Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τραγικότητα της σκοπιμότητας ενός "διαφημιστικού κόλπου"!!!

τα "αλλάζει" ο Τούρκος ηθοποιός

που δήλωσε δολοφόνος αιχμαλώτων


Σοκαριστήκαμε όλοι, όταν προχθές διάβασαμε την είδηση που «βγήκε» μέσα από τα Τουρκικά ΜΜΕ: «Τούρκος ηθοποιός σκότωσε 10 αιχμαλώτους στην Κύπρο».
"Σκότωσα δέκα άτομα", δήλωσε γνωστός τούρκος ηθοποιός, αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, όπου πολέμησε, καθώς υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.
"Ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης", είπε ο ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς.
Μιλώντας σε εκπομπή στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Star, ο ηθοποιός είπε ότι καθώς ξεκινούσε η εισβολή του 1974,είχε... μόνο μία μέρα για να απολυθεί, αλλά μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση, έφυγε από τη Μερσίνα για την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ανέφερε: "είπα στο διοικητή μας ότι εγώ είμαι καλλιτέχνης και ότι δεν μπορώ να σκοτώσω. Εδώ τελειώνει η τέχνη, εδώ αρχίζει η αληθινή ζωή, ο πόλεμος. Σου έδωσα εντολή κι εσύ θα σκοτώσεις, μου είπε".
Ο Ολγκάτς συνέχισε λέγοντας: "ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης.
Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του με έφτυσε.
Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε. Στη συνέχεια,σκότωσα άλλους εννιά.
Κι αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη, σκότωνα και πάλι. Δεν λένε να βγουν από τα όνειρά μου οι εικόνες αυτές. Για αρκετό διάστημα έκανα ψυχολογική θεραπεία.
Για το λόγο αυτό, δεν μπορώ ακόμη να φάω κρέας, δεν μπορώ να δω αίμα, γιατί αμέσως θυμάμαι τα παιδιά που σκότωσα".
Ο ηθοποιός είπε πως αποκαλύπτει για πρώτη φορά την αλήθεια αυτή και σημείωσε: "Ο πόλεμος με επηρέασε για μεγάλο διάστημα και επαγγελματικά.Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα.
Ακόμη και σήμερα θυμάμαι το διοικητή να μου λεει, νομίζεις ότι πάντα θα σκοτώνεις πάνω σκηνή; Πάρε το όπλο και σκότωσε κάποιον στα αλήθεια, να δεις πώς είναι".
Έτσι τελειώνει την δήλωση πολλαπλών φόνων–εγκλημάτων πολέμου, που έκανε ο Τούρκος ηθοποιός. Μια προτροπή, ένα φτύσιμο, αρκούσαν για να σκοτώνει αιχμαλώτους πολέμου… Αυτό βασικά, συνιστά παραβίαση σχετικής συνθήκης και τιμωρείται από το νόμο με πολυετή φυλάκιση… Είναι έγκλημα να δολοφονείς, να εκτελείς, κάποιον που έχει παραδοθεί. Ο ηθοποιός όμως, προφανέστατα δεν γνώριζε τις πιθανές συνέπειες των λεγομένων του.
Κάθε νοήμων άνθρωπος, όμως, δικαίως αναρωτιέται: «Γιατί τα λέει όλα αυτά τώρα;» Μήπως, προκειμένου να απαντήσουμε σε αυτό τ ερώτημα, πρέπει να δούμε το επάγγελμα του ανθρώπου; Την ηλικία του; Την ψυχολογία του; Ένας μεσήλικας, που βαδίζει προς την δύση της ζωής του, με επαγγελματικές ανασφάλειες, με πιθανή κρίση προσωπικότητας λόγω κλιμακτηρίου, δηλώνει κατά συρροη δολοφόνος!!! Το κέρδος του; Γίνεται γνωστός, μιλάνε γι αυτόν, κερδίζει επιτέλους το δεκάλεπτο διασημότητας, χρησιμοποιώντας ίσως τον μακαβριότερο τρόπο… Αλλά πετυχαίνει τον στόχο του. Επαναπροσδιορίζεται μέσα στο κοινωνικό κα επαγγελματικό γίγνεσθαι, ασχέτως εάν εξυπηρετεί και άλλες σκοπιμότητες…
Ίσως βέβαια,πριν σοκαριστούμε, θα έπρεπε να ελέγξουμε το μέσο που «έβγαλε» την είδηση, αλλά και τις σκοπιμότητες που μπορεί να υπάρχουν πίσω από αυτήν. Και ως γνωστόν, στην Τουρκία, τα ΜΜΕ ελέγχονται σχεδόν απόλυτα από το κράτος, το παρακράτος και τους στρατηγούς. Ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο, η μνήμη της Τουρκικής επιτυχίας στην Κύπρο και η κατάληψή της, χρησιμοποιούμενη καταλλήλως, μπορεί να συσπειρώσει τους Τούρκους πολίτες σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση-εχθρό και ταυτόχρονα να τους αποπροσανατολίσει από άλλα γεγονότα… Ουσιαστικά όμως, ο καταγγέλων κατά συρροή δολοφόνος χρησιμοποιήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα προς την δική μας πλευρά… και το μήνυμα ήταν απλό και ελεγε «είναι εύκολο να ξαναγίνουν τα ίδια…».
Αν και το γεγονός της δολοφονίας, από μόνο του, είναι μία δυσάρεστη μαρτυρία, παρόλα αυτά ελέγχντάς το καταλήγουμε σε μία σειρά συμπερασμάτων:
