Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμπληρωματικές συλλήψεις στην Τουρκία για την Εργκένεκον

Καθημερινά γίνονται δίκες

Τουρκικό δικαστήριο ενέκρινε την σύλληψη και διέταξε την κράτηση τριών υπολοχαγών που θεωρήθηκαν ύποπτοι για την συμμετοχή τους στα σχέδια περί ανατροπής της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.
Οι τρεις περιλαμβάνονται στην ομάδα των 30 ατόμων, στα οποία βρίσκονται και στελέχη του στρατού και της αστυνομίας, που συνελήφθηκαν απ’ άκρου εις άκρον της χώρας την Πέμπτη.
Το δικαστήριο πρόκειται ν’ αποφασίσει επίσης εάν θα εγκρίνει και τη σύλληψη των υπολοίπων κρατουμένων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN T?rk μετέδωσε πως το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης επέτρεψε ν’ αποφυλακισθούν τρεις κατηγορούμενοι, που ήδη δικάζονται. Οι ακροαματικές διαδικασίες γίνονται σε καθημερινή βάση στα τουρκικά δικαστήρια.
Οι συλλήψεις στα πλαίσια των ερευνών για την εθνικιστική οργάνωση Εργκενεκόν έχουν οξύνει τις εντάσεις ανάμεσα στο κοσμικό κατεστημένο-που περιλαμβάνει τον στρατό και τη δικαιοσύνη-και την φιλο-ισλαμιστική κυβέρνηση. Ογδόντα έξι προσωπικότητες, μεταξύ τους απόστρατοι αξιωματικοί δικάζονται για τις υποτιθέμενες σχέσεις τους με την εθνικιστική αυτή ομάδα, η οποία κατηγορείται ότι μηχανορραφούσε την ανατροπή του καθεστώτος.
Οι επικριτές της κυβέρνησης την κατηγορούν πως η υπόθεση Εργκενεκόν χρησιμοποιείται για να εκδικηθεί την αποτυχημένη προσπάθεια δικαστηρίου να θέσει το 2008 εκτός νόμου το κυβερνών κόμμα για δραστηριότητες κατά του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]