Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαιτείται η άμεση απόσυρση όλων των Ελληνικών επενδύσεων από την Τουρκία

Επίθεση με όπλο την οικονομία

Σε μποϋκοτάζ στα Τουρκικά προϊόντα προτρέπουν πολλοί πολίτες! Και ναι, ίσως να είναι μία πολύ καλή λύση και ένα πολύ καλό μέτρο πίεσης των οικονομικών κολοσσών της Τουρκίας, για να κινηθούν προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων με την Ελλάδα.
Χρησιμοποιώ όμως το «ίσως», επειδή πολύ απλά, ένα μποϋκοτάζ θα πρέπει έχει «κάθετο χαρακτήρα», δηλαδή να εφαρμοσθεί από όλα τα Ελληνικά κοινωνικά στρώματα και από όλους τους οικονομικούς παράγοντες της χώρας μας.
Είναι όμως δυνατόν να πραγματοποιηθεί ένα μποϋκοτάζ τεράστιο σε ποσοτικά αλλά και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά;

Πρώτο το Ελληνικό Δημόσιο με τις τραπεζικές του επενδύσεις, θα πρέπει να δείξει τον δρόμο και να τον επιβάλλει με τεράστιους φόρους εισαγωγής προϊόντων από την Τουρκία. Θα πρέπει, λοιπόν, να δοθεί το κατάλληλο «σήμα» και να ακολουθήσουν οι βιομήχανοι και τέλος οι εισαγωγείς, οι καταστηματάρχες και ο απλός Έλληνας πολίτης.
Μία τέτοια κίνηση απαιτείται να είναι μαζική, για να υποδηλώσει την αποφασιστικότητα απέναντι στην οποιαδήποτε εξέλιξη. Άλλωστε, ένας πόλεμος δεν γίνεται απαραίτητα με στρατιωτικά μεγέθη, αλλά συνήθως καταλήγει σε αυτά. Μία αντεπίθεση χαμηλών προσφορών, λοιπόν, προς όλες τις αγορές στις οποίες απευθύνονται τα τουρκικά προϊόντα, ακούγεται πολύ καλή λύση. Εάν καταφέρει η χώρα μας να απομονώσει (όσο το δυνατόν περισσότερο) την Τουρκία οικονομικά, τότε την οδηγεί σε μία άμεση οικονομική κατάρρευση (που μπορεί ούτως ή άλλως να συμβεί από στιγμή σε στιγμή).
Η έννοια της λέξης «μποϋκοτάζ» λοιπόν, θα πρέπει να εφαρμοσθεί ποικιλότροπα για «να στηθεί στον τοίχο» η Τουρκική οικονομία. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα θα είναι πολύ ευκολότερα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]