- Υπήρξε η εν ψυχρώ εκτέλεση τουλάχιστον ενός αιχμαλώτου πολέμου, αν και η «ομολογία» προδίδει συνήθη πρακτική τακτική εφαρμοζόμενη από το Τουρκικό στράτευμα
- Υπήρξαν σαφείς προτροπές, διαταγές και ψυχολογικές πιέσεις προκειμένου να ολοκληωθούν εκτελέσεις Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων πολέμου από αξιωματικούς του Τουρκικού στρατού, οι οποίοι έδρασαν κατά σύστημα και χωρίς καμία απολύτως πίεση, πέρα από τα όρια που τους δίδονται με βάση την στρατιωτική τους ιδιότητα
- Υπήρξε πλήρη ατιμωρησία σε όλους εκείνους που επέδειξαν παρόμοια συμπεριφορά, γεγονός που συνιστά συγκάλυψη αξιόποινων εγκληματικών δραστηριοτήτων και παράβαση Διεθνών Συνθηκών εκ μέρους του τουρκικού στρατού και των τουρκικών κυβερνήσεων
Με την άποψή μου αυτή συμφωνεί απόλυτα και ο αρθρογράφος της "Χουριέτ" Μεχμέτ Γιλμάζ γράφει ότι "αν δεν τα έχει σκαρφιστεί ο ηθοποιός για λόγους διαφήμισης,πρόκειται για έγκλημα πολέμου".
Επίσης ο αρθρογράφος σημειώνει ότι "υποθέτω πώς θα χρησιμοποιήσουν από σήμερα οι ελληνοκύπριοι τις δηλώσεις αυτές" και προσθέτει ότι "από την άλλη, αν τα λόγια αυτά δεν είναι προϊόν πλούσιας φαντασίας, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει για τον κ.Ατίλα, ο δρόμος της φυλακής".
Ο τούρκος αρθρογράφος σημειώνει ότι "αυτό που γνωρίζω εγώ είναι το ότι δεν υπάρχει παραγραφή στα εγκλήματα πολέμου".
Και παρατηρεί: "Η ασφάλεια των στρατιωτών που αιχμαλωτίζονται στον πόλεμο, η απομόνωσή τους μέχρι το τέλος του πολέμου και η αποστολή τους στην πατρίδα τους σώων και αβλαβών, είναι ανάγκη που απορρέει από τις διεθνείς συμφωνίες, όσο και από την τιμή αυτών οι οποίοι τους έχουν αιχμαλωτίσει".
Ανακαλεί ο Τούρκος ηθοποιός: «Ήταν ένα σενάριο που γράφω»
Κάτω όμως από την πίεση της σκληρής και αδυσώπητης πραγματικότητας, ο ηθοποιός αλλάζει πλέον την «κατάθεσή» του, την επομένη ημέρα (κερδίζοντας και άλλη δημοσιότητα). Τον ενημέρωσαν προφανώς ότι ενδέχεται να μπει στη φυλακή ως κοινός εγκληματίας πολέμου…
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι "τα όσα ανέφερα στην εκπομπή, ότι σκότωσα δέκα άτομα, εκ των οποίων ο ένας ήταν αιχμάλωτος, είναι ένα σενάριο που έχω γράψει εγώ,για να δείξω τις κακές συνθήκες, τη στυγνότητα και τη βαναυσότητα του πολέμου. Δεν είχα την ευκαιρία,όμως,να πως ότι πρόκειται για σενάριο, διότι στην εκπομπή έγινε διακοπή για διαφημίσεις και στη συνέχεια τελείωσε η εκπομπή. Τα όσα ανέφερα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Σύντομα θα δείτε και την ταινία,για την οποία έχω γράψει το σενάριο".
Την ανακοίνωση περί ανάκλησης, μετέδωσαν οι ιστοσελίδες των εφημερίδων "Χουριέτ" και "Μιλιέτ".
Αλήθεια, έχουν σκεφθεί εκεί στην Τουρκία, πως ίσως θα έπρεπε να συλλάβουν, να δικάσουν και να καταδικάσουν τον συγκεκριμένο «ηθοποιό», για επικίνδυνες και αναληθείς ψευδείς μαρτυρίες εις βάρος της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας τους, με μοναδικό σκοπό την προσωπική διαφήμιση ενός συγγραφέα καθώς και του «φανταστικού του σεναρίου;
Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι πως το «διαφημιστικό τρικ» στην πραγματικότητα ήταν μία αλήθεια που απλά τους "διέφυγε", με στόχους τόσο την Κύπρο και γενικότερα τον Ελληνισμό, όσο και τους στρατηγούς και το στρατιωτικό κατεστημένο και το δολοφονικό παρακράτος που έχει στηθεί μέσα στην Τουρκία, η οποία καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες, μέσω των υγιών της στοιχείων, να εξευρωπαϊστεί και να μπει στο club της Ευρωπαϊκής Ένωσης…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Μία συμβουλή προς τον Τούρκο «συγγραφέα» του φρικιαστικού σεναρίου: Έχεις εξασφαλίσει στο σενάριό σου την ύπαρξη φόνων, φαντάζομαι πως θα υπάρχει ήδη και η διαπλοκή για χρήματα. Εάν προσθέσεις και λίγο σεξ (μερικούς βιασμούς γυναικόπαιδων κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο) τότε το σενάριο έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία και θα μπορεί να παίξει ακόμη και στο Χόλιγουντ… Για σκέψου το…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]