Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παιδεία: Ξανά διάλογος;

Ο αέναος κύκλος του διαλόγου!!!

Ο υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος αφού συναντήθηκε με το νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) τόνισε:
«Εγκαινιάσαμε σήμερα μια νέα συνεργασία μεταξύ υπουργών και διδασκόντων. Γυρίζουμε σελίδα σε ένα παρελθόν που δεν προσέφερε ούτε στο Πανεπιστήμιο, ούτε στην κοινωνική πρόοδο».
Ο ίδιος δήλωσε την αισιοδοξία του για την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ να συμμετέχει στον διάλογο για την Παιδεία. Δεν περιορίστηκε εκεί και συνέχισε προσπαθώντας να κολακεύσει τους Έλληνες Πανεπιστημιακούς τόνισε ότι μπορούν να κάνουν το άλμα.

Αλήθεια μπορεί ο υπουργός της Παιδείας να θεωρεί πως οι εν λόγω πανεπιστημιακοί θα συμμετέχουν ενεργά στον διάλογο ότι δεν θα υποκινήσουν καταλήψεις. Η μήπως τρέφει φρούδες ελπίδες πως η ΠΟΣΔΕΠ θα τον βοηθήσει να εφαρμόσει τους νόμους άμεσα.
Αυτός ο φοβισμός της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους εν λόγω «πανεπιστημιακούς» ήταν που οδήγησε στις καταλήψεις και τις απεργίες που συγκλόνισαν την χώρα τα τελευταία 3 χρόνια.
Οι πανεπιστημιακοί που πλειοψηφία τους ανήκει στον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς υποκίνησε φοιτητικές καταλήψεις και έπαιξε με τα νεύρα και την αξιοπρέπεια χιλιάδων φοιτητών που αγωνιούσαν για το μέλλον τους.
Οι προκλητικότατοι καθηγητές τους δεν τολμούσαν να πουν σε παιδιά τις «γενιάς των 700 ευρώ» όπως τους αρέσει να την αποκαλούν, ότι αν δεν στηρίζουν μεγάλους ηγέτες όπως ο Τσίπρας καλά να πάθουν
που παίρνουν 700 ευρώ!!!!!
Ο διάλογος λοιπόν τι θετικό θα αποφέρει;Το πιο σίγουρο είναι ότι οι καταλήψεις θα συνεχιστούν δεκάδες διδακτικές ώρες θα χαθούν και η κοινωνικό-οικονομική ζωή της χώρας θα αναστατωθεί και οι αριστεροί λαϊκιστές θα κάτσουν πάλι στα βάθρα τους καταγγέλλοντας την κακή κυβέρνηση και τον νεοφιλελευθερισμό.
Η προπαγάνδα για το Πανεπιστημιακό άσυλο (από το 1974 δημοκρατία φαίνεται ότι έχουμε) θα συνεχιστεί και οι καταστροφές θα δικαιολογούνται. Θα μιλούν για ολοκληρωτισμό και συντήρηση όταν οι ίδιοι είναι ολοκληρωτιστές.
Εξάλλου ο ολοκληρωτισμός είναι Ιανός. Έχει δυο πρόσωπα!
Ιωάννης Κανελλόπουλος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Διαλογος τόσα χρόνια δεν έφερε κανενα αποτελεσμα στην Ελλαδα,αντίθετα τα έκανε πιο χάλια απ'οτι ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]