυσίδα μεγαλώνει και όσο προχωρεί ο χρόνος, γίνεται ακόμη πιο βαριά στα πόδια των Ελλήνων Κυπρίων.
Σε μιαν από τις δημοσιογραφικές διασκέψεις του ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε τονίσει ότι όχι μόνο δεν κάνει παραχωρήσεις, αλλά προσπαθεί να διορθώσει λάθη των προηγούμενων Προέδρων. Χαιρετίσαμε, τότε, τη δήλωση και εκφράσαμε την προσδοκία ότι: επιτέλους, ένας Πρόεδρος έρχεται να τερματίσει αυτή τη θλιβερή παράδοση των συνεχών υποχωρήσεων, και αναλαμβάνει προσπάθεια να ξεφύγει από τις δεσμεύσεις των προκατόχων του.

Παραπλανήθηκαμε. Γιατί μετά, ήλθε ο Άντρος Κυπριανού και σε δήλωσή του (13 Μαΐου), ανέφερε: «Αν ο οποιοσδήποτε θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΗΕ είναι ένα παιγνίδι στο οποίο τη μια μέρα παίζεις και την άλλη ξεπαίζεις, το ΑΚΕΛ δεν έχει αυτή την αντίληψη... Όταν κατατίθενται γραπτώς κάποιες θέσεις, πρέπει να ξέρουμε πως αυτές μας δεσμεύουν, ανεξάρτητα αν αλλάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Εν ολίγοις, με όσα λέγει ο κ. Κυπριανού, ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι φορτωμένος με τις «αμαρτίες» πέντε προέδρων, και δεν μπορεί να πει στον ΟΗΕ ούτε στους Τούρκους, «ξέρετε, εγώ ως νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχω δική μου θεώρηση και πολιτική στο Κυπριακό, και δεν δεσμεύομαι πάνω σε όσα αποδέχθηκαν οι προκάτοχοί μου».
Δηλαδή, κατά το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι υποχρεωμένος να συνεχίζει να κάνει λάθη, διότι δεσμεύεται από τους προκατόχους του. Άρα, η διακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι «διορθώνει λάθη των προηγούμενων», ήταν απλώς σχήμα λόγου. Και αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και στην πράξη, αφού τον τελευταίο καιρό ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ, απαντώντας στους επικριτές του ότι προβαίνει σε υποχωρήσεις, αντιτείνουν ότι και την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων την είχαν αποδεχθεί ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Και ο ταλαίπωρος Δημήτρης Χριστόφιας δεν μπορεί να υψώσει φωνή και ανάστημα, και να πει: «αυτές οι παραχωρήσεις είναι απαράδεκτες και δεν μπορώ να τις αποδεχθώ». Σκύβει το κεφάλι και επειδή δεν μπορεί να παίζει και να ξεπαίζει με τον ΟΗΕ, ούτε και να απελευθερωθεί από τις δεσμεύσες των προκατόχων του, συνεχίζει τη σκυταλοδρομία των παραχωρήσεων.
Απορία: Γιατί κάνουμε εκλογές και εκλέγουμε νέο Πρόεδρο, αφού δεν μπορεί να εφαρμόσει μια νέα πολιτική στο Κυπριακό, αλλά απλώς θα συνεχίσει την πολιτική των παραχωρήσεων των προκατόχων του;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ..εφυγε ο σπαθαρης και εμειναν οι ..καραγκιοζηδες ης πολιτικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολιτική δεν έχει τίποτα κοινό με την ηθική.Η κυβέρνηση η οποία αφήνεται να οδηγηθεί με την ηθική, δεν είναι πολιτική και επομένως η εξουσία της είναι εύθραυστη.
    Πρωτόκολλα της Σιών.......

    Εκείνος ο οποίος θέλει να επικρατήσει, οφείλει να είναι και πανούργος και υποκριτής. Τα μεγάλα λαικά προτερήματα, η ειλικρίνεια και η τιμιότητα είναι ελαττώματα στην πολιτική.
    Τα προτερήματα αυτά ωφείλουν να είναι τα προσόντα των κυβερνώντων, τα οποία όμως εμείς δεν οφείλουμε να τα λαμβάνουμε σαν οδηγούς μας.
    Ο σκοπός μας είναι να κατέχουμε την ισχύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]