Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ!!!

Τι απαντήσεις θα δοθούν στην Τουρκία;

Έκτακτη συνάντηση αύριο μεταξύ Μπακογιάννης και Μεϊμαράκη με θέμα την αυξημένη προκλητικότητα των Τούρκων. Επιπροσθέτως, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί επίσης εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ αμέσως μετά την συνάντηση των 2 Υπουργών.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανοχής, πραγματοποιώντας, με πολεμικά αεροσκάφη, υπερπτήσεις, σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, πάνω από ελληνικά νησιά και κυρίως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.
Οι προκλήσεις αυτές των Τούρκων αποτελούν συνέχεια των παραβιάσεων των FIR Αθηνών, όπου με παραβάσεις επιδιώκουν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία. Η πολιτική αυτή της Τουρκίας, όπως είναι γνωστό, αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά από την Πολεμική μας Αεροπορία, αλλά με δεδομένο ότι τις περισσότερες φορές τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη είναι οπλισμένα, κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης - αναχαίτισης, σημειώνονται εμπλοκές με σοβαρούς κινδύνους, τους οποίους η γειτονική μας χώρα επιμένει να αγνοεί, παρά τις προειδοποιήσεις εκ μέρους μας και τις διεθνείς καταγγελίες της χώρας μας.
Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το θέμα, θέτοντας την Τουρκία προ των ευθυνών της και γνωστοποιώντας την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλους διεθνείς Οργανισμούς. Πάντως η Πολεμική μας Αεροπορία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Βέβαιη πρέπει να θεωρείται μία σθεναρή, και όχι πλέον χλιαρή και τυπική, απάντηση προς την τουρκική κυβέρνηση και την κλιμακούμενης προκλητικότητα που επιδεικνύει κατά τους τελευταίους μήνες. Η απάντηση αυτή θα κρίνει σημαντικά την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και τον ίδιο προσωπικά και ίσως να αποτελέσει τον καταλύτη στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]