Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελεσίγραφο της Ρωσίας προς την Ουκρανία

Πόλεμος προ των πυλών;

Αυστηρό τελεσίγραφο προς την Ουκρανία έστειλε χθες από το Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον ισχυρό άντρα της Γκαζπρόμ Αλεξέι Μίλερ.
Ο Ρώσος πρόεδρος σε αυστηρό ύφος δήλωσε πως «τελείωσαν τα δώρα προς την Ουκρανία», ζητώντας από τον Μίλερ να κινήσει τις νομικές υπηρεσίες της Γκαζπρόμ προκειμένου να διεκδικήσει το 1,1 δισ.% το οποίο έχει χάσει από την πολιτική Γιούσενκο.
Παράλληλα ο κ. Μεντβέντεφ προειδοποίησε πως αν το Κίεβο δεν αλλάξει πολιτική τότε η Ρωσία θα λάβει και άλλα μέτρα.

Μιλώντας χτες ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου έδωσε μια διαφορετική διάσταση στο θέμα. Βασιζόμενοι στην άποψη που επικρατεί στη Μόσχα, πως η ηθική αυτουργός πίσω από όλες τις ενέργειες του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο είναι η Ουάσιγκτον, οι δυο αυτές πηγές κατονόμασαν τους στόχους αυτού του σχεδίου.
Ο πρώτος και οφθαλμοφανής είναι να πληγεί το κύρος της Ρωσίας, ενώ ο δεύτερος που ελάχιστα έχει φωτιστεί, συνδέει τη στάση της Ουκρανίας με την πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Πριν από ένα μήνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στα μέλη του Οργανισμού Χωρών Παραγωγής Φυσικού Αερίου, υποστήριξε πως η πτώση των τιμών του πετρελαίου θα επηρεάσει σύντομα και εκείνες του φυσικού αερίου, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά είχε πει το 2009 θα βουλιάξουν.
Η Ουκρανία λοιπόν σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των αξιωματούχων μπλοκάρει τη διέλευση του φυσικού αερίου με σκοπό πρώτον να το αγοράσει η ίδια φθηνότερα σε λίγες ημέρες και δεύτερον η Γκαζπρόμ «τώρα» που ακόμα οι τιμές είναι υψηλές να χάνει χρήματα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]