Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι επιδιώκουν αποσταθεροποίηση...

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Είναι αληθές ότι στην Ελληνική κοινή γνώμη υπάρχει εγγενής δυσπιστία και καχυποψία. Όχι σπάνια δε οδηγείται σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Σε παλαιότερες εποχές, όλα απεδίδοντο «στα Ανάκτορα». Αργότερα αυτά αντικαταστάθηκαν στη φαντασία πολλών από «Μυστικές Υπηρεσίες».
Όταν εμφανίσθηκε το φαινόμενο «Κοσκωτά», οργίαζε η υποψία των περισσοτέρων Ελλήνων με πρώτη αυτή των δημοσιογράφων. Ήταν πεπεισμένοι ότι τα χρήματα τούτου ανήκαν σε άλλους.

Οι ψιθυριστές αναζητούσαν χρηματοδότη του μεταξύ των Αμερικανών, ανωτάτων κληρικών και μεγάλων Ελλήνων πολιτικών. Κανείς δεν υπεστήριξε την ευνόητη αλήθεια. Ότι τα διακινούμενα χρήματα ήσαν των καταθετών!
Όμως, την τελευταία τετραετία, σειρά γεγονότων αποκαλύπτει, πως δεν είναι αβάσιμη η πάνδημη οσμή αποσταθεροποιητικού κέντρου, που επιδιώκει, όχι μόνο την απαξίωση θεσμών και φορέων τούτων, αλλά και την δια παντός μέσου ανατροπή της Κυβερνήσεως του Κ. Καραμανλή.
Η μία συντονισμένη επίθεση διαδέχεται την άλλη.
Ο κύκλος τους άρχισε από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Μεμονωμένες περιπτώσεις διαφθοράς κληρικών, γενικεύθηκαν και προβλήθηκαν επιμόνως, για να κλονισθεί η αγάπη και πίστη των Ελλήνων προς την Εκκλησία του Χριστού.
Στη συνέχεια, στο στόχαστρο των «ροβεσπιέρων» των ΜΜΕ βρέθηκε η Δικαιοσύνη.
Κάποιες περιπτώσεις διαφθοράς, που από καμία εποχή δεν έλειψαν -αφού και διακεκριμένος νομοδιδάσκαλος και νομοσυνθέτης του Βυζαντίου είχε κατηγορηθεί ως ιδιοτελής- προβλήθηκαν μετά μανίας.
Για να πληγεί ολεθρίως ο θεσμός της Δικαιοσύνης, στον οποίο πάντοτε προσέβλεπαν με εμπιστοσύνη και ενστικτωδώς οι περισσότεροι πολίτες.
Και αφού ολοκληρώθηκε «το έργο» των προπαγανδιστών, άρχισε και πάλι η προβολή περιστατικών δυσφημιστικών της Αστυνομίας, η οποία ουδέποτε έπαυσε να δέχεται δηλητηριώδη βέλη ανθελλήνων, εσχάτως αυτοχαρακτηριζομένων ως «αντεξουσιαστών».
Πέραν τούτων, πολλά άλλα γεγονότα δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά, όπως:
* Πώς άναψαν οι πυρκαγιές προ διετίας σε όλη την Ελλάδα, την ίδια μεταμεσονύκτια ώρα, ακόμη και σε απρόσιτα βουνά, με καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν τη μετάδοση του πυρός;
* Ποιος έχει αναλάβει τα έξοδα των αναρχικών, που δεν εργάζονται και δαπανούν άφθονα χρήματα, όχι μόνο για τη διαβίωσή τους, αλλά και για τις μετακινήσεις τους, τις αφίσσες, τα έντυπά τους, την προμήθεια εκρηκτικών υλικών, τη διαφύλαξη και διακίνηση τούτων, τη μίσθωση κρησφυγέτων κ.λπ.;
* Ποιος ενισχύει ανίερα σχέδια «αυτονομήσεως» της Κρήτης και της Θράκης, παρακίνησε δε τους Κρήτες αγρότες να καταλάβουν την πρωτεύουσα με τα τρακτέρ;
* Και ποιος καθοδηγεί τους ποικίλους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που μάχονται κατά της Κυβερνήσεως της Ν.Δ. και προσωπικώς κατά του Πρωθυπουργού της;
Προχθές μάλιστα ακούσθηκε, από φανατικό «τηλεκατήγορο», και η πρωτοφανής άποψη, ότι τα τρακτέρ των Ηρακλειωτών, παρελαύνοντα στους δρόμους των Αθηνών, δεν θα παρεμπόδιζαν την ελευθέρα κυκλοφορία των πολιτών!
Είναι αναμφισβήτητο ότι ορισμένοι δεν θέλουν πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.
Κάποιους ενόχλησαν τα ανοίγματά του προς τη Μόσχα, η προαγωγή της Ελλάδος σε ενεργειακό κόμβο και οι έντιμοι χειρισμοί του στα εθνικά θέματα. Είναι βέβαιο, ότι επιδιώκεται η πραγματοποίηση σχιζοφρενικών σχεδίων στα Βαλκάνια. Ζητείται η αναγνώριση του Κοσσόβου από τηνΕλλάδα, εναντίον των εθνικών συμφερόντων της. Προωθείται η απονομή ψευδούς ταυτότητος και γλώσσης στους Σλάβους των Σκοπίων.
Επί ένα μήνα το CNN προβάλλει παγκοσμίως ένα διαφημιστικό βίντεο, μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες, δια του οποίου οι Σκοπιανοί προσπαθούν, να ασελγήσουν και πάλι επί της Ελληνικής Ιστορίας, υποστηριζόμενοι και από το τουρκικό λόμπυ των ΗΠΑ, που τους δώρισε 300.000 δολλάρια.
Εμφανίζονται οι ίδιοι ως αρχαίοι Μακεδόνες και τα Σκόπια ως η αρχαία και αιώνια Μακεδονία. Μέσα από ένα τρισδιάστατο παιδικό βιβλίο, ένας άνδρας «αφηγείται» την ιστορία «της Μακεδονίας» σε κάποιο κοριτσάκι. Στο μεταξύ ο Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, ιστορικός επιστήμονας και θερμός φιλέλληνας, συνελήφθη στις 28 Ιανουαρίου από την αστυνομία των Σκοπίων, κατηγορούμενος για τις ακτιβιστικές του δραστηριότητες και διότι διατηρούσε ένα δίκτυο ελληνοσλαβικής φιλίας. Τον έκλεισαν σε ίδρυμα ως τρελό, με τη συνταγή του Στάλιν!
Αλλά ο Ελληνικός λαός, απωλέσας προφανώς την εθνική ευαισθησία και φιλοτιμία του έχει περιέλθει σε παρακμιακή «αφασία». Μείζον θέμα που απασχολεί αυτόν και τα ΜΜΕ είναι το αν και πώς θα γίνουν νέες εκλογές. Έστω και αν η πλειονότητα του λαού δηλώνει πως δεν τις επιθυμεί.
Μετά τον κ. Τατούλη, άλλος ευφυής πολιτικός προέβη σε αποσταθεροποιητική δήλωση, προ κρισίμου πρωθυπουργικής ομιλίας.
Τυχαίως άραγε;
Από Gianniotis.gr



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]